Scudo Sports

Bisikletle Uludağ'a çıkış hakkında...

Merhaba, daha önce Kartepe'ye de Uludağ'a da 20-25 kg. yüklü bisikletlerle çıkmış biri olarak diyebilirim ki Kartepe bence çok daha zor.

Uludağ çıkışı için biz teleferik filan kullanmadık. Yüklü bisikletlerle göller bölgesine çıktık. Strava kaydı ve video aşağıda. İstanbul'dan Mudanya'ya geçip Alaçam Köyüne pedallamıştık. İlk gece Alaçam Köyünde kamp attık. Ertesi gün Alaçam Köyünden Uludağ'a tırmanmaya başladık. Göller bölgesinde kamp atıp, ertesi gün döndük. Göllerden zirveye de çıkabilirsiniz. Bizim vaktimiz olmadığı için çıkmamıştık.

Strava

(link)

Scudo
@Anonim 20 25 kg yüklü bisiklet ile Kartepe...tebrikler..bu arada aynen dediğiniz gibi Uludağ Kartepeye oranla eğim konusunda daha insaflı,ama km bazında nerdeyse 2 katı mesafe...kamp yapıyorsa insan,zaman kaybı vesaire düşünmez..fakat biz günübirlikçiler heleki İstanbul'dan katılanlar akşam feribota yetişmek için tırmalar durur:))) ben bir keresinde saniye farkı ile yetiştim feribota ama hayatımda bilmem o kadar nabzımın firladığını

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36 ve cazci
Kartepeyi 1 maşukiye 2 balaban 2 arslanbey 2 suadiye olmak üzere 7 defa çıkmış birisi olarak Uludağ'a nasipse bu yaz çıkacağım...
Kartepenin en bezdirici bitirici yokuşu balabandan Maşukiye'ye birleşilen yeni yoldur. Araçta pek yok ama eğimi inanılmaz derecede dik. Bisikletle çıkmak tam bir eziyet. Ordan bi süre çıkmayacağıma kendime söz verdim. :D Uludağ tecrübesi olan arkadaşların dediklerine göre daha kolaymış.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
@iskender şerit Anladığım kadarı ile Kartepe'ye Her Açıdan her yoldan her yerinden ve eğiminden çıkmışsınız ve emin olun ki Uludağa uzun mesafesine karşılık hala aynı kondisyona sahipseniz çok rahat çıkacaksınızdır... biraz kişisel bir fikir olacak ama Uludağ'a çıkmak ve Bakacak denen yerde bir bardak çay içmenin verdiği zevki defalarca çıkaracak sizi

@bilalfidanboy

Evet günübirlik için biraz sıkıntı. Bir de çıktığım rota kesinlikle yol bisikleti için uygun değil. Kartepe'ye de Uludağ'a da zaten bir daha yüklü bisiklet ile çıkmam :) Büyük konuşmayayım ama şimdilik öyle düşünüyorum. Hele Kartepe, bitmeyecek sanmıştım :)

Bu cumartesi -12 Mayıs- sabah 07:00 gibi Uludağımıza çıkmayı planladık.Katılmak isteyenleri bekliyoruz..

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@cazci abi gününüz eğlenceli ve kazasız belasız geçmesi dileği ile...

Bilal kardeşim teşekkürler.Sende işlerini ayarlayıp gelebilirsen çok daha güzel olur...

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@bilalfidanboy kondüsyonum çok iyidir. Kartepeye Maşukiye suadiye arslanbeyden çok daha zor olan balaban şirinsulhiyeden çıkılan yolu görmüş birisi olarak tüm yollar vız geliyor. Bu dediğim yolu tüm bisikletforum üyelerinin tatmasını görmesini isterim :D

@AnonimYuklu bisikletle kartepeye cikan tek degilmisim en azindan [emoji23] ben de gectigimiz kis ocak ayinda cikmistim 20 kiloluk yuk ile 2.5 saat kadar surmustu , yuksuz cikmayi denedigimde 1:41 de bitirdim fakat uludag tecrubem yok henuz insallah yakinda o da olur [emoji4]

