Scudo Sports

Bisikletle Uludağ'a çıkış hakkında...

Scudo
@tankut koyuncu
Tankut arkadas konuyu 2011 'de açmış ,bu konu çok eski yani,
Hortlamasi iyi oldu,madem hortladı
O vakit tüm bursalı arkadaşlar sıkı durun 4 ağustos performans tırmanış yarışı var
O gün bursada olacağım,

4 ağustos 2018 uludağ performans tırmanışı

@bilalfidanboy

Bilal fena özetlemiş işi,,,,bursalı dostlarda bi denesin şu kartepeyi,hatta bursa kartepe otel bursa yaparak varmı böyle niyeti olan bursalı dostlar ,var ise aynen burdan alkış tutarım,
Tabi yalova uludağ yalova yapacak babayigitleride görmek isterim

156662 dosyayı görüntüle

3 kez uludağ yaptım birinde sağanak yağdı yarıda bıraktım,diğer ikisinde 21 km sonra gişelere ulaştım,son 10 km 'in 3 km 'si bozuk idi,
Tabi istanbuldan geldik,104 km 'ye patladı,

156668 dosyayı görüntüle

Eylül 2015,son 10 km otellere,3 km yolun durumu bu idi,tabi asfalt olmuştur,aradan 3 yıl geçti

156669 dosyayı görüntüle

Gişelere yakın yerde hacı vardı mısır yemiştik,,,,
Özledim oraları :)

156670 dosyayı görüntüle

Zirve ,oteller sağdan sola
Korcan furkan erkan
Deli fişek gençler

Güncel fotoğraflarla katkıda bulunalım o zaman.

25 Nisan Çarşamba günü @bilalfidanboy ile Uludağ tırmanışımız:

uludag1.JPG

4 gün sonra, 29 Nisan Pazar günü Pedal16 grubumuzla tırmanışımız:

uludag.JPG

arkadaşlar merhaba. bu pazar uludag çıkışı planlıyoruz. çıkıştan ziyade beni biraz iniş düşündürüyor. v fren ve karbon jantla buradan iniş güvenli midir? tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
arkadaşlar merhaba. bu pazar uludag çıkışı planlıyoruz. çıkıştan ziyade beni biraz iniş düşündürüyor. v fren ve karbon jantla buradan iniş güvenli midir? tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.
Uludağa çıkarken ve inerken ciddi eğimler yok. Dikkat etmen gereken yer ilk 4 km si. Burada eğim biraz fazla ve yolda bozuk. Onun dışında seni rahatsız etmez.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Kıyafete dikkat edin. Bu aralar hava baya soğudu. Yukarıda ne kadar soğuktur tahmin dahi edemiyorum. Hele inişte terli terli iyice buz tutturur insana.

Kıyafete dikkat edin. Bu aralar hava baya soğudu. Yukarıda ne kadar soğuktur tahmin dahi edemiyorum. Hele inişte terli terli iyice buz tutturur insana.
İnerken yanınıza kuru termal alırsanız iyi olur. Kısa parmaklı eldivende üşütebilir

• Beğen
Kıyafet konusunda tedbirimi alacağım teşekkür ederim. benim endişe ettiğim uzun süreli iniş sonunda karbon jantın ısınması. ama çok fren yapmak gerekmiyorsa sorun olmaz sanırım.

Kıyafet konusunda tedbirimi alacağım teşekkür ederim. benim endişe ettiğim uzun süreli iniş sonunda karbon jantın ısınması. ama çok fren yapmak gerekmiyorsa sorun olmaz sanırım.
Aslında o biraz senin fren kullanım alışkanlığına da bağlı. Ama öyle ciddi eğimler de yok selim'in dediği gibi. İnerken biraz dikkati olun. Biranda kendini sollama yapmaya çalışan bir maganda ile karşı karşıya bulabilirsin.

teşekkür ederim , jant değiştirme durumum vardı ama kendi jantım ile devam edeyim ozaman.

@srdrmrs Hava durumuna bağlı olarak yerler ıslaksa V fren ve karbon jant ile inmemenizi tavsiye ederim ancak yerler kuru ise sorun yaşamazsınız Uludağ'ın havasına güven olmaz. yukarı çıktığınız zaman yerlerin durumuna göre yerler ıslaksa teleferik ile inebilirsiniz.

• Beğen
@srdrmrs şu sıra hava epey soğudu, yukarıda kış havası olacaktır. Yağışlı olursa hiç deneme bile derim.
Yerler kuruysa rahatlıkla iniş yapabilirsin, soğuktan jantlar ısınmayacak zaten.

Bursa'ya yakın, 2km.lik bir bölümde yol çalışması var. Yağmurdan dolayı çamur olmuşsa geldiğine pişman olursun.
O nedenle şu alternatif rotayı kullanarak çıkmanı ve çalışma olan bölümü bypass etmeni tavsiye ederim: (link)

Üç yıl önce birkaç km daha yukarıda yol çalışması varken çıkmak gafletinde bulunmuştum. Sürdükçe tekerlere çamur sıvandı ve dönmez oldular.
Çeşmede buz gibi soğuk suyla çamuru elle arındırmak, kalan bölümü de cyclocross usulü bisiklet omzumda yürüyerek geçmiştim.

Pazar günü eşlik ve rehberlik etmek için mutlaka bisikletçi arkadaşlarımız çıkacaktır isterseniz. Şimdiden iyi sürüşler :)

@Özcan çok teşekkür ederim , rotaya bakıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Eylül sonu Ekim başı Uludağ'da kestane zamanıdır ve rüzgar şiddeti biraz fazla olur. Bursa merkezle Uludağ arasında yaz-kış ortalama 9-11 derece ısı farkı olur. Bunları gözönünde bulundurarak haraket edin.

Geri