Scudo Sports

Bisikletlerinizi apartman girişine nasıl bırakıyorsunuz?

Ben, bisiklet pahalı da olsa apartmanda merdivenin altina koyuyorum, cogu zaman usendigimden kitlemiyorum bile.

Zaten aile apartmani, surekli bahcede birileri var. En at katta babannem sagolsun sinek bile girse direkt olarak algiliyor ve uzaklastiriyor.

Mahalle - semt tarzi bir yerde yasadigim icin herkes biliyor zaten bisikletin kime ait oldugunu, calacak olan kisiler de belli zaten. Onlara da ikazda bulundum, benim malima goz dikerseniz bozusuruz diye :)

Garip yani bende durumlar biraz. Calinmasi elbette mumkun ancak evde birileri yokken kesinlikle kitlerim, bir yere gidersem 3. Kata camekanli balkona cikaririm bisikleti.

Herkese zaten bisiklette verici var diyorum yalandan :) Calmaya niyeti olan varsa da vazgeciyordur. Ama ciddi ciddi kadroya bir verici gommeyi dusunuyorum artik.

Scudo
Odamda, yatağımın karşısında duruyor. Günde 2 bazen 3 kez indirip çıkartıyorum. 3. Katta oturuyoruz, 10. Katta otursakta güvenmem hiçbir kilide. Hırsız istiyorsa o kilidi bir şekilde açar. Ayrıca meraklı çocuk veya yetişkinin bisikletimi kurcalamasını istemem.20170905_111522.jpg

Evin bir duvarını ayırmak şart. Benim anlayamadığım eşler ya da anne, babalar buna neden karşı çıkarlar. Bir evde, evin en büyük odası, hiç kullanılmadan sırf misafir için bomboş durur, biz erkekler buna sesimizi çıkartmayız. İki metre karelik alan kaplayacak bisiklete cüzzamlı muamelesi yapılır ve koca evde yer bulunmaz. Devir artık eskisi gibi değil, apartman boşluğuna bisiklet bırakılmaz, o binaya her gün onlarca tanıdık tanımadık insan giriyor, birisi farkında olmadan kötü niyetli birine istihbarat verir canınız yanar.

• Beğen
Tepkiler: cracura ve inziva
Ev bize ait o yönden rahatim. İçerde girişe birakiyorum genelde.

Sanırım burada genelleme yapmak yanlış, maaşlı güvenlik personeli olup ta hangi daireye geldi, evdeler mi diye emin olmadan kimseyi bırakmayan site de var.
Güvenliği sürekli mevcut aile ile sağlayan veya evinde 1 cm yeri olmayan da.
Demek ki herkes kendi profiline göre bir sistem uygulayacak, hiç şansı olmayan en mükemmel kilit çözümüne bakacak. Şansı olan ise eve alacak.

ev çok küçük adım atacak yer var sadece bisikleti koyacak yer yok

5. kat da oturuyorum asansörümüz çok küçük bisikletim sığmıyor bu yüzden 250 metre ilerideki dedemin evine bırakıyorum. Çalınmasından ise her gün 250 metre yürümek daha iyi.

@Çetin ŞAHİNÖZ

Eger sigortaniz varsa, calinan bisikletin parasini geri alabiliyirsunuz sigortadan. Yani ev esyasi konumunda oluyor boyle bir durumda. Faturada yazili tutari talep edebiliyorsunuz ve bisikleti sigortaya dahil etmek de gayet cuzi bir tutar, tam hatirlamiyorum ama 100 liranin epey altinda.

Valla hacı ev müstakil 3 kat bahçeli etrafı sarılı ıssız bir yerde adam kesseler kimsenin ruhu duymaz o derece yani. Dışarda kilitleyebilecek pek çok yer var ama ben yinede en üstteki katımın sahanlığına çıkarıyorum evde çok çocuk var ne olur ne olmaz hem bakkala kahvehaneye giden olur Umursamaz kilitlemez çaldırır allah korusun ;)

Gelen cevaplara istinaden, Decathlon'dan duvar ve tavan askısı aldım az önce.

Akşam aşağıda bi yere bırakmıştım, bağlayacak bi yer yoktu, en azından arka tekerleri kadroya kitledim, artık herkesin gözü önünde arka tekerlek kilitli birazcık daha olsa zor götürülür diye. Bıraktığım yerden 3-4 metre ilerde buldum.

