Tuncay Üner
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 615
- Bisiklet
- Trek
titreşim algılayınca telefona bildirim gönderen bir alarm önerebilecek var mıdır?
Amazon Global gibi yerlerde var:
(link)
(link)
Bunlar kilit ama bisiklete takılı versiyonlarını yabancı bisiklet gadget videolarının çoğunda görüyorum.
Yerelde henüz görmedim. N11'de sadece bisikletin üstünden bağıranlar var.
Bisikletimi bağladığım yer duyabileceğimden çok uzakta ve yakına bağlamak gibi bir şansım da yok, o yüzden titreşimi algılayınca bağırmak yerine telefonuma bildirim göndermesi istiyorum.
Eğer apple telefon kullanıyorsan air tag alıp sele borusunun içerisine atıp saklayabilirsin. Belirli bir mesafe içerisinde canlı takip sağlayabilirsin.titreşim algılayınca telefona bildirim gönderen bir alarm önerebilecek var mıdır?
Bu Fikri de düşündüm ama apple kullanmıyorum.Eğer apple telefon kullanıyorsan air tag alıp sele borusunun içerisine atıp saklayabilirsin. Belirli bir mesafe içerisinde canlı takip sağlayabilirsin.
Android de bu özellik bulunmuyor bildiğim kadarıyla.
Garmin edge alıp live location canlı takip özelliğini açabilirsin fakat bu sefer de hırsız bisikleti çalmayı bırakıp garmini çalar.Bu Fikri de düşündüm ama apple kullanmıyorum.
(link) böyle birşey buldum .
Bahsettiğim bisiklet profil resmimde olan, ayrıca çamurluk vb.'de taktırdım. Görünüş olarak dikkat çekici ama park ettiğim yer çok ortalıkta ve tam arabaların geçiş güzergahı üzerinde. Dakikada en az 50 araba geçiyordur ve 4 mm'lik zincirle bağlıyorum.Garmin edge alıp live location canlı takip özelliğini açabilirsin fakat bu sefer de hırsız bisikleti çalmayı bırakıp garmini çalar.
Eğer işe git gel bisikleti kullanacak isen göze batmayan eski dökülen bir bisiklet alıp bir de yanına U kilit ve yanında gelen çelik kablolarla bisikleti bağladın mı kolay kolay çalınmaz. Anca hırsız sarjlı testere ile gelip gürültü yaparak çalar, ki o olay da milletin tepkisini çeker.
Tekerlekleride bağlıyormusun? Sele eğer qr mandallı ise seleyi çok rahat çalarlar.İşe yarar ancak fiyatı bisikletimden fazla![]()
Bahsettiğim bisiklet profil resmimde olan, ayrıca çamurluk vb.'de taktırdım. Görünüş olarak dikkat çekici ama park ettiğim yer çok ortalıkta ve tam arabaların geçiş güzergahı üzerinde. Dakikada en az 50 araba geçiyordur ve 4 mm'lik zincirle bağlıyorum.
Gene de bir alarm olmadan içim rahat etmiyor.
Eğer apple telefon kullanıyorsan air tag alıp sele borusunun içerisine atıp saklayabilirsin. Belirli bir mesafe içerisinde canlı takip sağlayabilirsin.
Android de bu özellik bulunmuyor bildiğim kadarıyla.
Xiaomi telefonlar ile çalışıyorsa ben direk alırım. Bunu bilmiyordum.samsung smart tag da bu özellik var. Benzer çalışma mantığı.