Scudo Sports

Bisikletle iş toplantısına gidenler

@Eray I

Pedaldaş Eray,

Ben herhangi bir yerde görmedim. Ama sende açabilirdin bu başlığı ;) Müşterilerin iştahını açıp bisiklet aldırmak hoşmuş :)

Scudo
@NEVRES KME

Bir film başlangıcı misali, müthiş bir hikaye olmuş.

Daha üniversiteyi seçerken gömlek, kumaş pantolon ve kravata ciddi alerjim olduğu için öğretmenliği kazanmama rağmen gitmeyip serbest çalışabileceğim bir meslek seçmiştim. Bugün kılık kıyafet de dahil saç sakal bile sorun olmuyor. Hergün işe bisikletle gidiyorum, üzerimi değiştirmek ve bisikleti içeriye koymak vs. gibi hiçbir şey sorun olmuyor fakat yakın zamanda iş değiştireceğimi biliyorum. Büyük konuşmak istemiyorum ama bazı kriterler dışında işe girerken bisiklet etkeni ilk sırada. Bir iş yerine, ofise, binaya girerken gözüm bisikleti koyabileceğim bir kıyı köşe arıyor. Kurgu yapıyorum kafamda. Şu ana kadar bisikleti heryere giderken kullanmam %90 olumlu karşılandı. Yeni işimde de sizin hikayenizde ki gibi şeylerin olabileceğini düşünürdüm hep. Umarım bisiklete engel bir işim hiçbir zaman olmaz.

• Beğen
Tepkiler: NEVRES KME
Ehh şimdi sıra bende bende anlatayım;

Geçen gün işyerimizin komşu ofisinde çalışanlar sormuşlar bizim arkadaşa;

O İşe bisiklet ile gelen patronunuz mu ? :)

Şimdi buna sevinsem mi, üzülsem mi tam anlayamadım. Bir daha sorarlarsa yok patron değil ama akbil parası yok sadece desinler diye güldük..

@olgun şenel

Olgun,

öncelikle bol şans diliyorum. dilerim herşey istediğin gibi olur. fakat istanbul da yardıma ihtyacın olursa, bisikletle bir görüntü, toplantına bisikletle dalarım, gözlerine sokarım :)))

@Çetin ŞAHİNÖZ

güzelmiş :) bana benzinden epey kar edeceksin diye şakalaşanlar gibi olmuş :))) bizlerin sayesinde ayakkabı kutuları .......

@ekren gökhan

evet Ekren, kutlarım harika olmuş bu fotolar. anlamayanlara el broşürü olarak dağıtılabilir. toplantı öncesi :))))

@NEVRES KME

Teşekkür ederim. Bisikletli bir görüntü için aklımda olsun ama İstanbul hiç olmaz umarım. Kocaeli'den ayrılmayı istemem. Toplantı, iş ve etkinlik için olursa o başka tabi :)

@Çetin ŞAHİNÖZ

Benim çalıştığım yerde şu an malesef bu anlamda çok düşüncesiz. Bisikletle geliyor olmamın bisiklet tutkusundan kaynaklı olduğunu aylardır hala anlayabilmiş değiller. Onlara göre arabam olmadığı için bisiklete biniyorum ve otobüse binmeyerek güya para biriktiriyorum.

@Çağlayan

Hollanda da bisikletlerin trafikte araçlara karşı geçiş üstünlüğü var. Bizde bisiklete ait yola araba ile girerler park ederler Polis bakmaz bile.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar, bende is ile ilgili komik bir animi anlatayim.

gecen sene ocak ayinda su and halen calistigim sirketin patronu ile is gorusmesine gittim. Tabi arabam ile gitmistim. Patronla is ve diger konularda anlasmistik, artik konusma havadan sudana dondu. Isimizde servis yok, ne sekilde gidip gelecegimi sormustu. Siz merak etmeyin, bisikletim var. Atlar gelirim dedim. Tabi ciddiye almadi ve bayagi guldu. Nasil istersen gel dedi sonra. Ayni isyerinde 15 aydir calisiyorum. Otoparkimiz benim bisiklet garajim oldu, odam bisiklet parcalari ile dolu :).
artik herkes alisti.

Iğdır'da bir lisede öğretmenlik yapıyorum. Hemen okulun arkasındaki lojmanda kalıyorum ( ev-okul yürüyerek 1 dakika ) Bisikleti ulaşım ve spor için kullanıyorum. Genelde şehir merkezinde sürekli öğrencilerime rastlıyorum bisikletli halimle :) Bazen bisikletimle marketten alış verişden dönerken öğrencilerime yakalanıyorum ( Küçük bir il ) 16 yaşındaki liseli öğrencim babasının arabasıyla bana hava atıyor :) Bazen ders esnasında söz alıp hocam daha araba almıyor musunuz ? gibisinden sorular soruyorlar. Bizde eşyanın kullanım amacından çok kişinin statüsünü belirleme yönüne önem veren insanlar çok sanırım. Eğer 33 yaşında ve öğretmen vs isen araba kullanman gerekiyormuş :) Her elime geçen fırsatta öğrencilerime bisikletin maddi manevi faydalarını anlatıyorum :) Maliye dersinde nasıl dış ülkelere yakıt bağımlısı olduğumuzu, benzin, mazot vs ithalatına gidecek paranın nasıl ülkede kalacağını bisiklet kullanarak örneklendirmeye çalışıyorum :) Hatta bisiklet kullanan kişilerin daha az hasta olacağından ( Hastalık nedenlerini obeziteye de bağlıyorum bu arada ) devletin sağlık alanında daha az harcama yapacağından vs değiniyorum. Bisikletin park sorunu yok, vergisi-sigortası yok, çevreyi kirletmiyor, insanları rahatsız etmiyor gibi güzelliklerine değiniyorum. 3 yıldır öğrencilerime bisikleti sevdirdim ama diğer öğretmen arkadaşlarım halen arabayı veya pahalı cep tlf vs gibi eşyanın kişinin statsünü gösteren araçlar olduğunu düşünmelerine mani olamıyorum :) ( Hatta bu gün ülkede bir tüketim çılgınlığı kültürü oluşturulduğu üzerine tartıştım. ) Çoğu kez benle dalga geçiyorlar gibi gelse de, ben bisikletten vazgeçmiyorum :) Arada öğrencilerimin bisikletini alıp okul bahçesinde turlamanın keyfini hiç bir şey veremez bana :)

@aertan

Aertan,

"işe bisikletle gidenler" başlığında varmısınız acaba :)
Sizi o başlık altında da görelim
seviniriz
kazasız belasız pedallamalar dilerim.
selamlar

@kadir karademir

Gönlüne ve emeğine sağlık öğretmenim.
Herşey gönlünce olsun.
Selamlar

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
@aertan,
bisikletle işe gidenler başlığında daha önceden görmüşüm yazınızı:)
kazasız belasız sürüşler dilerim.

Guzel olur ama toplantiya giderken terleme tehlikesi olmasa.

Geri