Scudo Sports

Bisikletle kilo verir miyim?

fitness antranörü olarak soruya cevap vereyim evet düzenli saatlerde ve düzenli ritimde bisiklete binmek kilo verdirir ama önemli olan alınan kalori verilen kalori hesabıdır yani arkadaşım ne kadar bisiklete binersen bin aldığın kalori verdiğinden fazlasa zayıflaman mümkün değil ayrıca kas dengesi bakımından ele alırsak bisikletle bacak kasların ve mide kaslarnın bir bölümü doğrudan çalıştırırsın diğer kas gurupların için ekstra egzersiz yapmanda fayda var kısacası kilonun 1.5-2 katı protein alınımı + yeterli karbonhidrat alımı + yeterli uyku + düzenli bisiklete binmek ve fitness egzersizleri = fit bir vücut

Scudo
bu arada yazım hatasını düzelteyim atranör değil antrenör yazmalıydım özür dilerim

teşekkürler her gün yeni bir bilgi ediniyorum. 11 kilo verdim. amacım 67 ye düşmek. boyum 180 demiştim yanlış 175 miş. düzgün bir ölçüm yaptım. 174,5 gibi bir rakam çıktı. buda demek oluyorki ildeal kilom 70 şimdiki hayatımda hep kilolu bir insan oldum. şimdide normalin birazcık altında olmanın bi zararı olmaz. :) 10 kilo daha verecegim. şu anda saat 10 bugn müsait degildim. 8 den 9 a kadar ip ve bisiklet yapabildim. ip 2 kat daha çok yoruyor. sonra bisklet sürereken birazda olsun dinleniyorum. ama tempoyu bozmuyorum. herkese tekaradan çok teşekkürler. yazında bisikelte agırlık vermek ve biraz vücut yapmayı düşünücem. :)

yaf herkez kilo vermek ister bi ben almak istiyorum herhalde :D evet arkadaşlar önerilerini bekl,iyorum bisikletle nasıl kilo alabilirim :D resorce energy içiyorum günde 3-5 kutu ordan 1000kcal-1200kcal exttradan geliyor her kutuda da 11.2 gr protein var :D şimdi ben bunları bisiklet sürdükten sonramı içeyim sürmeden öncemi :D

• Beğen
Tepkiler: Kemal Yılmam
@Kanber Gülhan

Profilinde 15 yaşında olduğunu görüyorum. Zamana bırakırsan doğal yollarla kilo alacaksın zaten, hiç sıkıntı yapma kendine.
Bahsettiğin içecekleri içmene gerek yok bence.

Dünyanın en iyi bisikletçilerine bakarsan eğer göreceksin, hiç biri kilolu veya iri insanlar değiller.

diyetisyen önerdi dostum benim kilom normale göre baya zayıf :)

@Kanber Gülhan

Enerji içeceklerinin üstünde önceden 18 yaşından küçüklerin içmemesi ve günlük 500 ml den fazla tüketilmemesi gerektiği uyarısı yapılıyordu şimdi var mı bilmiyorum. İki kutu kola veya enerji içeceği vücuttan 5 mg kalsiyum ve magnezyum kaybına sebep olmaktadır. Bu da boyunun uzamasına engel olur demektir.Eğer enerji alımını arttırmak istiyorsan bunu bir bardak (200 ml.) sütün içine 2 yemek kaşığı (20 gr.) kadar pekmez koyarak yaparsan bundan şu sonuç çıkar: 190 calori , 7 gr protein, 320 mg kalsiyum ve 2 mg demir ve SIFIR KAFEİN. Ayrıca enerji içeceğinin hiç bir besleyici özelliği yoktur. Yani sana kilo aldırmaz.

Vücudun bir ayar noktası vardır. O da sizin kendi kilonuzdur. Ne kadar kilo vermeye çalışsanız da vücut bu sabit kiloya ulasmaya çalışacaktır. Bu ayar noktasını aşağıya çekmenin yolu da antrenmanları sürekli hale getirmektir. Örneğin 1 ay boyunca ağır antrenmanlar yapıp kilo verdikten sonra antrenmanlari bırakırsanız yine eski kilonuza kısa bir sürede dönersiniz.

40 kılogram bisikletim var , acayip kas yaptı bacaklar ya kilom süper boyum super tek endişem bisikletim kilo alacakdiye çok korkuyorum :)

Ah keşke bisiklete binmek göbek eritmeyede yardımcı olsaydı :(

emir kardeşim bisiklet göbekde eritir kalçada eritir gögüs yagıda eritir. yaklaşık 3 ay oldu günde 2 saat bisiklet sürüyorum ve beslenmeme dikkat ediyorum. 6 dan sonra pek bişey yemiyorum. abur cubur kola çikolata tamamen yok. 15 kilo verdim şu anda. amacım 65 kiloya düşmek. başladıgmda 88 kiloydum foruma konu açtıgmda 85 dim şu anda 73 kiloyum. bisiklet bi kardiyo sporu oldugu için göbegi eritir evet. ama erkeklerde bildigm kadarıyla en son göbek eriri. ona senin vücudun karar verir. mesela benden ilk kalçala yagları eridi sonra göbek. şimdi gögüsümde ve belde biraz var sırasıyla onlarda eriycek biliyorum. pantolon bedenim 5 beden düştü. istiynce olur kardeşim. kendine bahane bulma. zayıflamak için kendine güzel bi sebep bul. emin ol yaparsın. :)

