Scudo Sports

Bisikletle girilen yerde neden hep ''Yasak'' kelimesiyle karşılaşılır?

Tepki
109
Şahsım adına çoğunluğu şehir'de olmak üzere uzun dönemdir günlük hayatta sürekli bisiklet kullanan ve güvenlik açısından her ne koşulda olursa olsun yanımızdan kolay kolay ayırmayan ve kilit olayını bir kenara atıp gözümün yanından ayırmamaya gayret göstermekdeyim ... Üst seviye ,alt seviye olayına girmiyorum ,, Herkesin bütçesine göre altındaki bisiklet değerlidir ve bir çoğumuzun da bunu bu şekilde yaptığına inanıyorum ... Market'lerde işinin kısa süreli yapıp çıkacağın zeminde bulunan işyerlerinde, ve dahası açık alanlarda bile bu yasak kelimesi ile karşılaşmak zorunda kalırsın ve sonuç da yoğun bir tartışma içine girersin ...
Yine en son İstanbul'da Yeşilköy tur dönüşü Gülhane'de Mola verdim ... Kırmızı şerit olmayan yeşil alana girdim ve arkamdan gelen düdüklerle gelen 2 bekçi benim burda durmamda sakınca olmadığını fakat Bisikletin Yeşil Alan yerine beton zeminde olması gerektiğini söylediler .. Gerekçe İst.Büy. Elemanlarının kendilerine sürekli uyarı yapmasıymış :)) Gülermisin Ağlarmısınız bu tür söylemlerede , Özgürlüğümüz halkımızın büyük çoğunluğuna sanırım aşırı marjinal gelip yetkili oldukları zaman bunu yasak kelimesiyle eşleştirmek bizlere karşı kendilerince bir gurur meselesi haline getirmek eziklik pskolojisinin başka tanımı olmuş oluyor sanırım ... Geçen Yılda Marmaris Turunda bir özel güvenlik'le bu konu yüzünden karakolluk olmuşduk ... Şimdi Bu tür olaylara onlar'ın gözünden nasıl görünüyoruz ki onların bir haklılık payı ortaya çıksın ? Buyrun yazın Arkadaşlar .. Onlarada bir haklılık Payı verelim ...

Yasak diye apar topar bütün güvenliğin telsizlerini kitlediğim o 2 fotoğraf !!! sanırım çok oluyoruz :)

20160405_123234.jpg 20160401_120803.jpg

Scudo
Yahu zaten ben çimlere basmak yasaktır yazısını bir türlü anlayamamışımdır üzerine basıp gezmeyeceksek ne diye ekilir bunlar bırakında insanlar gezsin dolaşsın üzerindeki stresi artsın Avrupa da Amerika da insanları doğaya çıkarmak için teşfik ediyorlar bizde de yassak kardeşim muhabbeti yapıyorlar.

Bu ülkede evrensel bir özgürlük tanımı olmadığı için doğal olarak -yönetime kim gelirse gelsin- "aykırı" olan her şey "ötekilere" yasak!

yassah kardeşim yassah diyoz :mad:.

genelde gülerim.neye güldüğümü anlamadıkları içün ortam sessizleşir.:krsn:

• Beğen
Tepkiler: Volkankhi
Bu uygulama birşey değil yaz sezonunda Büyükçekmece sahil bisiklet yolu saat 20:00 den sonra ( Bisiklet yolu = Mavi renkte olup üzerinde bisiklet işaretleri olan ) bisikletlilere yasak. :):):)

@trainspotting35 Ben başkan olsam caddeyi de kapatıp, araçlara yasak kardeşim deyip yolu bisikletlere serbest yapardım.Şaka bir yana insanlar bisiklet yoluna alışamadıkları yada kabullenemedikleri için mi uygulama..

@YucelDursun Yazın başka ilçeden gelen insanlarla sahil nüfusu kalabalıklaştığı için insanlar rahat dolaşamıyorlarmış. Sırf bu durumdan rahatsız olduğum için haftasonu sabah 07:00 de kalkıp sahile gidiyorum bisiklet yolunda dolaşmak için yine bisiklet yolundan yürüyorlar bana da geliyorlar :acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: Yucel D Tri
Yerlere çöp atmak izmarit atmak yasak değil bu yasak...Kaldırıma araç park etmek yasak değil, ama bu yasak...Daha sarı yandı mı zaaartt diye korna çalmak hiç yasak değil ama bu yasak... Görgü ve bir toplumun kendini geliştirmesi ile alakalı tüm bu durumlarla uzunca yıllar mücadele edeceğimiz ortadadır.

HAYATATRİBÜNDENBAKANLAR

Sabah metroya bisikletle bineyim hemde insanları rahatsız etmeyeyim diyerek5.30 da kalkıyorum. 6.30 gibi metroda oluyorum. Bu sabah güvenlik "Paşam bu saatten sonra bisikletle alamam!" dedi beni görür görmez. Bir adama yetki ve üniforma verdiğinde değişiyor kuralları dahi bilmesi önemli değil. Kendi kuralını kendi koyabiliyor.

böyle bir durumda çimlerin üstünde hemen mangal yakın. bir şey diyemezler. bir şey derlerse de olayı basına yansıtırsınız mangal yaktım diye şahsıma saldırı yapıldı, tahsilsiz olduğum için böyle davranıyorlar ve mağdur edildim diye. hukuk bile mum gibi erir bu durumda.

Arkadaşlar gülhanede yaşadığım bu olay , sen çim'e basabilirsin sorun yok ama bisikletin tekeri o çim'e basamaz şeklindeydi :D Lastiklerdeki kimyasal elementlerin bütün bir yeşil alanı büsbütün eritip bütün doğal yaşamın dengesini yokedebilir şeklindemi algılamamız gerekiyor :kötü: :)

her sabah kızımı okula bırakırım. günün birinde bana da hademe yasak koymaya kalktı. nedenini sorunca müdür kızıyor dedi. okula servis giriyor, öğretmenlerin araçları giriyor ama benim bisiklet herhalde büyük tehlike arz ediyor :)
dedim müdür gelsin bana kendisi söylesin. o günden bu yana bir engel çıkmadı. :)
ha bu arada bisikletin üzerinde değilim elimde tutarak giriyorum.

@Ahmet Ayaz ... Aynen sürekli aynı muhabbet ve keyfi uygulama döner dolaşır , niye dendiğinde mantıklı cevap almassın çünkü kendini savunacağım derken genel itibariyla rezil olacağını bildiğinden neyse bu defalık olsun der ve çok net geri vites yapar :) Bazılarıda barbarlık yapıp uyguladığı saçmalığı çıkış noktası bulamamasına rağmen sonunda kadar zorlar :hasta:

Bilal, tekerleğin bıraktığı iz ayak izinden daha kalıcı, tekerleklerin dişleri çimleri toprağa gömüp çimlerin geri ayağa kalkmasına engel oluyor, aynı etkiyi bot ayakkabıların yaptığını da görebilirsin. Bunla beraber ezilen çim değil toprağa gömülen çim ayaklanmaz. Her ne kadar doğru bilmiyorum ve araştırmadım ama bir arkadaşım bana çim basıldıkça uzar ve yoğunlaşır demişti, izmitte park alanlarında çimlere basınız yazar. Sunuda belirtmek isterim basmak ile ezmek farklıdır, bisiket tekerleği çimi eziyor bu yüzden huzursuzluk çıkarmış olabilirler. Her ne kadar sen ve ben dikkat etsek bile herkes biz gibi değil ve o karda çoğunluğa göre hareket edip çıkar korumak zorundalar.

• Beğen
Tepkiler: HamzaUrun
Geri