Scudo Sports

Bisikletle ULUDAĞ'da Kar Keyfi (22 ARALIK 2007)

arkadaşlar zirve yapılmayacak zaten, otellere kadar gidilecek. bu da oldukça rahat yapılabilecek birşey biraz antrenmanlı biri için...

Scudo
Selamlar,

Zirve tartismalarinizi bolmek istemem ama bu haftasonu (10-11 Kasim) bisikletle Uludag'daydik. Kisaca izlenimlerimi ve gezimizi anlatayim, belki birilerine faydasi olur.

Cumartesi gunu aracla giseler bolgesine kadar ciktik. Orada bisikletlere gecip dagin guney yuzune dogru surduk. Bu asamada hava sadece soguktu, ancak yagis yoktu. Bir sure sonra yagmur da basladi. Bu vesile sirtimizda kamp malzemeleri ile yagmur altinda 25km'lik taslik ve camur stabilize yolu tirmandik. O aksam dağın güney tarafinda ormanlik bir arazide 1500mt irtifa civarinda kamp attik. O saatlerde Bursa'yı kasıp kavuran fırtına bizim bulundugumuz bolgede cok hissedilmiyordu ancak agir yagmur devam ediyordu.

Cadirlara gecip erkenden yattık. Pazar sabah uyandigimizda ise bisiklet soyle gozukuyordu :eek: :eek: :eek:

http://img135.imageshack.us/img135/5841/picture107vq8.jpg

Butun mekanizmalar donmustu, ayrıca hava da ÇOK soğuktu. Beş dakikalik bir ugras sonucunda herseyi tekrar calisir hale getirebildim. Ancak bisikletinize guvenmiyorsaniz hic sokmayin derim, zira şakası yok, dağda kaliverirsiniz..

Devaminda ise hayatimin EN ZEVKLI binisini yaptim. Yeni yagmis taze kar tabakasini yara yara yokus asagi indik orman patikalari icinden. Ben daha önce kar inişi yapmamistim, tek kelime ile mukemmeldi... Butun eziyetine degdi diyebilirim

Sonuç: Kış mevsiminde Uludağ'a tırmanmaktansa inmeyi tercih ederim :)

@andac

Bursa tayfasındaki ve geziyi duzenliyecek kisilerin otellere gezinin otellere kadar oldugunu bellirtmekteler...zirveye kadar cıkılacaksada kendini zirveye cıkabilecek kadar guclu hissetmeyen grup otellerin orda kalabilir.. bir de turun sonlandıgı yeri Bakacak yaparsak cok sevinirim kısın hic bursayı tepeden izleme fırsatım olmamıstı :(

@levo_redkid

Görüntüye bayıldım. Yarış tipi, hidrolik disk frenli bir dağ bisikletinin böyle görünmesi inanılmaz bir manzara oluşturmuş. Darısı bizimde başımıza :)

evet elman turun başlangıcı Bursa Çekirge - bitiş noktası ise Oteller bölgesi olarak belirledik.
oradan zirveye tırmanmak normalde yürüyerek bile çok zorken kar kalınlığınıda düşünerek bisikletle şimdilik düşünmüyoruz.
ayrıca turun genel açıklamaları ile ilgili olarak veri almaya devam ediyoruz forma konuyu açmamızdaki amaçta bu,gerek buraya yazılanlar gerekse o bölgede yaşıyan ve tecrübeli arkadaşların bizlere aktarımlarını harmanlıyoruz şu anda.
hepinize paylaşım ve bilgi aktarımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

• Beğen
Tepkiler: msd_57
kcuk'un dediği gibi turu bakacak ta da sonlandırabiliriz. rakım aşağı yukarı oteller ile aynı. yani otellerden sonra hiç zorlamaz...

• Beğen
Tepkiler: kcuk_
@Fatih Özgenlik

arkadaşımın yazdığına katılıyorum,
yanlış anlaşılma olmasın ,herkes zirveden bahsediyor, zirveye bu aylarda bisikleti boşver dağcı malzemesiyle bile çıkmak zordur. Otellere kadar yolları karayolları her zaman açık tutar.sanırım rota acemler -oteller- bakacak mevki -dönüş.......

