Scudo Sports

Bisikletlerinizi apartman girişine nasıl bırakıyorsunuz?

Gerçekten, apartman girişine nasıl bırakıyorsunuz? Aklım hafsalam almıyor! Tamirciye bile bıraksam ''bunlar düşürür, çizer, sürter'' diye aklım kalıyor, millet apartman boşluğuna, kömürlüğe, otoparka bisiklet bırakıyor.

istatistikler yalan söylemez; evden bisiklet çalınma oranı, apartmandan bisiklet çalınma oranından çooook daha düşük..

• Beğen
Tepkiler: Işıklar Gazisi
Scudo
Salonun baş tacıdır bizimkisi. Salonun baş köşesinde durur her zaman. Hem misafir geldiğinde güzel muhabbet konusu oluyor, gelenler bi şaşırıyor önce bunun ne işi var burada falan diye :D

Ancak bisikleti oraya almaya ikna edene kadar dilimde tüy bitti o da başka mevzu :)

Eğer apartman girişine koyacak olsaydım satın almazdım :D çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum

birkaç gün önce şu konuyu açmak zorunda kaldım:

Salcano City Fun 70 Bisikletim Evden Çalındı

evde bile çalınmaması garanti değilken, apartman girişine bırakmak çok riskli bir hareket. üşenmeyip eve sokmak lazım bisikleti. arkadaşların yukarıda da dediği gibi, en azından çalınma ihtimali azalıyor, çalınsa bile sigorta ihtimali doğuyor.

• Beğen
Tepkiler: can onur
bende 4.katta oturuyorum asansör yok genelde omzuma alıp cıkarıyorum cok üşenirsem evin altında kendime ait bir depo tarzında dükkanım var oraya kitliyorum ama ekseriyetle çıkarıyorum :) maksat spor olsun

@Seyyah42 Hocam asansörle bisikleti taşımak neden yasak olsun ki?
En fazla 15 kiloluk bir alet asansöre ne zarar verebilir?
Bu tarz konularda çok katıyım, mantıklı bir açıklaması bile yok bu olayın. 2 yıl asansörle hemen hemen hergün 4 kat bisikletimi indirip çıkarttım, kimse de bişey demedi bana ki kimsenin bişey deme hakkı yok. O asansörü bisikletimle kullanmak benim en doğal hakkım, haklarımı rahat rahat kullanamazsam sorun çıkartırım.

@BisikletKolikK Hocam bazı böyle şahıslar için,bizim bu kullandığımız bisikletler şeytan işi oluyor.Bu şahıslar bazen kendi eşyalarını taşır bazen de kendileri gider merdivenden çıkmamak için 1-2 kişi fazla biner.

Geçenlerde şu izlediğim video aklıma geldi.

@Cyclinq Hocam sadece bu dünya yok sonuçta, ama bizde insanız. Bisikleti dışarıya koymak demek %90 ihtimalle çalınmaya davetiye çıkarmak demek.

@BisikletKolikK Bu devirde ev bile çalınıyor.Dışarıdan bisiklet çalınmasın.Keşke motorlar için olan takip cihazlarından bisiklet içinde olsa.Ama bunları üretip satanlar galiba çalınıp bir daha almamızı istiyor.:acpsnr::acpsnr::naslyany:

@cem_filiz 4 tane benim, 1 tane de eşimin olmak üzere toplam 5 bisikletimiz var; beşi de evin içinde duruyor. Apartmana bisiklet koymayın. Hırsızlara davetiye çıkarmış olursunuz.

@BisikletKolikK Hocam bu konu önceden konuşulmuş böyle şeyler satıcıların istemedikleri şeyler.Aslında Trek'in bile arkada kadroya gömülmüş bir sensör bulunuyor.İstese takip cihazı da takar.Adam gidiyor 30k-40k değerinde motor alıyor.Ama içine ne bir alarm nede bir takip cihazı koyuyorlar.
Şu linkteki zımbırtıyı koysalar bir şey mi olacak hayır işte adam koymuyor.(link)

@Cyclinq Hocam maaliyet desen o da değil, sonuçta aramızda bisiklete çok büyük paralar verenler de var. Mesela telefon üreticileri bozulmayan veya çok uzun süre bozulmayan telefon yapamaz mı? -Rahatlıkla yapabilir.
Ama parça üretiminden nasıl para kazanacak bu adam? Herşey tabiki önceden planlanıyor hocam, hatta birbirlerine kanlı düşman gibi görünen firmalarda bu tarz konularda ortaklaşa çalışmalar yapıyorlar tahminimce.
Dediğim gibi üretici firmalar arge çalışmalarını çok çok çok uzun dönem için yaparlar, tabi illaki bir çıkar yolunu da bulurlar.

Bisikletimi sırtımda 3. Kata çıkartıyorum. Esenler gibi boktan bir yerde yaşayınca bisikleti kapının önünde 30 sn bile bırakamıyorsunuz. Dediğiniz gibi bazen bisikleti indirip bir yere gidesim geliyor ama onu indirip-çıkarması var deyip vazgeçtiğim oluyor. Ah ulan keşke amerika da veya Avrupa da yaşasaydım. Şimdilik karadenizde memleketimdeyim bisiklet konusunda çok iyi statüdeyiz. İnşallah kötü niyetli insanlar buraya hiç uğramaz.

Bisiklet apartman girişine bırakılmaz bana göre.. Hırsız kaynıyor ortalık.. bizim kapıcının oğlunun 200 tl lik market bisikletini bile götürdüler.. Allah'tan apartmanda sevilen biriyim.. kimse asansörle bisiklet çıkarıp indiriyorsun diye sormaz hatta bisiklet aşkımı ve sevgimi takdir ederler.. şanslıyım sanırım..

Kusra bakmayın ama apartmana nasıl bırakıyorsunuz bisikletin yeri evdir vb. söylemlerde bulunan arkadaşları anlamıyorum ve onları bursadaki öğrenci evime davet ediyorum 2 kişinin anca sığdığı bir asansör ve iki kişinin yan yana yürüyemedği merdivenler oturduğum bölgede buna benzer çok ev var...

Herkesin kendine göre aldığı önlemler var apartmana korsanız er geç çalınır gibi keskin ifadelerde bulunmak tamamen yanlış. Ben 3 senedir apartman da bodruma inen merdivene bırakıyorum 3 kilit var sağlam kaliteli kilitler ikisi sürekli merdivenin demirliklerinde takılı birinide yanımda taşıyorum bilmiyorum başka nasıl önlem alabilirim.

*yazım hataları olduysa kusra bakmayın (mobil)

13. Katta oturan arkadaşım hergün ön tekerini söküp asansörle indirip çıkartıyor. Geçen birlikte onlara gittiğimizde elektrikler kesikti ve ikimiz de 13 kat yukarıya taşıdık bisikleti. Allahtan ertesi sabah elektrikler gelmişti de asansörle indirdik

Geri