Merhumeye tanrıdan rahmet diliyorum.
Geçen yaz bisiklet yolunda bisikletle evime dönerken, bisiklet yoluyla tali yolun birleştiği noktada lüks bir aracın bana çarpmasına ramak kalmıştı; çok ciddi bir kaza atlattım. Aracın şoförü abuk subuk konuşup üste çıkmaya çalışınca polis çağırdım. Amacım, bisikletlilerin ve yayaların can güvenliğini tehlikeye atan, şehir içinde ara sokakta tehlikeli derecede hız yapan bu kendini beğenmiş insan müsveddesine ceza yazdırmaktı; zira bu tür insanlar yediği küfürü, hakareti unutur ama yediği para cezasını asla unutmaz; bunları parayla terbiye edeceksin. Lakin gelen polis ekibi benim hakkımı korumak yerine şoförden taraf oldu, herhangi bir ceza yazamayacaklarını söyledi. Ceza yazabilmeleri için kazanın gerçekleşmiş olması gerekiyormuş. Yani adam beni aracının altına alıp öldürmeli ki ceza kesilebilsin.
Hak-hukuk bizden yana değil arkadaşlar. Ülkede hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku geçerli. O yüzden kendi başımızın çaresine kendimiz bakacağız; canımızı bu gibi yol teröristlerinden sakınacağız elimizden geldiğince. Yapacak başka bir şey yok.