Scudo Sports

Bisikletle arabaya vurdum, ne yapabilirim?

@drumbanger Tecrübe diyelim. Aslında tecrübeye de gerek yok: çok açık değil mi, bu konuyu açmak için foruma üye olmuş, ya, gerçekten arabanın tamiri için para yardımı almak ya da, bence böyle, forumdan para koparmak için; dört mesaj sonra yokoldu, tepkileri görünce...

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Scudo
@Kuzey Ege zaten birtek bizim tatilimiz milletin gözüne batar. Ama okula ziyarete gelen insanlar bırak 1 haftayı 1 saat bile sesten duramazlar. Özel sektörün ülke katliamını da göz ardı etmemek lazım. En basitinden trafikte clio veya linea tarzı araçlarıyla kural tanımaz hareketlerinden. Ayrıca eğitimin kötü olması konusunda bize deği,l ergenin sevgili değiştirmesi sistem değiştiren başımızdaki şahsiyetlere hesap sorun...

Senden önemli değil hiç birşey ailen de ne kadar kızsa da biliyorlar bunu bence dolandırmanın lüzum yok korkmadan söyle ailene karşı birşey hiç bir zaman saklama

@Orhan Akarkut
Orhan abi agzina saglik, tam benim demek istedigimi söylemissin. Bende ilk mesajimi okuduysan aynen senin dediklerin söylemeye calistim ama kötü oldum. Türkce yazamaz oldum, cocugu baski altina almis oldum nerede baski yaptiysam onuda bilmiyorum (Baski da babani kötüleme dememmis) ama iste sevilmeyince öyle oluyor.
Ben cocuga yazim hatasi oldugunu söylemedim sadece nokta virgül kullan da insanlar ne yazdigini zorlanmadan okusun dedim, bunu diyen senmisin. Ögretmenlik taslayan biriside gelmis beni okula gidip gitmedigi sormus ve yazim hatalarimi düzeltmis.

Cocuga gelince.....

Cocuk üye olmus ve olur olmaz actigi konu para ile ilgili.
Cocuk diyorlar ama cocuk oldugunu nerden biliyorlar? Bence cocuk falan degil sadece bir umut belki bir seyler koparirim diyerek gelen birisi.
Kaza yaptimi yapmadimi onu bile bilen yok ve ayrica taniyanda yok.
Üye ol konuyu ac tepki görünce benim burdan cikarim olmayacak de ve birdaha foruma ugramama.
Amacin ne nasil bir yardim istiyorsun diye soruyoruz ama o konuda cevap alamiyoruz.
Merak edenler olmus kimi neden merak ediyorsunuz.
Hesapnumarasini yazsin demis arkadasin biri, yazsa ne olacak bilmedigin tanimadigin birine neden yardim edilsinki? Dolandiricimi ney bilen yok.

Neyse orhan abi basini agrittim ama benim düsüncemi paylasan tek kisi sendin.

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm ve Volg
Disarda yasayan turkler bu ulkenin halinden bihaber, gecenlerde youtube da gordum adam bilindik bir youtuber zaten neymis avrupanin en buyuk havaalani yapiliyormus ve almanyada falan yokmus boyle avrupanin en iyi havaalani falan, bana cok komik geliyor, Boyle hayattan yasam sartlarindan bihaber yasayan bu yurtdisi turklerini gordukce uzuluyorum hallerine. Birde ben hic o ulkede -hatta turkiye de demiyor o ulke diyor, bu kisinin de ismini yazmicam cunku tartisma yaratmak istemiyorum- yasamadim o yuzden bu kadar konusabildigime sukrediyorum diyor asil mesele konusup konusmama degil zaten, burdaki insanlarin halini anlamak ve durumun bu kadar kotu-vahim oldugunu gormek istememek ancak ve ancak bir avrupa ulkesi vatandasina ait bir davranis ki o da sizsiniz, o avrupali gavur dedigimiz almanlar bile 2000 model arabasina bakim yapip binerken sen 2016 model bmw alip ne diye arab kulturunu yasatirsin? Senin dinin sadelik temizlik degil mi? E oyleyse nedendir bu bol yag durmaZ kenarda da surulur biyerlere? Sonra gider sinir kapisina gumruge oyunu kullanir, bunlar yol yapiyorlar, hava limani yapiyorlar, bunlar muslumanlar diye. Yukarda da ismi ozellikle yazmadim ama ins okur ve yasamini gozden gecirir.

