Scudo Sports

Bisikletle gelene vapur 5 kuruş

Decsan

Forum Bağımlısı
Tepki
897
İsim
Ethem C.
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İzmir’de 1 Eylül’den itibaren bisikletli yolcular deniz ulaşımından sadece 5 kuruş ödeyerek yararlanabilecek.
Helal Tunç başgannn, helal İZDENİZ yönetimi..

Bisikletle-gelene-vapur-5-kurus-82711.jpgBisikletle-gelene-vapur-5-kurus-82711.jpg

Scudo
Güzel gelişme ama vapura kadar bisiklet yolu olmayınca çok güdük kalıyor

@mcanerg hocam siz de haklısınız. Ama sorun ulaşımın kendisinde araba, bisiklet yaya farketmiyor . Belediyenin Imar ve inşaat izni veren dairesini 5 sene kapatsınlar . En azından sorun daha da büyümez.

priz2.jpg

Bisiklet yolu şart değil yeterli sayıda bisikletli yola çıkarsa toplum buna ayak uydurur.
bizde o çıkanları kendilerine uydurur, karşında antisosyal bir grup var o sana uymaz seni uydurur

Güzel gelişme ama vapura kadar bisiklet yolu olmayınca çok güdük kalıyor
Elbette muhteşem yollarımız olsa hepsi her yere gitse süper olurdu ama yok. Elinde bu varmış bunu yapmış adamlar. Sabah sabah sürpriz oldu sevindim yalan yok...
bizde o çıkanları kendilerine uydurur, karşında antisosyal bir grup var o sana uymaz seni uydurur
Valla yıllardır yoldayım kimseye uymadım kimse de uymuyor bize. Onları bekleyecek kadar vaktim yok. Yolda olmak gerek..
Bisiklet yolu şart değil yeterli sayıda bisikletli yola çıkarsa toplum buna ayak uydurur.
Critical mass elbette önemli. İzmir buna en çabuk ayak uydurabilecek yerdir bence.

Bundan sonra bisikleti toplum hayatına entegre edip öncelikle ulaşım amaçlı kullanımı özendirip arttırmak için bunun gibi jestlerin artması gerekiyor.
Toplu taşımayı kullanmaktan korkuyor, otomobillere sempatik bakmıyorsanız bisiklet çok iyi bir seçenek...
Merkezi ve yerel yönetimin işbirliği, ortak planlama, misyon ve vizyon ile toplumun değişebileceğini, bizlerin de "sivil inisiyatif" gücümüzü kullanmamız sayesinde bisiklet için güzel gelişmeler olabileceğini düşünüyorum..

unutmayın ki vasatlık yetinmekle başlar

• Beğen
Tepkiler: Feunard ve Ekincan
Bence çok sürmez, imam başkan da girer olaya.. Destek..

Uygulanışını merak ediyorum. Turnike bisiklet olup olmadığını nereden anlayacak? İzmirim Kart okuttuğunda 5 kuruş mu düşecek yoksa gişeden 5 kuruşa bisikletli bileti mi almak gerekecek? İkinci seçenek hiç pratik değil ilkinde de turnikede ayrım pek mümkün değil.
Bence 5 kuruş almak yerine direkt bedava yapabilirlerdi. :)

Bisiklet turnikeleri zaten farklı.. Daha geniş ve kapı şeklinde oluyor. Bisiklet, engelli araçları ve büyük valiz vs taşıyanlar için.
Çok kullanılan yerler değil. Bu nedenle bisikletli ayrımı zor olmayacaktır. Görevli sürekli var zaten turnikelerde.

Bisiklet kullanımına özendirebilecek, en azından bisikleti ulaşım aracı olarak aklına bile getirmeyenleri şöyle bir düşündürecek güzel bir uygulama. Tebrikler 👍

Uygulanışını merak ediyorum. Turnike bisiklet olup olmadığını nereden anlayacak? İzmirim Kart okuttuğunda 5 kuruş mu düşecek yoksa gişeden 5 kuruşa bisikletli bileti mi almak gerekecek? İkinci seçenek hiç pratik değil ilkinde de turnikede ayrım pek mümkün değil.
Bence 5 kuruş almak yerine direkt bedava yapabilirlerdi. :)
Bisikletleri normal turnikeden değil engelli turnikesinden kabul ediyorlar.

Bence bisiklet ötvsi artmadan, izmirde eşe dosta birer bislet aldırın. Sonra çok dua alırsınız.

Geri