Benim dizlerim bitmiş durumda.Ne yürüyüş ne koşu hiçbir sporu yapamıyorum.yaşım 50 uzun süre futbol oynadım.Her türlü sporu yaptım.Minüsküs yırtığını ihmal etttimşimdi dizlerimde kıkırrdak zedelenmesi var.3 yıldır bisiklete biniyorum.Haftada 2-3 gün 2--3 saat vaktim olsa her gün bineceğim.Bisikletin dizlerime iyi geldiğini söyleyebilirrim.Bu arada en son gittiğim prof.dr.iki dizinede prottez takıcaz demişti.Otururken yatarken bile ağrılarm oluyor ama allaha çok şükür bisklete biniyorum

• Beğen
Tepkiler: Batu.ers
öncelikle ahmet abi geçmiş olsun inşallah bisiklet sayesinde iyileşir dizlerinz. ve herkese çok teşekkür ederim 16 kilo verdim 72 kiloyum son bir isteigm olcak. bn nerdeyse 3 haftadır pek bir kilo veremiyorum. fazla spor yapasım gelmiyo ama hala yaglanma var belirgin şekilde. yüzüp yüzüp kuyruguna gelmişim işte bisikletle 2-3 kilo daha verip rahatlamak istiyorum. malum yaz tatilndeyiz okul yok nasıl bir program öneririsniz. inanın 16 kilo verdim ama nasıl verdim bende bilmiyorum. şu yaz sıcagına uygun bir antrenman programı istiyorum. saat kaçla kaç arasında sürüyüm onu söyleseneiz yeterli. saglıgıma zarar vermedn. yemek beslenme nefes tempolu sürüş yag yakma nabız aralıgı herşeyi en ince ayrıtısna kadar biliyorum tek isteigm kaçla kaç arası süreyim günde 2 keremi süreyim yardımcı olursanız çok sevinirim. son 3 kilo fazlam var bi el atında kurtuluym şundanda :) tekrardan çok çok teşekkürler ilgilenen bütün arkadaşlara abilere ablalara :)

@ahmet kaya akı
Ahmet abi öncelikle geçmiş olsun. İnşallah kısa sürede iyileşir dizleriniz. Bisikletin dizlere faydası tabiki vardır. Ama uygun sele uzunluğunu ayarladıktan sonra. Eğer sele uzunluğunuz uygun değilse, Allah korusun daha da ilerliyebilir.

84 kiloyum boyun 174 cm. 10-15 kilo vermek istiyorum. ama vücudumda kilolar daha çok göbek ve kollarımda. basenlerim o kadar kalın değil.
bisiklette ayaklar çalışıyor ve kollar sabit kalıyor.

bilmiyorum nasıl kilo vereceğim?
ayrıca bu yeme içme meselesinde kalorileri de pek bilemiyorum.
ne kadar kalori yaktığımı nasıl ölçeceğim?

• Beğen
Tepkiler: Batu.ers
Bisiklet alınca bende başlıcam aslında doğuştan iri kemik ve kaslı bi vücuda sahibim.Boy 185 kilo 84,5.Dışarıdan bakan 75 yoksun der ama cidden yağ oranı biraz fazla.6 ay felan Body yapmıştım tabi kaslı bi fiziğim yağı az bir vücudum vardı.Dersler nedeniyle ve aile baskısı ile bırakmak zorunda kaldım.Ciddi oranda yağlandım fakat kaslar yerinde şükür :D Amacım 70-71 kg ye düşmek ve Basketbola tekrar başlamak.Bakalım birde body'e tekrar başlıcam fakat body'e tekrar başlamam zor gibi görünüyor.4-5 güne kadar bende bir program oluşturcam.Okullar açılınca arkadaşlar tanıyamasın o yeter :D

Bisiklete binmeye başlayalı 20 gün oldu. Aynı zamanda diete de başladım. Yaş 35 Boy 179 kilom da 99 du. En son bugün sabah tartıldığımda 94 kilo çıktım. İlk gün 3km yi zor gittim şimdi 30km binebiliyorum. sabahları hafif bir kahvaltı yapıyorum öğlen tek çeşit et yemeği akşam ise salata ve meyve. ekmeği unlu mamülleri abur cuburu ve şekeri kestim.

murat bey çok teşekkürler zaten sabah 12 de kalktıgm için 16:00 - 18:00 uygun. ama birde şöyle bişey var 3.5 aydır spor yapıyorum 17 kilo verdim. şimdi canım o kadar sıkılıyoki koşu olsun ip atlama bisiklet. hepsi çok canımı sıkıyor. ama benimle vakit geçircek biri olsa ben akşama kadar futbol oynarım ama yok. akşama kadar bisiklet badminton har türlü sporu yaparım ama tek başına olunca bıktırıyo biyerden sonra. hele şu koşudan nefret ettim artık. tek başına spor yapmaz hale geldim. neden böyle oldu anlamıyorum. 3 ay önce heycanla bisiklet sürer koşardım. şimdi o kadar sıkıcı geliyorki.

Geri