@Fatih Özgenlik

fatih abime katılıyorum ayrıca bakacak'a gidersek otellerden sonraki bayırları(manyetik gucten oturu) hic pedal cevirmeden cıkacagız ( eskiden oyle idi simdi nasıl bilemiyorum ) buda cok ayrı bir zefk veriyor insana :)

• Beğen
Tepkiler: Fatih Özgenlik
fatih ağbi bakacak'a geçmemiz ,bizim oraya günü birlik gidiş-dönüş yapacağımızı da düşünerek hesaplayalım ayrıcada karanlığa iniş için kalmamamız gerektiğini daha önceden kararlaştırmıştık.

çıkış ne denli yorucu ise, iniş o derece tehlikeli olur tecrübeyle sabittir :)

aman dikkatli olun hiç bişi aceleye gelmesin...

hava 5.30'da kararsa.. 5'de olayın bittiğini farzetsek.. çıkış 6 saat sürse (sallıyorum), iniş 1 saat (abarttım), 2 saat dinlenme, yemek ve yemeği hazmetme molası verilse.. 9 saatlik bir ekspedisyon oluyor.. 1 saat de toplaşma, koordinasyon vs.. etti 10 saat.. 5'den 10 saat geri gitsek.. sabahın 7'sinde bu işe girişmek gerekiyor :) .. bir de şehirlerarası yol var tabi :)

umarım katılabilirim sizlere.. yolda kalsak da medeniyette olmanın verdiği güven olur.. en fazla insanlar manyak gözüyle bakar..

seni aramızda görmek bizi çok menun edecek :60: ve tecrübelerin ile bizlerle birlikte olacağın için çok memnun oldukkkkk :winkenlux
bursaya gidiş ve dönüş esnasında bolbol uyuruz be yaw :D

ee o gidis dunude yaklasiyor bakalim

şnsallah istedigimiz gibi olur

@msd_57

denildigi gibi tarih yaklasmakta geziyi organize edecekler. Tam olarak tarihi yazarsa hatta konunun baslıgını da degistirme sansınız varsa,baslıkta tarihi belirtirseniz bir cok kisi icin iyi olacaktır malum konu uzadıkca uzadı :)

şu anda tarihle ilgili olarak önerileri değerlendiriyoruz küçük dostum.bir kaç güne kadar netleşir.

• Beğen
bakacak mevzusuna şehir dışından gelecek arkadaşlar karar versin, gecikme durumunda onlar zor durumda kalacak. gerçi çok fazla zaman kaybına neden olmaz, geziye "bakacak"ı eklemek. aslında en iyisi buna otellere vardığımızda, ordaki duruma göre karar vermek... :)

• Beğen
Arkadaşlar bu hafta madenler bölgesinde kamp yapmayı düşündüğümüz için havayı yakından takip eidyorduk.

Bu bilgiyi paylaşmak istedim.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/havadurumu.jpg

bu durumda cıkıs planiniz iptal oldu hearlde

dogrumudur

@msd_57

Evet, elbette doğrudur.

Uludağ zirvenin havası daha da kötü görünüyor raporlarda.

Ben şehrin durumunu paylaştım. Rakım arttıkça yağışın kara döneceği malum.

• Beğen
Tepkiler: msd_57
@Soner Sarıhan

guzel bi bilgi cunku okul zamanindada daga cikisimizi hava muhalefetine gore ayarlardıkki merkezde havanin kesin guzesli olmasi gerekki dagda hava muhalefeti yasamiyalim

bakalim ilerliyen gunlerde sansimiz nasil olacak :)

vallahi ben meteorolojinin tahminlerine hiç inanmıyorum artık. 2.günden sonrası çoğu zaman tutmuyor.
bir de uludağa kar yağışı altında çıkmak da kötü olmaz heralde, Soner yağışların bizi yıldırabileceğini mi düşündün yoksa :D

Geri