@bilalfidanboy

16 mayıs gelirim bilal yalnız ben saat en erken 06.15'de ayrılık cesmeden marmaraya binerim,ordan 06.30 'da yenikapıda olurum,07.30 feribot ile mudanya ,saat 09.00 'da varıyor,
21 km sonra çekirge ordan 31 km otellere çıkarız aynı yerden ineriz ve 21 km döneriz akşam feribotuna önceden bilet almak lazım,her olumsuzluğa karşı 19.00 'a bilet alırız

(link)

16 mayıs hava iyi
Biletleri salıdan alırız ,

@iskender şerit

Iskender selam ne anılar var senle,ama istanbulda otursa idin valla sen benle gelirdin kartepeye,biliyorsun işin zorunu kartepe bisiklet takımı yapmış idi,bu formaya hak kazanmak için 218 km devirmek gerekiyordu,100 km gittik,15 km suadiye egimlerini devirdik zirvede 10 dakika kalmıştık, aynı yerden inip ,suadiyede kuzu eti yemistik,sonra 72 km yalovaya döndük,sen bizim ile 3 kartepe turunda vardın,ilk tur 10 mayıs 2009 senesinde olmuştu,o vakitler tren vardı,sonra treni tedavülden çıkardık,5 kişi bu işi başarmıştı,bahtiyar kőzen erkan kőzen furkan tulun,korcan,ve ben kerimi hep şansızlık yakaladı,hatırla kaybolma olayını erkan bildiği yolu şaşırmıştı ,grubu yalnış yola soktu,sen ile korçan önümde tırmanışta idiniz,hatırla suadiye çıkışı 100 km in üstüne 15 km tırmanışa geçtik,korcan sağdanmı dedi bana ,evet dedim,ve ikiniz uctunuz,ben diğer grubunda önde olduğunu zannediyordum,çünki biliyorsun,onlar suadiye köyden bir anda eğime daldılar,
Tırmanışın 10 'uncu km 'sinde birisi aracını tamir ediyordu,soru sordum,burdan bisikletler geçtimi diye iki bisikletli geçti dedi,o an anladım diğer grup kaybolmuştu,kaybolanlar arasında çağrı,kerim,bahtiyar,furkan,erkan, vardı bir kişi daha vardı yalnış hatırlamıyorsam,18 tur organize ettim,kaç kişi geldi unuttum tabi,en çok tren ile gidince kalabalık gitmis idik,
Daha sonra kartepe otel uzaktan göründü ,orda durdum, erkanda arkadan geldi ,bahtiyarda, ama diğerleri yoktu,sonra cepten size ulaştık,ne günlerdi yahu:islik::D:D

@Kudret Kurtcebe evet abi sizlerle 3 defa vardım. ilkinde sanırsam 2009 2010 senelerindeydi. ilk deneyimi sizlerle maşukiyeden çıkmıştım. grup baya bi vardı kalabalıktı güzeldi.. o zaman amörtisör vardı çok yormuştu. sonra dediğin gibi suadiyeden çıktığımızda arkadaşları uyarmana rağmen yanlış yola girmişlerdi. bu olaydan haberdarsız zirveye 50/34 12/28 rubleli cannondale quick speed tiagra bisikletim ile 2 saatte ilk ben çıkmıştım. dönüşte gölcüğe kadar anadol kamyonetle beraber gitmiştik :D ensonkide 26 cant 14,5 kglik bisikletimle yine suadiyeden çıkmıştık. erkan korcan furkan bahtiyar ve sen vardın. sonraki çıkışlarım kilitli pedallarla arslanbey ve balabandan oldu. kilitli pedalada geçince hızım bariz şekilde arttı. sizlerle güzel günlerdi... tren işide kalkması kötü oldu...

işte girdikleri yanlış yol... o sapağa kadar beraber çıkalım sağdan gidilecek bekleyin demeni aldırmayıp direk rampalara dalıp uzayıp soldan gitmişlerdi. sonrası jandarma yardım falan... acayipti ya :D

