Scudo Sports

Bisikletle İran - Pakistan - Hindistan

Arkadaşlar, Hindistan ve Nepal'deki hava koşulları konusunda iyi haberler gelmiyor. Soner ve İnci arkadaşlarımızdan haber alan varsa buraya yazabilir mi?

Scudo
Sarıhan çiftini ayakta alkışlıyorum...

Şimdiye kadar o topraklarda pedallamak üzere yola çıkan bir çok yabancı bisikletçi ile karşılaştık. Bunu Türk bisikletçilerin hem de bir çiftin gerçekleştirmesi bence çok güzel...

İnci Hanım ve Soner Bey kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyorum...

tebrik ediyorum sizleri:) hayalimi gerçekleştiriyorsunuz.. yolunuz açık olsun.. rüzgar arkanızdan essin!..

Değerli forum dostlarım umarım herşey yolundadır.Soner ve İnci Saruhan çift'inden haber alan arkadaşımız olursa lütfen bizlerle paylaşsın...

abilerikm ben u siteye yeni üye oldum ama nasıl resim koyuluyor bana bi zahmet anlatabilirmisiniz
http://

yolunuz acık olsun kazasız belasız bitirmeniz temennisi ile rüzgar hep akanızda olsun kendinize iyi bakın hoşcakalın

merhabalar uzun süredir devam eden sağlık sorunlarım sebebiyle bir türlü macerakolik sitesini güncelleştiremedik. Bugun başladım 1-2 güne kadar web sayfamızda tüm bilgi ve fotoğrafları düzenli bir şekilde bulabileceksiniz

soner ve inci ablama kazasız belasız yolculuklar destekçilerede saygı ve sevgilerimi sunuyorum sağlıcakla kalın

Sevgili dostlar merak icinde biraktigimiz icin ozur dileriz.
Aslinda bizde, daha baska ne olacak, ne ile karsilasacagiz, bisikletlerin basina gelmedik ne kaldi diye merak icindeyiz.
Bunlari endiselenin diye yazmiyorum. Zaten bunlar yasandi ve bitti.

Pakistan her yonuyle kotuydu. Bu yolculukta en cok korktugumuz yer olan pakistanda, hic aklimiza gelmeyecek bazi seyler ile karsilastik.

Hepsi gecti ve biz cok iyiyiz.Su anda Yeni Delhi deyiz. Ic ve dis lastik stoklarimiz bittigi icin 2 gundur lastik ariyoruz. Belki de istanbuldan getirtmek zorunda kalacagiz.

Harika seyler de oldu tabi. Harika insanlar ile karsilastik. Evlerinde kaldik. Dostluklarini paylastik. sohbet ettik , sularini bolustuk.

Kotu olanlari hemen geceyim. Kisaca. Lutfen dostlar ve ailelerimiz endiselenmesin.
1- Sanirim haberlere yansimistir, Islamabad da bir bombalama oldu. patlayan bomba yaklasik 60-70 metre arkamda patladi. Ben alisveris yapmis bir koseyi donmus uzaklasiyorken oldu olay . Sesinden baska sok dalgasini da hissettim. Refleks icabi dondugumde cikan toz ve duman bulutunu omur boyu unutamyacagim. O gun harika bir yerde kamp kurmustuk. Olayin oldugu yerin kamp alanimiza uzakligi ise 300 metre kadardi. Hemen ekleyeyim cok ama cok iyiyiz. Kamp alanimizda polisler vardi. Ertesi gun tum pakistan ordusu baskente geldi zaten. Abartisiz 100 tane polis - asker otobusu gordum tika basa dolu. Bizde sabahinda yola ciktik. Su an sanirim biraz daha karisti Pakistan.
2- Pakistanda 2 tane dis lastik yarildi . Yani su an yedeksiz durumdayim. Amritsar ( hindistan ) sehrinde buldugum dis lastik 40 km dayandi. Butun ic lastikleride kullanmis durumdayiz . Su an sadece 2 ser yamasi bulunan 2 ic yedegimiz kaldi. Toplam 40 dan fazla yama yaptim. yamalari bile bitmesin diye keserek kullaniyorum. Delhi de 2 gundur lastik ariyorum. Yarin son bir haber cikacak bu konuda.
3- Korna sesinden dolayi duyma kaybi yasamaya basladim sanirim.
4- Muson ve sel haberlerini bizde endise ile takip ediyoruz. Ancak lastiklerde ne kadar sanssizlik yasadiysak iklim konusunda da o kadar sansliydik.
5- Elimdeki soyulmalar, sandaletin sicaktan ve surtunmeden dolayi ufak yaralar yapmasi, neredeyse hic normale donmeyen hafif ishal durumum , incinin surekli benim arada sirada yasadigim kabarma ve kasinmalar ( alerjik ) disinda sagligimiz gayet yerinde.

