Scudo Sports

Bisikletle Ağrı Dağı Zirvesi 5137 M

@ulas

Merhaba Ulaş,

Elebette tek dileğimiz sağsalim gerçekleştimeniz bu faaliyeti.

Ancak, belki siz olursunuz bu onura ulaşan , belki başkaları , belki ben :D

Sizi biraz daha hırslandırmak için yazıyorum. Tabiki dağcılıkta yarışma mantığı asla yoktur.
Bu faaliyet gerçekleştiğinde kazanan "Türk Bisikletçiliği" olacaktır.

Yılların tanışıklığı ve samimiyeti ile yazıyorum.
Konuya hakim olmayanlar yanlış anlamasın lütfen.

Scudo
Tebrik ederim çok güzel bir organizasyon cesaretinize hayran kaldım.
Allah muvaffak etsin inşallah

sevgili Ulaş
kısa zaman önce tırmanışınız için teşekkürlerimi sunmuş ve dahi ardından korkularımı dile getirmiştim
sizin adınıza bilgilenmek için bahsi geçen rotanızı
da ekleyerek nasuh mahruki'ye mesaj yazıp durumu bilgilerine sundum
konusunda uzman bir kişidir, biliyorsunuz
ondan bu gün yanıt geldi cevap aynen aşağıda ki gibidir;

Merhaba,

Bu program standart ve uygun bir program. Eminim yanlarında Ağrı Dağı’na daha önceden tırmanmış dağcılar da olacaktır. İşin tırmanışla ilgili kararlarını ve durum değerlendirmelerini dağcılıkta deneyimli bir lider kadronun yapması ve bisiklet ekibinin de sadece kendi performanslarına ve hedeflerine odaklanmaları en doğrusu olur. Deneyimli dağcıların liderliğinde denenebilir aksi halde bu proje gereksiz yere riskli olur.

Kolaylıklar diliyorum.

Nasuh

sevgili ulaş
yaptığım bu araştırma için lutfen beni bağışlayınız
bunları yapma nedenim size en ufak bir zarar gelmesini istemememdir.
son mesajlardan anladığım kadarı ile yanınızda profesyonel dağcılar olacakmış bu sevindirici oldu benim için
beni anlayacağınızı umuyor saygı ve sevgilerimi yolluyorum...
gücünüz ve hırsınız daim yanınızda olsun

Selamlar Değerli Arkadaşlar,

Yeniden ilginiz için teşekkürlerimi sunarım.

Nasuh Abiyle bir şekilde görüştük zaten. Durumu izah ettik. O ayrı bir konu belki o da bizimle olur. Hiç belli olmaz.

Şimdi arkadaşlar şunu öncelikle net olarak belirtelim.

Kadromuz ortalama 30 kişi. Bu 30 kişinin zirveye çıkacağı anlamına gelmez. Planda 5 bisikletci 10 Dağcı var. Geri kalan 15 kişi 3700 metreden sonra olmayacak. Bu sayı minimum sayıdır. En az 5 bisikletci 10 Dagcı.

Zirve ekibi 15 kişiden oluşan ve dağcılık eğitimi almış kişilerdir. Endişelenmenize gerek yok. Hatta bu ekibin çoğu ben de dahil olmak üzere ayrıca yamaç paraşütü ile uğraşan kişilerdir. Belli seviyeye kadar dağcılık eğitimini aldık almaya da devam edeceğiz. Yani kafadan hurra deyip de dağa çıkmıyoruz.

Yanımızda ayrıca sürekli ağrı dağına çıkan rehberler de olacak onlar da ekibin bir parçası. Listede adı olmayan daha 4-5 kişi daha var onlar da profesyonel dağcılar.

Bakın arkadaşlar bu faliyete rekor denmesinin nedeni daha önce Ağrı Dağının zirvesine bir bisikletin çıkamamış veya çıkarılamamış olmasıdır.

Ben Ankara'da büyüdüm ve Ankara'da bilenler bilir Ertuğrul Bey vardı bildiğim kadarıyla o da geçmişte 3500 metreye kadar çıkmıştı ( Umarım doğru hatırlıyorumdur) Yıllar önce denenmişti belki bizden önce deneyenler de olacak. Belki biz de çıkamayacağız değil mi yani.. Burada önemli olan Bisiklet arkadaşlar. Bisikletin gündeme gelmesi.