@Kuzey Ege
Ben sizi ozaman diger kisilerle karistirdim özür dilerim. Sizin profildeki fotografa benzeyen biri varda onunla karistirmisim herhalde. tekrar kusura bakmayin.

Yalniz sizi elestimemis demissiniz, alinti yaptiginiz yoruma birdaha bi bakim kimi elestirmis orada

@Murat Cömez
Bu yasda böyle gizli sakli seyler yapmaya alisma sonra bu aliskanliktan kurtulamasin. Babam gözümü morarti kulagimi kanatdi diyorsun, ben bir babanin evladini bu sekilde dövecegine pek inanmiyorum, o baba ya üvey olmasi lazim yada bir piskopat. Ama yinede yapmis olabilir ki senin burada babani kötülemen hic de hos bir durum degil.
Hadi arabayi cizdigini gizledin babandan ve paran yokmus yaptiramiyormussun, sonunda baban bunu duymayacakmi. Babanla konusamiyorsan annele konus o anlatsin durumu babana.
Kasko ile haledilsin demis bi arkadasimiz, genellikle kazada hakli olan kisiler kaskoya vermek istemez ama yinde amcan, dayin, deden falan babanla bi konussa oda aracin sahibi ile konussa belki hal olur.
sen cocuk yasinda bu isleri bence hal edemesin.
Birde sunu sormak istiyorum, foruma bugün kayit olmussun ve ilk konunda bu olmus. Konuda ise param yok babam duyarsa beni öldürü diyorsun. Peki bu konunun amaci ne bizlerden nasil bir yardim bekliyorsun bunu hic bir yerde aciklamamissin.
Kusur bakma ama bana kalirsa bu isin sonu bana para yardimi edin ve adamin arabasini yaptirayim kimse dumadan gibi geliyor.
DIPNOT: yasin 16 görünüyor profilinde, 16 yasindaysan hic okula gitmedinmi? Gitdiysen hic nokta, virgül, soruisaret yada nebileyim arti eksi isareti gibi seyleri ögretmedilermi sana ögretmenlerin.
Ben seni burada azarlamak istemiyorum ama yaptiklarin yanlis ve dogru degil. Simdi otur ve babanin seni neden dövdügünü düsün. Belki o sekilde dövememistir ama yinede biraz pataklamistir.
1-yaşta
2-kanattı
3-yine de
4-duymayacak mı
5-yine de
6-o da
7-hallolur
8-halledemezsin
9-Bir de
10-hiçbir yerde
11-gitmedin mi?
12-Gittiysen
13-ya da
14-öğretmediler mi
DİPNOT: Yaşınız 43 görünüyor profilinizde, 43 yaşındaysanız hiç okula gitmediniz mi? Gittiyseniz hiç; de, mi, birleşik kelimelerin ya da ne bileyim ünsüz benzeşmesi gibi şeyleri öğretmediler mi öğretmenleriniz?

@Murat Cömez Bisiklet forumun amaçları belli: hepimizin bildiklerinin yanı sıra üyeler arasında, başta bisiklet konuları olmak üzere yardımlaşmayı sağlamak; buna zaman zaman maddi (ayni ve nakdi) yardım da dahil edilebilir, her toplumsal yapıda olduğu gibi. Bu özel durumda çok önemli bir fark var, bu kişi forumdan -iyi varsayımla- nakdi yardım istemek için üye olmuş, ki bu forumun amaçları dışındadır, forum bir yardım kuruluşu değildir.
Dediğim gibi, vatandaş kuyuya taşı attı, çekildi...
Bazan, sıklıkla, incir çekirdeğini doldurmayacak konucuklarda çok uzun mesajlaşmalar oluyor...

• Beğen
Tepkiler: Mert E. ve Volg
@kutlucan
Yukarida bahsettiginiz kisi benim, birseyleri bilmeden burada yorum yapmasaniz bence daha iyi.

Arkadaslar bugun bayram birbirimize laf sokma gunu degil:) konuyu acan kişinin ne amacla actigi belli sammi olsaydi mesajlarinin devami gelirdi yada foto vs koyardi. Bol pedalli tatli bir bayram gecirmeniz dilegi ile..

