@MehmetAliB.gelidonya fenerde görmek istiyorum aslına bakarsan sizin yaptığınız turdan daha kapsamlı bir tur tertip etmek niyetindeyim geliyorsa için yol durumu ve nasıl geçiş yapabilirim.
Gelidonya fenerini görmek için Olimpos'tan gideceksiniz. Bisikletle tavsiye etmem. Patikalardan geçeceksiniz. Ayrıca orada kamp yaparsanız gece bolca akrep görebilirsiniz.
Ben size Demre'den sonra alternatif bir rota önereyim. Yukarda D400'den devam etmek yerine aşağıdan Kekova yolunu tercih edin. Daha fazla manzara, daha fazla Likya eseri, daha fazla doğayı garanti ederim. Hatta o gün yorgunsanız Demre'de gemiye bisikleti atıp mavi yolculuğa çıkabilirsiniz.
Ben de bu sene likya yolunu yürüyeceğim. Hep bisikletle gitmek istedim ama bisikleti geçiremeyecğin yollar var dediler fln. Bu konuya bayıldım o yüzden. Şimdik detaylıca okuyamadım akşam bakıcam tekrar.
kutlu olsun likyayı turlayan herkese
Teşekkürler arkadaşlar. Arada bir buradan olsun özel mesajla olsun gitmek isteyenleri duyuyorum, seviniyorum. Binlerce yabancı her yıl Likya yolu yapmak için Türkiye'ye tatile geliyor. Bizimse burnumuzun dibinde gezmiyoruz. Unutamayacağınız bir tatil yaşayacağınıza emin olun. Sevgiler
@Hilal Beder
Cate Clow'un rotasını çıkardığı yolu bisikletle bitirmek çok zor evet. Hatta kimi yerlerde bisikleti siz taşıyacaksınız. En iyisi trekking severler için doğada yürüyüşle, benim gibi bisiklet severler için de bisikletle, bildiğimiz yoldan yapmak. Zaten yürüyüşle benim gibi çalışan biri için çabuk bitecek bir mesafe değil. 500 küsür km.
Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.
Merak ettiğim bir şey var. Aslında çok şey var ama yine de ilk gelen; Bu kadar km yol yapmışsınız. Köylerden geçmişsiniz. Hiç mi köpek saldırmadı.
Bize şehrin en işlek caddelerinde saldırıyor da o bakımdan sordum
@akinomatata
Yok hiç saldırmadı. Köpeklerin yanından geçerken yavaşlıyorum ben. Bi'de ıslık çalıyorum. Köpekler doğaları gereği hareketli şeylere tepki veriyorlar.
Saldırı oluyorsa köpek kovucu kullanabilirsiniz. Ben kullanmıyorum ama kullananlar var ve etkiliymiş. Mesela: Trans Anatolian Tour 3. Gün - BisikletForum
Abi daha öğrenciyken bu kadar zaman sıkıntısı yaşıyoruz, bir de çalışmaya başlayınca bu tur işler ne olacak bilmiyorum. Şu likya yolu 3 yıldır aklımda, bisiklet ile yada yürüyerek. Ama bir türlü denk gelmedi.
@MehmetAliB. Bu yazıyı geç fark ettiğim için utanç duyuyorum. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Etrafına ilgisiz kalmayan, geçtiği yerleri inceleyen gerçek turcu yazısı olmuş. En azından biz kamyoncu zihniyetliler için ders olur.
Yalnız ufak bir ekleme yapmak istiyorum. Turdaki kıyafetlerin pamuklu olması ve ağustos sıcağıni dikkate alsan ve mesela Mayıs ayında sentetik kıyafetleri secseydin keyfin daha da artabilir di.
Estağfurullah, teşekkür ederim. İzin aylarımı ben belirleyemiyorum. Bu yüzden mesela bu sene mecbur eylül ayında çıkacağım. Nasipse İran. Kıyafetlerimi hava alan, teri çabuk atanlardan (Jack Wolfskin, Adidas Climalite, Climacool gibi) seçmeye çalışıyorum. Haklısın, pamuk yerine sentetik olanlar bisikletçi için daha iyi. Bu sene birkaç bir şey aldım bakalım.
@Anonim Fotoğrafların çoğunu göremiyorum. Bu yazı bu zamana değin okunduğuna göre yeniden yüklenmesi mümkün mü acaba?