Scudo Sports

Bisikletle Ağrı Dağı Zirvesi 5137 M

Arkadaşlar,

Şunu önemle belirtmek gerekiyor.

Bu proje çok ciddi bir aksilik olmadıkça ( Ölüm, Savaş, Afet vs ) gerçekleşecek bir proje.

Amacımız Soner Bey'in de dediği gibi bisikletle zirveye çıkmak. Burada vurgulanacak olay Bisiletin Hayatımızdaki Önemi ve Küresel ısınmaya katkısı. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Küresel Isınma çok daha ciddi boyutlara gelecek. Belki de Ağrı'nın zirvesinde kar bile olmayacak. En azından şuanda kar varken biz yapacağımızı yapalım. Belki de başka kuşakların buna imkanı olmayacak. Kimseyi karamsarlığa sokmak değil niyetim. İçinizi kararttıysam da özür dilerim. Kusura bakmayın.

Değerli Arkadaşlar, Unutmayınki başarıya giden yol en zor olan yoldur. Biz zor olanı seçiyoruz ve tüm gönlümüzle buna inanıyoruz. Hiç bir şey imkansız değildir.

Çok zor gibi olan bir çok tur forumumuzda çok değerli insanlar tarafından yapıldı. Gurur duyduk.

Bir gün bir muhabbet ortasında Ağrı Dağı'ndan konu açıldı ya insanlar nasıl çıkabiliyor buraya deli olmaları gerekir diye konu başladı. Biliyorsunuz ölümler de oldu. Neredeyse her yıl ciddi kazalar ve ölümler oluyor. Profesyonel dağcılar bile bir çok zaman zorlanıyor. Konu ilerledi ilerledi ve bir de baktık ki planı yapmışız ve tarihi koymuşuz. Ağrı dağına bisikletle çıkacağız. :)

Ne profesyonel dağcıyız, ne profesyonel downhillciyiz ne de daha önce ağrı dağına çıktık. Biz profesyonel ruh barındıran kendimizi bisiklet ve bisikletin gelişimine adamış deli dolu kişileriz.

Şuna canı gönülden inanıyoruz ki bunu başaracağız ve önümüzdeki dönemlerde bir çok kişi daha bu turu yapıp başaracak.

Scudo
Downhill ci degil de bu durumda Uphill cisiniz daha cok :)
Tüm Forum üyelerinin sizi desteklediğinden hiç şüphem yok!
Baksaniza milletin agzı sulanmış, herkes "ben de istiyorum" diyor....
Başarılar Delta Ekibi!

• Beğen
Tepkiler: ulas
teşekkürler delta bisiklet...
teşekkürler ulaş abi iyi çalışmalar..:):)
;)

• Beğen
@ulas

Bu kadar inanıldığında başarı kendiliğinden gelir.

Sadece fikir aşamasındayken bile takdir ve teşekkürlerimizi anlatmak çok zor.

Proje başarıldığında yaşanacak gurura, kendimiz sadece izleyici konumunda olsak bile canı gönülden katılacağız. Kendimiz yapmış kadar sevineceğiz ve Ulaş bey in de dediği gibi bizde takipçileri olacağız ileride.

Nasıl Uludağ tırmanışları artık yavaş yavaş gelenekselleşiyorsa,
nasıl Serkan Taşdelen kerdeşimizn , akıl ötesi 7500 km lik Türkiye turundan sonra şehirler arası turlarda patlama yaşandıysa,
nasıl Mesut Girgiç hocamızın 300 km lik gezisinden sonra 400 ler denenmiş 500 hesapları yapılmaya başlanmışsa, Ağrı tırmanışı da toplumun at gözlüklerini genişletecek, tabuları yıkacaktır. Tüm bisiklet severlerinde başarı çıtasını daha yükseklere koymalarını sağlayacaktır.

Selamlar , hazırlık sürecinde başarılar.

sadece 'helal olsun' diyorum...zaten başka ne denilebilir ki? Allah yardımcınız olsun...inşaallah kazasız belasız bititirsiniz bu muhteşem maceranızı...tüm ekibe başarılar,selamlar...

Eminim bizden sonra çok kişi gidecek oraya..

Birazda ben bilgi vermek isterim sadece ishakpasa sarayi olmamakla beraber...

Urartulardan kalma urartu kalesi kalitlari
Eski beyazit Cami
Unlu Osmanli Edebiyatcisi Turbesi
Dunyanin en buyuk Meteor Cukuru
Medeniyetin Basladigi yer olarak adlandirilan mahser daglari
Hepsi Sizleri bekliyor...

