Scudo Sports

Bisikletle Uludağ'a çıkış hakkında...

Tepki
1
Bursa'lı bisikletçilere sorum olucak arkadaşlar. Teleferik bisiklet çıkarıyor mu? çıkarıyorsa bisikleti nereye koyuyorlar? Ücret durumu nedir?
Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Çıkmak istiyorum da. Daha önce çıkmadım çok hevesliyim çıkmak için daha doğrusu iniş için :)

Scudo
cevaplar için teşekkürler. peki bisiklet içerde mi gidiyor yoksa teleferiğin tepesine mi koyuyorlar?

@tankut koyuncu

teleferiğin içine alıyorlar. çok kalabalıksa lagaluga yapabiliyorlar tabii ki. ona keza teleferik, rüzgarlı havalarda, servis dışı oluyor. bu yüzden sabahın erken saatlerinde gitmek en mantıklısı.

bisikleti sürmeden çıkarmanın bir diğer yöntemi de tophaneden kalkan minübüsler. minübüsler dolmuş usulü ile çalışıyor. 6-7 kişi olmadan kalkmıyor, bu yüzden de sezon dışında biraz işlevsiz. 10 lira alıyorlar toplamda. az kişi olup da beklenmek istemediğinde 15-20 liraya 3-4 kişi çıkabiliyor araçlar, sürücü ile anlaşıp. bisikleti bagaja ya da minübüsün içine alıyorlar. dolu olduğunda valizler vs. yüzünden gene lagaluga yapılabilir.

taksiler ise 70-80 liraya çıkarıyor. 4 kişi gene mantıklı bir yöntem. bisikleti varsa (kangoo, connect) bagaja, yoksa tepedeki barlara bağlıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: tankut koyuncu
@gogo

sizin sayesizde uludağa çıkıcam yakın zamanda inşallah çokk sağolun.
ayrıca burdan sesleneyim bursalılara iniş yapmak isteyenlerle beraber inebiliriz asfalttan veya sizin bildiğiniz arazi türü patikalardan çünkü arazi olarak nereden inilebileceğini bilmiyorum :)

tabi bisikletle oteller bölgesine kadar çıkmak herkes için mümkün olmayabilir.. hatta kondisyonu tam olmayan arkadaşlar için ve özellikle iniş için gerekli tecrübesi ve donanımı olmayan arkadaşlar açısından bisikletle uludağa çıkmayı hiç tavsiye etmem.. özellikle de kışın..

bence bu zamanda deneme. bahar aylarında denersen daha iyi olur. çünkü şu anda yollar buz. çıkarken ve inerken düşme tehlikesi var. zahmetli bir iş. biz ağustos ayında tophane tarafından çıkmıştık. selamlar.:)

arkadaş bu mevsimde oradan iniş yapmanı pek tavsiye etmem kayak başladı trafik yoğunlaştı

Teleferik yapılan yenileme çalışmasının ardından oteller bölgesine kadar götürüyor, ücret +20 tl olarak belirlenmiş şimdilik. Uludağ'a bisikletle çıkmayı hiç denemedim bugüne kadar, hep araba veya teleferik ile gittim. Yok ben yoldan çıkarım diyenler varsa da kilometreler boyunca eğim çıkmayı hemde oksijen seviyesi düşerken bunu yapmayı göz önüne alması lazım sanırım. Yani her türlü gerçekten idmanlı bir vücut ve irade ister. O yüzden kendime en az 2 yıl süre tanıyorum, bu süre boyunca performansımı o noktaya taşıyabilirsem, bir gün bunu deneyeceğim. O zaman gelene kadar teleferikle sarıalan veya otellere kadar çıkıp temiz dağ havasında gezinti yapmakla yetineceğim sanırım.

@chanik chang Düzenli bisiklet kullanıp eğimlerde yüksek kadansla yol alabilen çoğu kişi Uludağa çıkabilir.Zaten performans yapmak isteyenler sürekli çıkıp iniyor.Orta düzey her bisikletçi,yol boyu 3-5 mola verip zorlanmadan çıkabilir.Oksijen seviyesi fazla düşmüyor.Oteller bölgesine kadar zaten orman havası dokunuyor.
Yaşadığınız yerde % 7-12 eğimli yokuş antrenmanı yaparak bu ortaya hazırlanabilirsiniz..

Düzeltme : Cep telefenunun aklı işte: Orman havası hiç dokunurmu,solunur:),.

Uludağ'dan önce bi Kartepe'yi deneyin, Kartepe olmuyosa hiç girişmeyin(ben Kartepe'ye 3,5 saatte çıkmıştım gerçi yaklaşık 22 kg mtb ile). Ama çıkan arkadaşlar varsa tur kayıtlarını ya da ortalama hızlarını sürelerini ve bisiklet modellerini paylaşabilirlerse güzel bir referans olur. Oteller bölgesine kadar 30 km ve 1920 mt diye hatırlıyorum.

@thieft3000 yanlız unutmayın kartepe dediğiniz yerde 18 kmnin 15 kmsi(son 3 düz gibi) en düşük eğim yüzde 10 altında bile kalmıyor,ve yer yer yüzde 15 /18 arasında değişkenlik gösteriyor....uludağ ise 30 km boyunca yüzde 9 dahi çok az görünüyor, yani daha evvel tırmanmayan biri için kartepe kısas alınmaz..KARTEPE tırmanan biri emin olun Uludağı güle oynaya çıkar...

kartepe uludag ile kıyasla çok daha zor bence.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
@srdrmrs

Serdar selam ,kartepe suadiye çıkışında eğimler çok sert idi ve de maşukiye,uludağa 3 kez gittim,31 km idi,21 km çıkmış idim ,gişelerde durdum,burada çok sert 15 eğim yok idi,ama eğimler bitmiyordu

@Kudret Kurtcebe abi ben hiç Uludağ'a çıkarken 15 görmedim,varsada gözümden kaçsa bacaklardan kaçmazdı ama kartepe çıkarken altımetre o zaman yoktu ama yüzde 5 eğim bile bana iniş gelir onuda anlardım...

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@bilalfidanboy Uludağa tırmanmak nasip olmadı (daha önceleri araç ile gittim sadece) ama bana daha zor olur gibi geliyor, eğimler konusunda haklısın ama mesafe ve yükselti farkı daha fazla. Son 3 km falan düz aynen ama o kadar tırmanıştan sonra o düzlükte da basamadım ıkına ıkına anca:eek:.

Konu dışı ama Ovit'e tırmanan varmı? Bir zamanlar araçla geçerken 4 mevsimi yaşamıştım, aklıma geldi.

@bilalfidanboy
Bilal selam 3 kez gitmiştim,birinde sağanak yağdı çıkmadım,ikisinde 21 km'de bıraktım,nedeni son 10 km 'in 3 km 'si toprak yoldu ,herhalde yapmışlardır,4 ağustos uludağda performans tırmanışı varda,farklı yerden çıkacaklar,seyretmeye gidecem gerçi

@Kudret Kurtcebe abi yollar oldukça stabil.çıkış 21 km sonra bildiğin otoban gibi,zira ilk 21 km içinde kalan kısmın 10 km kısmı da öyle..ayrıca hafta içi yol trafik açısından oldukça müsait...

@Kudret Kurtcebe Abim bu çarşamba hava tahminlerinde %50 üzerinde sağanak yağmur gözüküyo olmasından (16 mayıs)dolayı Uludağ Gelecek hafta çarşamba günü çıkacağım müsait olursan beklerim

Geri