Scudo Sports

Bisikletle giderken en korktuğunuz anlar?

bi keresinde ters yonden asfalt yolda bisikletçiye giderken(arka fren teli kopmustu)viraj alan otomobil bi anda onume cıktı ve bende tek on fren oldugu için ona asıldım ve nası sanstır ki arka tamamenkalktıgı an yere bastım ve arka indi fakat tam duramadıgım için tekrar kalktı ve bu olay 4 kere tekrarladı anca durabildim

bole durumlarda insan nası tırsıyo anlatamam dussen bi dert dusmesen arabaya bodozlama girsen bi dert napacagini sasırmıstım ama neyseki hiçbirseysiz atlattım

Scudo
daha bu gün yarış alanından kartepeden maşukiyeye inerken 100 kmh hıza ulaştım cok güzel bir andı tabi her şeyden önce emniyet tedbirlerini aldıktan sonra dahada zevkli hale geliyor dip not yarı saat durmadan keskin virajlardan dönerek inmek de güzel oluyor

birkere annemin memleketinden (tekirdağ-şarköy) en sevdiğim yere yani babamın köyüne (keşan-büyükdoğanca köyü) gitmeye karar verdim bisikletim kalitesiz markasız idi arkadaşımın bianki tornado sunu aldım ve koyuldum yola taktım kaskımı tam 15 km yol dimdiik rampa sardım tam rampa aşşağı inicem dimdik vites geçmedi o aradada yolun aşşağısına traktör çıkmış <zor zahmet geçirdim arka dişlilere bakıodum sorun ne die bayağıda hızlandım sanırım 80 kmh hızla gidiodum sorun yok dedim kendi kendime kafdamı yola çevirdim bi baktım 15 metre ötemde traktör karşıdan kamyon gelio sağa atlasam balçıklık ön frene yarıya kadar arka frene sonuna kadar asıldım bişe olmadı ama çok korkmuştum :(

normal hızla giderken kenardaki parketmiş araçların arasından çocuk fırlaması bikeresinde çarptım başı kanadı çocugun.

birde mahalle aralarından geçerken iki teker arasına top kaçması ve direk takla.. buda başıma geldi

ve karşı karşıya kaldığım yayaların bisağa bisola geçerek çarpma riskini arttırması dün 4 yol ağzına son gaz daldım yayalar karşıya geçiyomuş kadın beni görünce olduğu yerde dondu kaldı herkesten bu hareketi bekliyoruz

singel track inişlerdeki yagmur yarıklarından hiç hoşlanmam ve korkup hemen bisikletten inerim çünki acı bir hatırası varbende yarıkların.

kumbugaz gişelerinden sonraki yokuşu 70km/h ile inerken,sol tarafımdan geçen trafikteki bir araç beni hiç görmezden gelip sallamaya başladı nerdeyse kafa kafaya geldik..ben sağa yağmur yoluna geçtim ama oda ne koca bir kuyu...kuyuyu santimlerle kurtardım..ve ardından durdum inanın "sonum geliyor" dedim...

Mudanya yolundayım sallana sallana gidiyorum herhalde 28 30 km arası bi hızım var kulağımda da müzik tabii. tam bir parça bitti diğerine geçiş yapsın diye beklerken Tırın biri havalı kornaya bir basar ben ve bisikletim yerden 15 cm yükseliriz. Adama korkudan küfür bile edemedim ilk 3 5 saniye ama sonra 3 5 dakika sövdüm durdum :D:D

yolda yanından geçerken açılan kapıya çarpıp uçtuğum zaman havadayken kafamda kask olmadığını hatırladığım, yere düşünce kötü şeyler olcağını düşündüğüm zaman en korktuğum zamandı tabii bunlar anlık olan şeyler

bisikletin üstündeki enbüyük korkuyu geçen sene yolbisikletiyle çıktığım antrenmanda yaşadım.antalya korkuteli yolu üzerinde bulunan korkuteli rampalarını 82 km hızla inerken bir tane kamyonu solluyordum yaklaşık 200 m ilerde bir viraj var oldukça keskin bir viraj viraja girdiğim an yol boştu ançak bir anda nerden çıktığı belli olmayan bir otobüsle kafa kafaya giriyordum. oto büse nerdeyse 50 60 cm mesafeyle kurtarabildim.ogün bu gündür o rampayı 50 km den fazla bir süratle inmem

• Beğen
Tepkiler: shaq
Genelde benım bulundugum yollarda metal tumsek(kasis de denıyo galıba) bulunuyor.Ancak bunlar yol boyu değil, yanı yolun ortasına kadar uzanıyor ve yarım metreden fazlası (kenarlardan) düz yol.anlata bildim mi:D araclarda hızlarını kesmemek için yolun yanına kaldırıma kadar yanısıyorlar.tabı bende o esnada ordan gecerim hep:eek: :D