Gercekten Super bir organizasyon olmus. Dagin 3200 Metresine kadar karayolu oldugundan sizler icin 3200 Metre sonrasinda basliyor. herkese simdiden basarilar

Sunuda soylemek gerekirse amac ve organizasyon mukemmel. Kuresel isinma cagimizin en buyuk sorunu ve buna dikkat cekmek icin gerceklesecek mukemmel bir organizasyon.

delta bisikleti kutluyorum
kazasız belasız diyorum
ve zirveye çıktığınızda
bir aynakolu oraya çakıp
delta burdaydı yazmanızı istiyorum
saygılarımla

• Beğen
ulaş kardeş
aklıma gelen önemli bir konu var
türkiyede bu dağları en ii bilen kişilerden biride nasuh mahruki ve diğerleri
acaba bu tırmanışı gerçekleştirmeden önce onla irtibat gerçekleşti mi
çünkü biliyorsun yükseklik farkı yaşayacaksınız
bu fark ciğerlerinizde sorun yaratabilir
herkes fiziksel olarak bu duruma hazırlıklı olmaya bilir
o nedenle çok profesyonel bir hazırlık olması can sağlığınız için önemli
tedbir alınması lazım
fikir çok güzel takdire şayan
küresel ısınma nedeni ile bu tırmanışın gerçekleşmesi çok hoş
ve bu konu sizin tv radyo basın tarafından izlenmenizi sağlayacaktır
saygılarımla

Ulaş abi benim de orada eldivenimin teki kalmıştı. Büyük kayanın yanında.Onu da bi zahmet alıversen :):):)

Şaka bi yana önünde saygıyla eğilinecek bir proje. İnşallah kazasız-belasız tamamlanabilir. Önemli olan böyle zor bir olayı göze alabilmektir, heleki daha önceden başka biri tarafından denenmemişse. Yolunuz açıkolsun diyor, zirvede bisikletinizi havaya kaldırmış fotoğraflarınızı bekliyoruz. Oraya çıkan bisikletler türkiye'nin en yüksek irtifasına çıkmış olan bisikletler olacaktır ;)

• Beğen
@sertel

Benguc bey bu konuda çok tecrubeli. Kendi ekibimizden de porfesyonel dağcılar ve rehberler var. Hatta bu siteye bakın derim www.benguc.com

Tur Planımız

1.Gün: İstanbul ve Ankara’dan hareket edilerek 1 Ağustos 2009 tarihinde Iğdır’da olacağız.. İlk gün tur öncesi hazırlıklarımızı tamamlayarak dinleniyoruz. Iğdır şehir içi gezintisi yapıyoruz.

2.Gün: Sabah kahvaltı sonrasında Doğubayazıt’a doğru yola çıkıyoruz ve Ağrı Dağı eteklerine ulaşıyoruz. Dağ yoluna girdikten sonra tırmanışa geçerek Eli Köyüne oradan da 2500 metre yüksekliğe kadar çıkıyor ve Kamp Kuruyoruz.

3.Gün: 2500 metrelik Kampımızdan ayrılarak 3200 Metreye kadar çıkıyor ve yeni kampımızı kuruyoruz. Bugün aklimitizasyon (yüksek irtifaya uyum) günüdür. 4200 metreye çıkıp tekrardan iniyoruz.

4.Gün: 3200 Metredeki kampımızdan ayrılıp 4200 metredeki kampa kadar çıkıyoruz. Günün geri kalanını dağ ve kar eğitimiyle geçiriyoruz. Bu gün Erken saatte yatıp sonraki gün olan zirve tırmanışına hazırlanıyoruz.

5.Gün (Zirve günü): Saat 03.00 dolaylarında kalkıp kahvaltımızı yapıp 04.00 gibi Ağrı dağı zirve çıkışına başlıyoruz. Sabah saat 09.00 dolaylarına zirveye ulaşmış oluyoruz. Bisikletlerimizi gökyüzüne kaldırarak başarımızı kutluyoruz. Daha sonra zirvenin keyfini çıkartarak zirve defterini imzalıyoruz. Zirveden hemen sonra 4200 Metredeki kampımıza tekrar geri dönüyoruz ve buradan 3200 metredeki kampa inip geceyi burada geçiriyoruz.

6.Gün: 3200 metre kampından ayrılarak Eli Köyü’ne iniyoruz. Bu gün aslında hava şartları olumsuzluklarına karşı planlanmış yedek gündür. Dinlenerek harika bir ortamda zaman geçiriyoruz.

7.Gün: Doğubayazıt ve çevredeki tarihi yerlerle ilgili çevre gezisi yapıyoruz. İniş durumuna göre bu gezinti 6. Gün de yapılabilir. 7.Gün ayrıca kutlama günü de olacaktır. Belirlenen bir veya birkaç okula biz katılımcılar olarak yardımlarımızı sunacağız.