Yapacak bi şey yok, belirttiğiniz gibi, çalındıktan sonra fotoğrafı, güvenlik kamerası kaydı pek işe yaramıyor - ki aslında dışarıdan bi hırsız gelmesinden ziyade, site içindeki çocukların alması/hasarlaması/üzerindeki 2-3 ekipmanı (zil, lamba, vs) sökmeleri, jel seleye zarar vermeleri yönünde idi..

Üşenmeyip çıkartacağım artık her sefer.

Dosyalar

• big_b49834dcac4b464f82144cb65d43eb89.jpg
    big_b49834dcac4b464f82144cb65d43eb89.jpg
    26,6 KB · Okunma: 19
@cem_filiz
Gel git ve medcezir etkisi olabilir o_O

biz de 7. katta oturduğumuzdan dolayı bisikletimi her zaman asansöre dik vaziyette yukarı çıkartır ve merdiven kenarına kilitlerdim, site yöneticisi asansörü kullanmak yasak dediği için sitenin içine girişe kilitlemeye başladım fakat oraya da yasak dedi, böyle bir yasak koyma hakkı ve yetkisi olmadığı halde hem küçük olmamızdan hem de tatsızlık çıkmasın diye bahçedeki demirlere kilitlemeye başladım ama bikaç hafta sonra hem abimin hem benim hem de komşumuzun 3 tane bisikletini çaldılar. hakkımı helal etmiyorum o yöneticiye, kesinlikle açık alanlara güvenmeyin aynı şekilde diğer bisikletim de çarşının ortasında çalındı, güvenlik kameraları olmasına rağmen polis peşine düşmüyor, şimdi 25mm lik motosiklet kilidi kullanıyorum, ama hırsıza tabi ki güven olmaz

Bisikletimizin güzel güzel fotolarını çekip, evden çıktığımız noktadan itibaren stravaya atıyoruz. "Gel beni aaaaaal." dedirtiyoruz bisikletlerimize. Bence yanlış. Konu hırsızlıkla alakalı olunca yazıyım dedim.

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Ben çocukken bisikletler gece kaldırımlarda bile durabiliyordu. Arkadaşımın abisinin bir Beldesan'ı vardı. Apartmanın önündeki ağaca yaslayıp bırakırdı bisikleti. Sadece ihtiyacı olan komşular kullanır geri bırakırlar derdi. İlk bisikletim 16 inç bir Pinokyo kopyasıydı. Babam her akşamüstü dört kat indirir/çıkarırdı. Sonra 26 inç bir mtb aldım. O da yeniyken kıyamadığım için evde duruyordu. Sonra zamanla bodrumda bize ait kapalı alanda bırakmaya başladım. Yeni evimize taşındığımızda da her dairenin ayrı bir deposu vardı oraya bırakırdım, nadiren eve çıkardı bisiklet. Şimdi evdeki bisikletler salon, odam ve garaj arasında geziyorlar. Ama apartman girişi, merdiven altı ya da genel kullanıma açık başka yerlerde bırakmıyorum. Asansör geniş olduğundan eve çıkarmak zor olmuyor. Aslında garaj son derece müsait ama evde olmaları hoşuma gidiyor. :)

:)Her gün eve çıkartıp geri indiriyorum. Sonra üzülmektense baştan kahır çekmek daha iyidir diye düşündüm;)En güzel yeri duvarda karşımda bana bakarken:)

@MuratHan

Evin en büyük odasını senede bir kere gelecek olan misafire ayırıp, ailecek en küçük odanın içine tıkışmak :) Klasik Türk ailesi

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
Bu yazılanlardan sonra eve çıkarmak istemeyen kaldıysa, bir tavsiyem olacak.
Koçtaş yada Bauhaus a gidin demir makasları olan bölümde demir makası denemek için orada bulunan en kalın zincirlerden bir tanesinin 1 halkasını kesin.
Profesyonel bir hırsız olmadığınız halde kaç saniyenizi aldı ?

Başka söz kaldı mı ? (Belki bir demir makasının kaç tl olduğu merak edilebilir)

2 bisikletim var 2 side yattığım odada duruyor

14. katta oturuyorum her gun asansorle eve cikariyorum en iyisi ev:harika:

Geri