Scudo Sports

Bisikletlerinizi apartman girişine nasıl bırakıyorsunuz?

cem_filiz

Daimi Üye
Tepki
287
İsim
Cem Filiz
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar,

Bisikletlerinizi apartman girişine nasıl bırakıyorsunuz? Veya bırakıyor musunuz? Bursa'da bi sitede oturuyorum, dün yazlık dönüşü getirdim benim ve oğlumun bindiği bisikletler. Çok pahalı şeyler değil, bu sitede çok daha pahalıları kullanan arkadaşlar olduğunu biliyorum - blok girişinde merdiven demirine bağladım ama... Çalınmasından ziyade çocukların vs zarar vermesinden endişe ediyorum, aydınlatmaları, vs var, benimkinin yanında normalde heybe var, çıkartıp eve koydum..

Evim 3.kat, asansör çok büyük değil ama, diklemesine vs veya merdivenlerden zorlayarak çıkartıp indirebilirim - ama sonrasında "amaaan şimdi kim indirecek aşağı" diyerek atıl kalmasın da istiyorum... Karar veremedim, siz nasıl yapıyorsunuz?

Scudo
aynı şekilde 3. kattayım. bisikleti dikleyerek asansöre atıyorum. bisikleti daima evde tutarım. evde ya da merdivenlerde tutmak size kalmış. çalındığında içim yanmayacaksa ben de merdivenlere bırakırdım.

@cem_filiz Bisikletlerimizin değerine bakmaksızın evimizin içinde muhafaza ediyoruz. İndirmeye üşenmiyoruz. Sonrasında da üzülmüyoruz. Ne güvenlikli, kameralı sitelerde hırsızlık oldu şimdiye kadar. Boşuna huzursuz etmeyin kendinizi.

7. Kattayım. Asansörler bisikletten daha dar. Ama indirip çıkartıyorum yapacak birşey yok. Daire kapınızın dışı evinizin dışıdır. Hırsızlara hediye vermeye gerek yok. (Ev sigortası bile yaptırsanız daire kapınızda biter sigorta) Merdivene, bodruma bırakmamak lazım. Hayatınızda bisikletin yeri varsa evinizde de var demektir.

@cem_filiz yakin zamanda çalinti temali konunuzu bekliyoruz. Simdiden cevap yazayim o konuya;

Sahibinden sitesini kontrol edin, facebooktaki ikinci el sitelerini takip edin. Civar bisikletcilere goz atin. Ve calinti ilaninizda bisikletinizin karakteristik, kendine has ozelliklerini de belirtin ki taninabilsin.

Bir de sizden ricam simdiden bisikletinizin yan profilden bir resmini cekin, anlasilir bir fotograf olmasi bulunma ihtimalini guclendirecektir.
Simdiden gecmis olsun, umarim en kisa zamanda bulunur :snzdglsn:

Varsa, guvenlik kamerasi videosunu paylasmayi da unutmayin lutfen.

Apartmana baglanan bisiklet er ya da gec calinacagi icin ben simdiden yardimci olmaya calisiyorum :naslyany: Tekrardan gecmis olsun!

Bisikletin ayrıntılı fotoğraflarını çekin, özellikle de benzerlerinden ayrılmasını kolaylaştıracak detaylarını. Lazım olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
5 kat yukarı asansör ile çıkarıyorum. Eğer bisikletiniz sizin için çok değerli ise kilit bile almayın yanınızdan ayırmayın. Maalesef hırsızlar çok hızlı. Kalabalık yere bağlarım kimse çalmasına izin vermez diye düşünüyor( buna siteler de dahil) buna katılmıyorum çalan hırsızı görse bile kimse sesini çıkarmıyor maalesef.

@Doğanay07
Geçenlerde işyerinde fazla mesaiye kaldım. Bir önceki gün de doğru düzgün uyumamıştım, yani yaklaşık 27 saattir uyanıktım. Bir de serviste sıkıntı yaşadım, sinirliyim. Eve geldim ki anahtarı da unutmuşum. Sinirle giriş kattaki evimin balkon demirlerindeki asma kilidi kırma kararı verdim ve yaklaşık 5 dakika boyunca gayet sesli bir biçimde o kilidi çekiçledim. Bir kimse de çıkıp, ne yapıyorsun, demedi. Aynısı bisiklet kilidi olsa ve o bisikleti çalsam yine bir şey demezlerdi.

Ordu'da yaşıyorum.
Mahallelerde oraya buraya açık halde kilitli bisikletleri görünce içim gidiyor. Nasıl bırakıp gidebiliyorlar öylece diye.
Kendim 10. katta oturuyorum. Her sabah-akşam asansöre diklemek kaydıyla erinmeden seve seve indirip çıkartıyorum.
Kendi oturduğum kattada merdiven demirlerine kilitliyorum. Işıklarımı vs her ihtimale karşın alıyorum belki bu bi takıntı halidir bilemiyorum :).
Bende durum bu. Lakin giriş katında oturan birisi olsaydım eve sokmak için her yolu denerdim. Şahsen bine girişindeki bisikletleri görüncede içim gidiyor o kadar feşel(bizim buralarda yaramaz manasında kullanılır) çocuk dolu ortalık :)

Hergün 5 kat iner ve çıkar asansör yok
H.sonları iki bisiklet birden iner ve çıkar. :)

@furkantrojka
Diyorum ya maalesef, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın modundayız.

• Beğen
Tepkiler: İck ve embayt
Ben de 3. katta oturuyorum. Asansör de yok malesef. Pek de hafif sayılamayacak bisikletimi her seferinde (yani hergün) eve indirip çıkarıyorum.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Arkadaşlar, sanki evlere hırsız giremiyormuş gibi yazmışsınız ama. Buradaki tek mantık eve giren hırsız bisiklet ile ilgilenmez şeklinde olabilir.

@Çetin ŞAHİNÖZ
Hırsız tabi ki eve de giriyor. Ancak eviniz apartman girişinden daha güvenlidir herhalde?

• Beğen
Tepkiler: akify.
@Çetin ŞAHİNÖZ Hırsız evinize girdiğinde hukuki açıdan daha fazla hakka sahip oluyorsunuz. Poliste sizi daha ciddiye alıyor. Ayrıca sadece bisiklet için ev soyan çok hırsız okuyoruz sağda solda. (Bugün bir karbon kadro kolay yetişmiyor :) )
Ayrıca imkanı olan için ev sigortasını tavsiye ederim. Bisiklet, bilgisayar ve eşyalarınız için tüm kilitlerden daha etkili ve ucuz bir yöntem.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
1 oda şimdilik boş orda duruyor bisikletim, yoks salonda koltuğun arkdasında

Geri