Bisikletle Türkiye Turu - "Türkiye Yollarında"

Ozan Yılmaz

Forum Demirbaşı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
450
Tepki
1.197
Şehir
İzmir
Merhaba bisiklet dostları. Nisan ayında başlamayı düşündüğüm bisikletle Türkiye turumda, tahminen 8 ay boyunca, 81 ilde 10 bin küsür km pedallayacağım..

Bisikletle Türkiye turumda geçeceğim şehirlerde, sizlerden vermek istediğiniz oyuncakları toplayıp başka bir şehirde ihtiyacı olan çocuklara dağıtmayı düşünüyorum.

Ayrıca geçeceğim şehirlerde yerel tohum alıp başka şehirlere götürebilirim. Yollara yerel tohum ekebilirim.

Tura çıkmadan önce saçımı sakalımı kazıtmayı düşünüyorum. Bunu yapmamdaki amacım; nükleer santral, termik santral, hes gibi doğayı katleden, insan sağlığını tehdit eden ve kansere neden olan santrallerin zararlarına dikkat çekmek. Çözümün daha çok satralde değil daha az tüketmekte olduğunu anlatmak.

Bu işe bireysel olarak fosil yakıt tüketmeyen, enerji harcanmayan, karbon salımı yapmayan bir bisiklet alarak başlayabilirsiniz :) Bu hem size hem de çevrenize yarar sağlayacaktır. Bunun yanısıra çevre düşmanı santraller yerine yenilenebilir enerji kullanılmalı! Sağlıklı bireyler, sağlıklı toplum ve çevre için saçımı ve sakalımı kazıtacağım :)

Bu fikirler sizin sayenizde arttırılabilir. Önerilerinizi bekliyorum :)

Tahmini rotam:

İzmir
Aydın Muğla Antalya Mersin Adana Osmaniye Hatay Kilis Gaziantep Kahramanmaraş Adıyaman Şanlıurfa Diyarbakır Mardin Şırnak Siirt Batman Bitlis Hakkari Van Muş Bingöl Elazığ Malatya Tunceli Erzincan Erzurum Ağrı Iğdır Kars Ardahan Artvin Rize Bayburt Gümüşhane Trabzon Giresun Ordu Samsun Sinop Kastamonu Karabük Bartın Zonguldak Sakarya Düzce Bolu Çankırı Çorum Amasya Tokat Sivas Yozgat Kırıkkale Ankara Kırşehir Nevşehir Aksaray Niğde Karaman Konya Isparta Burdur Denizli Uşak Afyon Kütahya Eskişehir Bilecik Bursa Yalova Kocaeli İstanbul Tekirdağ Kırklareli Edirne Çanakkale Balıkesir Manisa
İzmir

81 il, tahminen 8 ay, 10 bin küsür km..

Turumu aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz:

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

İletişim:

Ozan Yılmaz

hb.ozanyilmaz@gmail.com

http://i716.photobucket.com/albums/ww165/AppRoacHaTe/dbd4cef1-da1c-4ee7-8b54-a189972cb5cd.jpg~original
 
Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Ozan Yılmaz

Bence enteresan bir fikir. :)

Umarım başarırsınız.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
"Güzel bir amacınız var." diyeceğim ama birden fazla amacınız var, inşallah başarılı olursunuz.

Ama şunu da unutmayın, hazırlık aşamasındaki heyecan, insanın gözünü kör edebiliyor. Her şeyi yapabileceğinizi düşünüyorsunuz. Yola çıktıktan sonra ise işler değişiyor, rota değişiyor, planlar değişiyor. Yoldayken, saydıklarınızdan kaçını yapabilirsiniz, bilmiyorum. Bu konuda Zafer Öksüzoğlu'nun "Türkiye kıyılarında Hopa'dan Hatay'a kürek çekeceğim." diyerek Hatay'dan yola çıkıp Mersin'de vazgeçmesi güzel bir örnek. Ve macera tarihi, bu gibi başarısız girişimlerle dolu.

http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/658x370/2014/06/03/fft104mm2961566.jpg

Ayrıca, Elazığ'a geldiğinizde mutlaka görüşelim. Zaten warmshowers'ta sadece ben misafir ağırlıyorum koca şehirde.
 

Ozan Yılmaz

Forum Demirbaşı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
450
Tepki
1.197
Şehir
İzmir
Merhaba.

Yazdıklarınızda haklısınız. Uzun tur tecrübelerimde ben de bunları yaşadım. Bisikletle Türkiye turu yapmak kolay bir iş değil. Karşılaşabilecek bir çok zorluk var ama Serkan Taşdelen'in de sürekli kullandığı cümle, benim de amacımı yansıtıyor aslında.. "Önemli olan varmak değil, yolda olmaktır." :)

Ayrıca Elazığ'a gelince görüşmek dileğiyle.. Misafirperverliğiniz için şimdiden teşekkürler :)
 

Yowamushi

Üye
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesaj
57
Tepki
26
Şehir
İstanbul
İsim
Ergün
Bisiklet
Carraro
Güzel ve heyecan verici bir plan umarım başarılı ve sağ salim bir şekilde tamamlarsın. Şimdiden yolun açık olsun
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan Yılmaz

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Ozan Yılmaz

Ha-ha :) Kime akıl vermeye çalışmışım yahu :) Bazen böyle haddimi bilmeden konuştuğum, atıp tuttuğum oluyor. Sonradan kendime kızıyorum. Açtığınız başlıklara, yaptığınız turlara bakmayı az evvel akıl ettim, bilseydim yukarıdaki mesajı yazmazdım (zaten yukarıda yazdıklarımı çoğu kez duymuş, belki de tecrübe etmişsinizdir.)

