@MrBeyaz
Kilonuzu baz alırsak yol bisikleti doğru tercih olmaz sizin için. Ayrıca amaç kilo vermek ve spor ise yol bisikleti neden olsun ki?
Size uygun olarak şehir-tur bisiklet ve fitness bisikleti.
Kilo verme konusuna dönersek, kilo vermek kısa süreçli bir şey değildir. Zaten hızlı kilo verilirse sağlık açısından iyi değildir. Tıbbı açıdan yardım alıyorsanız diyet vb. uyguluyorsunuz sanırım. Diyet programının dışına çıkmamaya çalışın.
Öncelikle bisiklete başlar başlamaz uzun turlar yapmayın. İlk zamanlar küçük turlar yapın. Her gün bisiklete binecekseniz hafta 1-2 gün dinlenmeye ayırın. İlk zamanlar vücudunuzu zorlamayın, muhtemelen ilk dönemler zaten kas ağrılarınız olacak. Merak etmeyin zamanla bu ağrılar azalacak. Belli bir hafta sonra tur sürelerinizin üzerine çıkın, kendinize bir hedef koyun, atıyorum 60 dk. bineceğim. Sonraki hedefiniz +10 dk. vb.
Sürüşlerde bol bol sıvı tüketmeye özen gösterin. Bir arkadaş karbonhidratı kesin demiş, karbonhidratsız enerji olmaz. Burada önemli olan doğru beslenme ve doğru karbonhidrat tüketimi.
Glisemik indeksi düşük karbonhidratları tüketebilirsiniz. (örneğin yulaf ezmesi) Bunun yanında proteinli gıdaları da tüketin.
Her hafta tur sürenizi arttırın ama hedefiniz her zaman olmalıdır. Tabi bunun yanında da diyet programı çok önemli, bir yandan bisiklete binip kalori harcarken, diğer yandan baklavaları götürürseniz boşuna uğraşmayın
Kısa sürede kilo vermeyi beklemeyin ve kafanıza takmayın. Durmadan tartıya çıkıp kaç gram, kaç kilo verdim diye bakmayın. Acele yok... Vücut robot değildir, yıllardan beri aldığınız kiloları birden veremez... Sabır ve azim...
Başarılar