+köpeklerin bir anda fırlaması,ve frenlerim her an kopcak gibi gelmesi yüreğimi hoplatanlar arasında

Hafif ıslaktı yerler minibüs yolundan Kadıköy'e doğru gidiyordum. Önüme bir taksi atladı ve yetmezmiş gibi bir de u dönüşü yaptı alakasız bir yerde; he sinyal filan da yok. Kurtaramıyacağımı anladım bisikleti altımdan atamadım. Ve altına girdim Ontario ile. El bileğimden rahatsızlık çektim lif kopması sonucu. Taksici olayın farkında olmasına rağmen kaçtı gitti. Polis çağırdım iki kere; geliyoruz dediler; ortada bir şey yok; merkezi yer olmasına rağmen. Karakola bir kez daha telefon açtım; ağzıma geleni söyledim. İki gün sonrada durumu emniyete intikal ettirdim. Plakasını alamadığım taksici ve kimliğini bilemediğim polisler haliyle bulunamamıştır. Gidip de geri sormadım; beni de arayan olmadı olayla ilgili. O gün taksici bariz haksız da olsa bisikletimde iki şey daha iyi olsaydı; ben kendimi toparlardım. En başta bir tanesi amortisörümün lock out'suz oluşu; esneme yaptı. Ona bağlı olarak gelişen bisikleti kurtarmak için yapılan ani harekette lastiğin çok kaliteli bir lastik olmayışı yanak üstünde gitmesine sebep oldu. Dişli lastik yağmurda cidden ani hareketlerde çok sakat; hele ki çok iyi bir şey değilse. Ama artık yoğurdu üfleyerek yemesini öğrendim.

İkinci olayım ise köpekler. Özellikle Caddebostan'dakiler hızlıysanız ve pedal çeviriyorsanız sizi kafesliyor. Bir keresinde üstüne sürdüm bir tanesinin ne olacak acaba diye; kaçmadı; son anda kurtardım. Bir de çoğu zaman bunun işe yaradığını yazmıştı birisi ama o kişiyi hatrlamıyorum; ona güvendim bunu yaptım; orada da kendisini epeyce bir andım ne kadar hatrlamıyor olsam da kim olduğunu. Donanımım sağlamsa tek korkum köpekler. Geçen Amerika'dan bir dostumla konuşma fırsatım olduydu hatta bu konudan sohbet açıldı. Türkiye'de hala sokaklarda köpek mi var gibi bir tepki verdi. Evet dedim; Erenköy gibi bir yerde kaynıyor. Şaşırdı ve inanmadı. Avrupa birliğine uyum kapsamında bu köpekleri toplayıp düzgün koşullandırılmış barınaklara koysalar da ben de rahat etsem.

yüksek süratlerde kullanıyorum bisikleti ve 2 yıl önce bir çocuğa çarptım ve tamamen benim hatamdı.:( o zaman bu zamandır ne kendim için nede başka bir şey için korkarım tek korktuğum bir çocuğa çarpmak.:(:(:(

Yarış bisikleti ile antremanda 75 ile giderken önüme son anda farkettiğim bir ızgara çıktı :) Gayet güzel geçtim ama beklemediğim birşey olduğu için ilk gördüğümde herhalde düşücem dedim :)

Bugün ant yada yağmur yağdı ve ben tam eve gidiş yolundaydım ışıklar cadesinde(ant da olanlar bilir)baya bi hız yaptım arabının tekinin arkasını girdim araba bi fren yaptı ben hemen arka frene asıldım bisklet yan dönüp kaymaya başladı ve ben bisikletle 360 derce kayarak dönüş yaptım ben de nasıl olduğnu bilmiyom,zaten düşmediğme çok şaşırdım:eek: .Artık yağmurlu havalarda asfltan çok korkuyorum:D

ıslak zemin ve birden önüme cıkan yayalar ve arabalar

Birkeresinde bi kedi ezmiştim yoldan kaçması için kediye pist dedim gelip onume atladı üstündem geçtim fakat kedinin herhangi bir şeyi yoktu

benim korkum karşımdakinin zarar görmesi......

arazide giderken özellıle hawa bıraz karanlıksa ağaçların arasıdna gerılı bı ipe takılıp düşme korkum war ... bi kaç sene önce karanlıkta koşarken çamaşır telıne takılıp tam takla atıp kafamın ustune düşüp bayılmıştım ordan kalma bı korku :D:DD

@MeLiSBuRCu
biraz dikkattt çocuğa bişey oldumu:eek: ben sinir olurum şehir içinde serseri gibi bisiklet kullananlara bide uyaran kişilere ters ters bakarlar:boese157:
neyseki siz hatanızı kabul ediyorsunuz

Geri