Bu bilmişliği her yaptığımda aklıma Kapadokya'da karşılaştığım Vyacheslav Stoyanov'la geçirdiğim gece geliyor. Dağ bisikletiyle tura çıkmış bu garip adama "Niye dağ bisikletiyle yola düştün? Bence yanlış seçim, şöyle şöyle yapsaydın daha iyi olurdu." gibi kafa ütüleyici ve sabır aşındırıcı lâflar ettikten sonra, İnternet'e ilk eriştiğimde adını google amcaya sormamla ayaklarına kapanıp af dileyecektim neredeyse. Ama huylu, huyundan vazgeçmiyor.

Bundan sonra haddimi bileyim. (bilemedi)
 

engin güner

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Aralık 2010
Mesaj
715
Tepki
709
Şehir
kartal
bu yaz yurtdışına doğru yol almazsam bende yollarda olacağım kim bilir belki rastlaşırız.Benim tek sorunum yerel seçim sonrasına sarkacak güneydoğu kısmı.Geçen sene paçayı zor yırtmıştım ekim ayında iyiki oralarda değildim.Zaten şehirlerde birşey olacaksa bir şekilde duyumu gelir ya neyse .Tohum ekmek ilginç bu konuda tecrübe lazım.Bir yandan doğaya katkı sağlarken öbür yandan o yörenin eko sistemine ters bir durum çıkmasın ortaya.Birde tavsiye saçınızı kazıtmanız riskli olur 3 numaraya vurmak daha iyi olur.Traş olacaksanız yolda sürekli bıçakları kaynatın ben öyle yapmıştım
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan Yılmaz

lealtad

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Aralık 2014
Mesaj
1.604
Tepki
1.597
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Güzel bir tur ve hoş amaçlar. Kazasız bitirmeniz dileğiyle:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan Yılmaz

Ozan Yılmaz

Forum Demirbaşı
Kayıt
9 Haziran 2008
Mesaj
450
Tepki
1.197
Şehir
İzmir
Güzel mesajlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim :)

@Yusuf Yılmazvural

Rica ederim, ne demek.. Kendinize kızmanıza ne gerek var. Gayet güzel bir mesaj yazdınız. Mesajınıza sonuna kadar katılıyorum. Ayrıca benim tecrübem, dünya turu yapanların yanında hiç kalır. Hem ne kadar tecrübeli olursanız olun, şartlar sizi zorlayabilir hatta yoldan dönmenize neden olabilir.

Dediğim gibi amacım yolda olmak. Varmak değil :) Tabii ki Türkiye turumu tamamlamak da amacım bunun yanı sıra yollarda olmak, yarını düşünmeden geleceği sorgulamadan pedallamanın hazzını yaşamak da istiyorum. İster 1 ay, ister 2 ay, ister 8 ay olsun :)

@engin güner

Merhaba. Seçim ve Güneydoğu ne durumda olur bilmiyorum. Gidince göreceğim :)

Tohumları ekmek yerine tohum toplarını doğaya atmayı düşünüyorum. Bu konuda pek bilgim yok. Tohum takas gruplarıyla iletişime geçeceğim.

Saçımı kazıtmamın riski nedir? Tura çıkmadan önce saçımı ve sakalımı kestikten sonra tur boyunca kestirmeyi düşünmüyorum. Kestirsem bile yanımda traş bıçağı taşımayacağım. Berbere giderim :)
 

karmatte

Üye
Kayıt
15 Ocak 2009
Mesaj
55
Tepki
50
Şehir
istanbul
Bisiklet
Trek
Size şimdiden başarılar diliyorum.Mayıs ayında yapmayı düşündüğüm istanbul edirne çanakkale balıkesir izmir + tur planım sizin tarihlere göre denk gelme şansımız yok gibi. sağlıkla keyifle pedallar diliyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan Yılmaz

Melih AÇIK

Daimi Üye
Kayıt
29 Mart 2011
Mesaj
256
Tepki
97
Şehir
Tekirdağ/Kapaklı
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Şırnak'a ne zaman varırsınız bilmiyorum ama Silopi'de öğretmenim. Buralardan geçtiğiniz takdirde, yaz tatiline denk gelmezse eğer, muhakkak misafirim olarak beklerim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan Yılmaz

ahmetkya

Forum Demirbaşı
Kayıt
24 Mayıs 2014
Mesaj
436
Tepki
147
Şehir
Konya
İsim
Ahmet Kaya
Bisiklet
Merida
Konyaya geldiğinizde haber edersiniz inşallah başarırsınız :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan Yılmaz