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege ve Volg
Hayatın her yerinde böyle kötü niyetli ve herkesi kendi gibi sanan insanlarla mental savaş vermekten gerçekten ben yoruldum.
@Murat Cömez @Orhan Akarkut tamam beyler, çocuk para söğüşlemeye gelmiş. Türkiye'de hiç keyfi bir şekilde oğlunu döven baba falan yok.

@Murat Cömez
Kesinlikle babasından dayak yiyen herkes oturup bir düşünmeli, mümkünse olayı çok da abartmayıp kabullenmeli zaten.

Konunun bu kadar uzamasının sebebi de bu mentaliteye tepki göstermek. Yoksa zaten aradan ay geçmiş, olan olmuştur bile. Ama şu mentaliteyi rahatlıkla reklam yapıp bir de üstüne karşı argümanla laf anlatılınca hala savunabiliyor ya insanlar. Bu nokta çok fena bir nokta.

Babam beni biraz döverdi, ama asıl küserek döverdi. Hiç konuşmazdı, bütün bir yaz tatili boyunca beş kuruş harçlık vermezdi, buna rağmen birilerinden para koparmak hiç aklımın ucundan bile geçmedi.

@drumbanger Ayıp oluyor! Terbiyeye davet ederim sizi!

@Orhan Akarkut Harçlık verilmemesiyle bir kazadan dolayı oluşan maddi zararı aynı kefeye mi koyuyoruz? Ben sizi terbiyeye davet ediyorum beyefendi, 57 yaşında olmanıza rağmen bir kişinin internet üzerinden fikir istediği yardımı "para söğüşlemek" olarak değerlendirip aslında hiç kanıtlanmamış suçlamaları kişinin üstüne yapıştırmışsınız. Buna gerçekten büyük terbiyesizlik denir.

@drumbanger
Kusura bakmayın ancak ben şimdiye kadar sebepsiz dayak yiyen görmedim. Farkında olarak yada olmayarak babasının yapma dediği bir şeyi yapmıştır büyük ihtimalle.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@Volg Hep dayak mı? Neden Türkiye'de babalar sözle değil de kaba kuvvetle çocuğun yaptığı yanlışı ona farkettiriyor?

@Murat Cömez
Ben sizin o ulke demenizi sevmedim sadece digerleri gordugum baska birine ait o yuzden size boyle buyuk bir hakarete varan bir yazi yazmam zaten, oyle anlasildiysa da tum huzurda sizden ozur dilerim ama sizde bilirsiniz bahsettigim gibileri var maalesef var.

@TuzluNişasta52 Dediğim gibi önceden yapma dediği bir şey. Bir de bu tip sorunlar çok hızlı değişmek ve gelişmek yüzünden oluyor.
@drumbanger Niye öyle bir şey dediniz?

Buna benzer bir olayı bana iki hafta önce bizim çocuk yaşattı. Çok süratli olduğundan duramayıp yeni kaplama yapılmış bir aracın hem kaporta hem kaplamasının üç parçasına zarar verdi. Olay bana intikal ettiğin bizim çocuk çok korkmuş konuşmak yerine susmayı tercih etmişti. Araç sahibiyle masraflar için anlaştık ve araç sahibine hiç itirazsız 500TL gibi bir rakam ödemek zorunda kaldım. Sonuçta bu olay yaşanmadan önce bizim çocuğa defalarca yavaş kullan dikkat et diye bir çok kez uyarmamıza rağmen bizi dinlemeyerek bu kaza gerçekleşti. Tabi bu cezasız kalmadı bisiklet onca süresiz bence emin değilim nekadar süre yada sürüşler beraber olacak şekilde sona erecek. Sonuç olarak kaza olur ama çocuğun pisikolajisi bence çok normal korması ve sorunu gizlice çözmek istemesi gayet normal. Biz biz olalım şehir içinde çocuklarınıza bisikletlerini tek başına sürmesine izin vermeyelim. Benim çocuğumun yaptığı kaZanın en büyük sorumlusu benim onu bisiklet sürerken tek başına değilde benimle beraber sürüşler yapmasına yardımcı olmam gerekiyordu. Yazım hataları ve imla kurları için özür dilerim.

Geri