6548lljlj.JPG

@iskender şerit

Işin komik tarafı erkan ile 13 inci turda beraber gitmiştik ve 100 km sonra suadiye köye vardık,ve tırmanışa geçtik,o gün hava çok güzeldi,zirvede 10 dakika durduk ve indik,72 km sonra yalovaya döndük,18.15 'de yalovada idik, erkan o gün yolu şaşırdı çünki onun kafasını izmit belediyesi karıştırdı,yolun sağ tarafında yolu belediye kapatmış idi,yol yapımı vardı,yolu defalarca çıktığım için benim kafada cbs,,,,,:harika::D

Komik bir anıda 12 'inci turda oldu,gene erkan ile gittik,suadiye egiminin 12 .inci km 'sinde yol ayrımı var, yol sola dönüyor,sola dönülecek idi,erkan sağa giriyor sakarya tabelasına ulaşıyor ,

bahsettiğim yeni yol... bu yoldan kaç kişi çıkabilir çok merak ediyorum :D
5087sdfsfssgsvsv.jpg

1110hjhjhjhjj.jpg

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Kudret Kurtcebe abi bide o yoldan çık :D eğimleri kaç bilmiyorum ama maşukiyeyi suadiyeyi 2ye katlar. birleşilen maşukiye yoluna gelene kadar eğim dahada artıyor. hakkaten çok dik. adım gibi eminim iddia ediyorum ordan tek seferde çıkabilcek bisikletçi tanımam. bisikletten soğur :D

@iskender şerit

Buraya anca araç ile gelip ,
Sonra bisiklet ile tırmanıp aynı yerden inmek lazım,birde tabi non stop çıkmak oldukça güç olabilir,hatırla ıskender aytekin erzani,14 km eğim yarışını,altımda 26 jant scott scale 30 vardı durmadan çıkıldı ,kuzu yaylası girişine,13 kişi idik,8 'inci olmuştum,bir kişide yol vardı,
Oda sonuncu olmuştu ama 50 yaşında idi,14 km 'yi durmadan 1 saat 55 dakikada almıştım,,,

156600 dosyayı görüntüle

Bu kadar varmı ıskender ?

bu yol için araçla gelinip çıkılsa daha mantıklı olabilir... ama dediğim gibi bu yolda hiçkimsenin tek seferde çıkacağını sanmam abi. aytekin hasan korcan erkan furkan mehmet vs hepsi gelsin çıkamazlar.
gösterdiğin resimdeki eğimle benzerlik görünüyor. yokuşun mesafesi ne kadar bilmiyorum ama uzun süreklilik arz eden bu tür yollarda irtifa aldıkça eğimin artması çok zorlaştırıyor..

stravaya göre Eğim %13,2 çıkıyor... ama gerçekte sabit %13,2 değil. sonlara doğru dahada dikleşiyor
(link)

maşukiye daha yumuşak

(link)

Konu başlığı ne diyor,okuyanlar kimlerin farklı hikaylerine denk geliyor?Onlarca konuda olduğu gibi ahbap-çavuş muhabbetine döndürdünüz bu konuyu da...

@cazci

Konu kartepeye gidince durum böyle oldu ,kartepe lafını önce yazan arkadaşları suçlamayın,karşılaştırma yaptılar,ahbap çavuş ilişkisi önemlidir hele hele zor etaplarda yaşanmış ise

@thieft3000

Alıntı

@srdrmrs

Alıntı

@bilalfidanboy

Alıntı

@cazci

Uludağı tırmanışı yapın sizinde ahbap çavuş ilişkilerinizi zevkle okuruz,

Yarış gündemi

Örnek ahbap çavuş ilişkisi ,takip ediyorum gerek hamleti gerekse cemi ,forumun en bilgili insanları,sürekli birbirlerine mesaj atıyorlar ,yarışlar hakkında ,benim için önemli bir ahbap çavuş ilişkisi bu,

@Anonim

Alıntı,,,,,

@cazci

Bu ct size başarılar buraya resimleri koyarsanız seviniriz,,,,,,

Geri