Scudo Sports

Bisikletle ULUDAĞ'da Kar Keyfi (22 ARALIK 2007)

@sportmen

sizlerle tekrar birlikte olmak en zor parkurları bile güle oynaya çıkmak demektir bizler için.ok dir dostum tarihi tam olarak belirlediğimiz zaman sizlere ulaşaçağız.teşekkürler

Scudo
Güzel bir gezi olacağa benziyo ama tam tarih belli deil sanırım. Ya herkes çalışırsa ?
Bide bende zincir yok nolcak, valla polis durdurur bisiklet ehliyetimde yok :D:D
sonra jantları söküp elime vermesin :D

@sertacr88

Heralde planlana kurban bayraminin sonlari gibi

Ama ayrica tekere zincir mi takacagiz ?

sertaç alemsin yaw :D :D
mehmet geçen sene Bursadan bir abimiz vardı kışın çıkmıştı bizim belirlediğimiz güzergahtan,hatta dur hemen bir onun bilgilerine ulaşayım.ayrıca hafta sonu gitmemiz daha uygun olur herkes için mehmet.

@hızlı

walla hi fotolar beni heyecanlandirdi artik oralara gitmek sart oldu gibi hayirlisi bakalim

Ama soyle bir durum varki bursa genelinde daga cikmak isteyen bursa halkinin dikkat ettigi hava bursa merkezindeki havadir.

Yani bursada hava guzelse dagdada buyuk olasilikla hava guzeldir.

Not : o halde zincire gerek yoktur diyorum :)

zincire gerek olmayabilir ama lastik olayı ve özellikle inişteki soğuk havaya karşı önlem almamız gerekli.
çıkarken hareketli olacağız ama inişte sadece oturma olayı olunca vücut ister istemez soğuğu hissedecektir.

@soneryen

geçen hafta bisikletlerin otobüslerde taşınması ile ilgili sorunları anlatan ve aşağıdaki fotoğrafı içeren bir iletiyi ilgili firmaya gönderdim. Resimdeki gibi bir aparatı kullanabilecekleri anlattım.
http://img145.imageshack.us/img145/4686/bv4bikerackhitchblackxc4.jpg
eposta üzerine adı geçen firmanın bir yetkilisi beni telefon ile aradı ve bisikletimi otobüs ile taşıyabileceğimi ; bu konuda tüm personelin eğitildiğini belirtdi . Tek sorunları çok cazip bir iş olmayan otobüs muavinliğinin , sık eleman değişimi yaşadığı idi. Beyanı öyle .

@neyzencan

konu ile bizleri aydınlattığın ve özverili çalışmandan dolayı teşekkür ederim.gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler verdiniz.

Kamil Koç Geçenlerde İznik turundan dönüşte bizi görünce durdu fakat aynadan baktığında bisikletleri görünce şeytan görmüş gibi kaçtı. Plakasını almadık neyse ki Metro Turizm bizi aldı.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ayanyan
bize hangisi uyarsa onunla gideriz soner dostum.vaktimiz var katılımcı sayısını ve günü netleştirdilmi gider turizm firmaları ile ilgili görüşmeler yaparım.

kurban bayramın dan sonra olacaksa bende katılabilirim malum bu aralar vize zamanı :(

@soneryen

soner beyinde belirttigi gibi olay ole gelisti biz forumdan dolayi kamil koca guvenimiz olusmustu ama bizi gorunce kactilar. ( Vede Bos olan otobusle )

Bu vesile ile Metro Turizm e tekrar tesekkurler ki dikkat edilecek bi unsurdur

Bilginize

bende katılmak isterdim ama daha o kadar ciddi bir yolu beceremem gibi geliyor bilgi için saolun

Kar Kalınlıklarında Kartepe ve Kartalkaya önde..

MERKEZ KALINLIK (cm)
Ankara 0
Uludag 2
Kartalkaya* 20
Kartepe* 20

(link)

Haftasonu beklenen yağışlarla birlikte kar yüksekliği Kartepe' de 1 metreye yaklaşabilir.

@kcuk_

Kesinlikle kcuk e katılıyorum ünide okuyan bütün arkadaşların vize zamanı ancak denildiği gibi kurban bayramı sonrası olursa hatta hemen o hafta sonu olursa seni yalnız bırakmayız ,niko abi hayırlısı diyelim inş birlikte pedallarız seninle zirve tırmanışı apayrı bi zevk inş. bi kez daha o zevki tadarız görüşmek üzere dileklerimle sağlıcakla kalın

Niko çok sağolasın davetin için. Ancak 6 gün çalışıyorum gelebileceğimi sanmıyorum. Uludağ gezisinden sonra Serkan Taşdelen ile tekrar Bursa'ya geldikten sonra adam gibi gezi de yapamadık özledim ama vakit yok :(

Bence çıkış çok kolay olacaktır. Uludağ'ın yolunun eğimi korkulduğu kadar bir eğim değil çok tatlı. Yani tırmanış için kimse korkmasın. Ancak inişte özellikle karlı buzlu havada çok dikkat etmek gerek.

Zira biz inişte acele etmek zorunda kaldığımızdan 50dkde Bursa merkeze varmıştık otellerden bu hızla çok fazla tehlike atlattık bilerek de olsa.

Aslında çivili lastik ayarlayıp tam karlı bir havadan sonra güneşli bir günde gitmek lazım pehhh :D

Neyse fotoğrafları şimdiden bekliyorum. Bu sefer gelemeyeceğiz ama içimdeki bu Uludağ, Bursa ve bisiklet sevgisi beni o taraflara ilk fırsatta götürecek gibi :D

Ayrıca o günleri bize hatırlattığınız için Hızlı, Tounela, Elman, by_cix teşekkürler.

Herkese selamlar sevgiler.

niko slm.dostum organizasyonun başı sensin.istanbul tarafından gelecek olanları sen topla.biz bursada her halikarda toplanırız.dağ yolu tırmnışı ilk kez uzun züreli(3,5 saat)tırmanış yapacak biri için biraz zorlu olacaktır(niko kendinden biliyor)zira bi o kadarda zevklidir.
biz sizlerle o turu yapmadan 1 gün önceden SARIALAN dan(1000 m rakım) dh yapçaz.bu arada oteller bölgesindeki hava koşulu kışın şehir merkezinkinden ortalama 5-8 derece değişiklik gösterebiliyor(soğukolabiliyor).bilginize..
bursa dışından gelecek olan tüm arkaaşlar kalın kışlık giyimlerini hiç bi şekilde ihmal etmesinler.en önemlisi de üst rüzgarlık.çünkü iniş sırasında o soğuk rüzgara normal kumaşlı kışlıklarla dayanamazsınız.muhakkak ki rüzgarı engelleyici giyim bulundurun;)

• Beğen
Tepkiler: xtc_semih
efrahim başka bir turda görüşürüz diyelim o zaman ve eskişehire selamlarrrr

Dostum ve toprağım Elman verdiğin bilgilerle bizleri gerçekten cesaretlendiriyorsun.
bizlerle paylaşmış olduğun bilgi ve tecrübelerini uygulamak ve turun keyfini,tadını çıkarmak için belirttiğin hususlara uymak konusunda tüm katılacak arkadaşlarımızın özen göstereceğine eminim.

Ve sonuç,
arkadaşlar taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı.
Uludağ ve soguk kış şartları deneyimi olan arkadaşlarımız bilgilerini paylaşıyorlar.

İlk başta belirttiğim gibi gün-ulaşım konusu ve kesin katılımcı arkadaşların kendilerini belirtmesi durumunda turumuzu uygulamaya koymak istiyorum.

Geri