IYI HABERLERE gelince
1- Artik Inci ile konusmadan anlasabiliyoruz. Ne zaman su molasi verecegiz, ne zaman durmamiz lazim hepsi otamatik olarak gerceklesiyor.
Birlikte yaptigimiz hayat yolculuguna bu yolculugun katkisi gercekten cok buyuk oluyor.
2- Bisikletimin basina gelebilecek her sey geldigi icin artik rahatim.
3- Pakistanda otoyol polisi bir dostumuzun evine misafir olduk. Inanilmaz bir gece yasadik.
4- Pakistanda ve hindistanda cok iyi ( bazilari 4 yildizli ) otellerde , Turkiyeye gore komik fiyatlara kaldik. 4 yildizli otelde 2 kisi 22 YTL.
5- Ben de Inci de kilo verdik. Iyi haberlere yaziyorum ama ben ciddi zayiflamis durumdayim. Sanirim 10 kg kadar. Kilo vermek isteyenlere bisikletle pakistan tavsiye ederim. Bir haftada 5 kg garanti.
6- Hindistanda yiyecek herseyde sos ve aci var. Sanirim su haric. Yinede alistik ve artik karnimiz doyuyor. Hindistanda mc donalds ve pizza hut da var.
7- Kebap ve izgara turu seyler hindistanda cok ucuz. Cok ucuza tika basa yiyebiliyorsunuz. Biz hicbirseyi cift porsiyon istemiyoruz. Tek porsiyonu bile iki kisi bitirmek zor oluyor.
8- Bu yolculukta bizim icin en onemli yer olan Amritsar altin tapinagi gorduk. Artik olsekde gam yemeyiz.
9- Lastik bulabilirsek 2 gun icinde Agra ya dogru yola cikmis olacagiz. Tac mahal bizim icin en onemli ikinci durak.
10- Dunyanin en buyuk camisi Badashi cami ( lahore ) ni gorduk.
11- Insanlarin olumlu tepkileri sabah yola cikmayi daha katlanir hale getiriyor.
12- Lastik patlamalarinda cevremizde onlarca insan toplaniyor. Nese icinde gulup egleniyorlar. Karsilikli gulusup duruyoruz. Bir yerlesim yerindeysek birileri muhakkak su , kola , cay bir seyler getiriyor.
13- Pakistan Ataturk caddesini bulup fotograf cektik.
14- Hindistan sinirini gecerken hayatimda ilk ve umarim son kez 4 dolar rusvet vermek zorunda kaldim.
15- Sadece 2 gun ciddi yagmur yagdi. Birisinde biraz islandik. Delhinin kuzeyini, dogusunu ve guneyini sel vurmasina ragmen hic etkilenmedik.
16- Amritsardan sonra 350 km kadar 2 tarafi 25 metrelik agacarla kapli harika bir yolda surmenin keyfini yasadik.
17- Defalarca `ne kadar buyuk nehir` dedigimiz nehirlerden gectik. Fotograf cekmek icin durdugumuzda , kamyonlar gectigi sirada sallanmasida ayri bir heyecan yasatti.
18- her aksam uzerimizdekileri yikarken akan camura gulup duruyoruz. Toz ve egzos dumanindan kararmis durumdayiz. Benim amele yaniklarimda cok komik gorunuyor.

Evet, iyisi ve kotusu ile kisaca boyle.
Simdi onumuzde Agra , Varanasi , ve Nepal var.
Tekrar ve tekrar yaziyorum . Gercekten iyi durumdayiz.
Pakistan ve Hindistan fotolarini yarin yuklemeyi umuyorum.

Tum dostlara selamlar.

Tesekkur listesine eklemeyi unuttugum icin affini dilediklerim.

Web sayfamizi yapan sevgili Bocek,
Bagajlarimizin aliminda indirim yapan ve sele alti canta, bel cuzdani hediye eden Ankara Alpinist magzasi.
Seyahat sigortalarimizi ucretsiz yapan sevgili dostum basak sigorta ajentasi Yusuf Oral

Inci – Soner Sarihan.

hojam ve inci abla inanın gözlerim yaşardı,inanılmaz sevindim iyi durumda olmanıza.sizleri çok özledim,her an aklım kurcalanıyor,acaba nerdeler,nasıllar,ihtiyaçları neler:)
hojam dualarımız sizinle.kendinize çok dikkat edin.sizler artık binlerin hatta milyonların idolü oldunuz.sizleri anlattığım herkes hayretler içinde.kısacası müthişsiniz allah size güç ve sabır vede yedek lastik versin:)
yaradana emanetimizsiniz..

Merhabalar Soner hocam,

uzun zaman oldu görüşmeyeli, siz neredeyse yolu yarılamışsınız.
çok farklı olaylara tanık olmuşsunuz. unutulmaz anılarla dolu bi Pakistan Hindistan geride kalmış. umarım bundan sonrası daha güzel geçer.

sağlığınızın iyi olmasına sevindik.
bu arada sana cepten ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım. numaramı değişti?
görüşmek üzere
kolay gelsin

İyi olmanıza ve turunuzun güzel geçen yanlarına çok sevindim. :) Zorluklar da hem turun tuzu, biberi hem tecrübe oluyor sizlere...

Fotoğrafları merakla bekliyoruz... Sağ salim turu tamamlayıp, evinize dönmeniz dilekleriyle :)

oh , rahat bir nefes aldım şimdi, sekan ile konuştuk ve iki haftadır haber alamıyoruz ,merakta bırkatınız bizleri alacağınız olsun :)

çok mutlu oldum bu sabah çok teşekkürler

Sizi ve değerli eşinizi candan kutlarım. Büyük bir iş başarıyorsunuz. Yolunuz açık olsun.

Büyük geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Verilmiş sadakanız varmış.

Her ne kadar talihsizlikler yaşasanız da turdan aldığınız zevki bize yansıtıyorsunuz.

En azından bundan sonrası için sorunsuz yolculuklar dilerim... Sağlıcakla kalınız...

inanılmaz tecrübeler yaşamışsınız, iyisiyle kötüsüyle çok güzel bir tur oluyor anlattıklarınıza göre. iyi yolculuklar...

Yaşadıklarınızı okudukça tüylerim diken diken oldu. İyi olduğunuzu duymak ta bir o kadar sevindirdi. Allah yardımcınız, gücünüz, kuvvetiniz olsun.
Bir sporu sevmek, bisikleti sevmek böyle birşey olsa gerek.
Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: sniper
Geri