2 yıllık bir çalışmadan bahsediyoruz. Kafadan hoppa dağa çıkmıyoruz yani. Haa bu arada biz derken bizden bahsetmiyorum Sevgili Sonerin de dediği gibi Türk Bisikletçiliğinden bahsediyorum.

tüm ekibe yürekten başarılar diliyorum gönlümüz sizinle olacak ALLAH yardımcınız olsun

.....
Ne profesyonel dağcıyız, ne profesyonel downhillciyiz ne de daha önce ağrı dağına çıktık. Biz profesyonel ruh barındıran kendimizi bisiklet ve bisikletin gelişimine adamış deli dolu kişileriz. ....

kendi adıma araştırma yapmamın nedeni ortalığı bulandırmak
dikkatinizi dağıtmak değildir
tek derdim can sağlığınızı düşünmemdir
buna neden yukardaki cümle olmuştur
belirtmek isterim ulaş kardeş.
son mesajında yaptığın açıklamadan ise anladığım
kesinlikle ince ve eleyerek yol alıyor olmanızdır .
gurur duyuyorum sizinle.
bisiklet kullanan kişilerin zekasına
dikkatine doğa ile barışıklığına her zaman saygı duyulması gerektiğini
düşünürdüm
haksız çıkmadığım belli oldu..
saygı ve sevgilerimle

Merhaba öncelikle böyle bir organizasyon düzenlediğiniz için sizleri kutluyorum. Türkiyede bir ilk gercekleşecek İlk ağrı dağına bisiklet'i sizler cikarcaksınız bunu anlatmaya kelimeler yetmez o anı hiç bir şey alamaz eminim buna. Sizlere canı gönulden başarılar diliyorum...
SAYGILARIMLA

dostum oksijen seviyesini ve basıncı düşününce fil kadar kalbinizin ve ciğerlerinizin balina kadar olması gerektiğini düşünüyorum...
ama tabii böle bişey gerçekleştirilecekse sanıırm uzmanlara danışılmıştır. ya da dünyada bi ilki daha gerçekleştirip ciğer ve kalp nakli yapılmıştır bu canlılardan :)

başarılar dilerim :)

Bu gibi büyük organizasyonları ayarlayıp gerçekleştirebilmek yürek ister.Sizde bunu başardınız.Helal olsun.Başarılarınızın devamını dilerim.

hayırlı ugurlu olsun umarım yakın zaman uluslararası yaparsınız boyle bir turu katılımcılar arasında italyan hollandalı katılımcılarda goruruz basarılar

tüm ekibe candan başarılar dilerim. umarım sorusuz ve zaferle dönersiniz. bir yanımız hep sizinle olacak.

bu büyük organizasyon ve cesaretiniz için sizi tebrik ediyorum. sayenizde bisiklet sporu Türkiye' de daha iyi yerlere gelecek diye düşünüyorum. başarılar diliyorum..

Sevgili Ulaş;
Senin nezdinde tüm ekibi yürekten kutlarım. Dağcılık, irtifa farkı, aklimatizasyon vb konularda bir kaç satır yazmak niyeti ile konuyu baştan sona okudum ve farkettim ki ekipte bu konuda deneyimli arkadaşlar mevcut, bu durumda bize düşen -yada ferdi manada bana düşen- sadece başaılar dilemek..

Demek ki büyük idealleri başarmak için büyük hayallere sahip olmak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: ulas
Çok teşekkür ederiz arkadaşlar. Sağolun var olun...

Yüksek irtifada bir adım atmak bile bana eziyet geliyor çoğu zaman. Pedal çevirmeyi aklımın ucundan dahi geçiremem. Umarım proje başarıya ulaşır. Kazasız belasız gidin dönün. İnşallah basında hakettiğiniz yeri bulursunuz. Küresel ısınmayı engellemek için bisiklet gibi çevreci ulaşım araçlarının kullanılması gerektiğini inşallah herkes görür. Bisiklet kullananlar da daha rahat ve güvenli seyahat eder. Hepinize kolay gelsin arkadaşlar.

• Beğen
Evim 160 metre Raakım da,

Çıkana kadar bayağı zorluyor ,

5000 metre :eek:

Kolay gelsin

• Beğen
tüm ekibe başarılar dilerim. gerçekleşirse -ki tüm kalbimle bunu dilerim- müthiş bir işe imza atacaksınız.

yolunuz açık olsun.

• Beğen
Sevgili Ulaş,

Senin önderliğinde Delta Bisiklet'in desteği ile organize edilen bu organizasyonu gönülden destekliyorum, böylece Bisiklet sporuna birkez daha dikkat çekmiş ve bisikletin hayatımıza daha da fazla girmesine önayak olacaksınız. Şimdiden tebrikler ve başarılar.
Buarada o yükseklikte bisiklet kullanmanın veya bisiklet taşımanın gerektireceği fiziksel dayanıklılık da ayrıca taktir edilmesi gereken bir cesaret örneği.
Tekrar başarılar,
Irfan

• Beğen
Geri