8.Gün: Dönüş günü

Önemli Notlar:

Gidiş dönüş uçakla olacaktır.
Kayalık ve tehlikeli geçitlerde bisikletler sırtımızda taşınacaktır.
Bisikletler ve dağcılık ekipmanları şartlara uygun malzemelerden oluşacaktır.
Katılımcılar olarak belirlenen okul veya okullara yardımda bulunulacaktır.

Saygılarımızla,

Delta Bisiklet

www.deltabisiklet.com

Özgürlük İki Tekerde…

Ulaş Bey ve bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutlarım.
Çabalarınız bisiklet adına ses getirecek güzel bir olay.
Bisikletin her yere gidebileciğini ( Ağrı Dağı Zirvesi ) kanıtlayacaksınız.
Bu çabalarınız sonucunda sizden ilham alan yeni bisikletçilerin doğacağından hiç şüphem yok.
Yüreğimiz sizinle.
Esen kalın.

• Beğen
Benzer bir etkinliği ben de 1995 yılında yapmıştım. Erciyes'te 3600 m'ye bisiklet çıkardım (Forumda var).Dağ evinden Erciyes eteklerine kadar bisiklete bindim sonra sırtıma aldım bisikleti. Benim de amacım bisikletin adını duyurmaktı.Tabi o zamanlar basında "Erciyes'e bisikletle çıkıldı" şeklinde yazıldı (Yine öyle olacaktır herhalde.). Şunu belirtmekte yarar var. Bu tür bir etkinliğin amacı Soner'in ve Ulaş'ın dediği gibi "bisikleti duyurmak". Yoksa bisiklete binerek herhangi bir dağın zirvesine çıkmak mümkün değil. (Zirvesine yol yapılmış tepelerden bahsetmiyorum) Burada çantalarla birlikte tahminen yolun % 90'ında bisikletler sırtta taşınacak. Yükleri bir yere kadar katırların taşıması lazım..sırtta 40-50 kilolarla Ağrı'ya (veya herhangi bir dağa) çıkıldığını sanmıyorum. Eskiden kötü malzemeler yüzünden çantamız 20-25 kiloları buluyordu. 2-3 saat sonra o yükün ne demek olduğunu çok iyi bilirim..Belki Eli Köye kadar biraz bisiklete binilebilir ya da ittirilir. (Ben Ağrı dağına 1985 veya 86'da gitmiştim. Parkurun nasıl olduğunu hatırlıyorum..Masa büyüklüğünde bazalt kayaları merdiven çıkar gibi tırmanmıştık..)İleri kamplarda değil bisiklete binmek 3 adım atıp beklerken üzerindeki giysiyi çıkartmak bile insanı nefes nefese bırakıyor. (O zamanlar daha sıkı sporcu (milli atlet) olduğum halde.. )3500-4000'lerden sonra havadaki incelme (Oksjen azlığı) en büyük dert..Ayrıca bir yerden sonra bisikletin çıkabileceği bir eğim yok oralarda.. Olsa olsa trial'cılar veya motokros akrobatları çıkar o dağı..:) 1997 de Kaçkarları ilk kez aştığımız zaman da katır kiraladık. Yükleri katırlar taşıdı, biz sadece bisikletleri taşıdık.. (Bisikletlerin hafif olması çok önemli)3030 metreden dağı aştık.Aştıktan bir süre sonra şahane bir iniş yapmıştık..Erciyes'den de 3600 m.'den çoğunlukla bisiklet üzerinde inmiştim..(Sırf bu inişler için acı çekmeye değer) :)
2004 Kaçkar etkinliğinde azıcık yokuş gibi görünen düzgün yollarda bile nasıl zorlandığımızı hatırlıyorum. Üstelik yükleri araba taşıyordu..(Hadi ben yaşlandım :) ama aramızda çok sıkı arkadaşlar vardı)
Ulaş ve ekibi herhalde katır kiralayacaktır. Aksini düşünemiyorum..
Ankara'da Ertuğrul'un (Doğa Sporları mağazası olan) bisikletle bir Ağrı etkinliği vardı yıllar önce ama detayını hatırlamıyorum..Ona danışmakta fayda var.. Ağrı dağına en çok giden rehberdi bir aralar..
Bir de bu neyin dünya rekoru olacak onu anlayamadım. İrtifa mı , Ağrı dağına özel mi? İrtifa ise And dağlarında 5000-6000 metrelerden geçen bir sürü yol var.. Oralardan da bisikletliler geçiyor..Soner de Himalayalar'dan bahsetmiş; doğru..Everest ana kampa bisikletle çıkanlar var ki ne zor olduğunu duymuştum..Ağrı dağına özelse o zaman başka.. Bu durumda biz veya bir çok kişi dünya rekoru kırdık: Erciyes 3600 m.de ilk bisiklet, Kaçkar Kör Ahmet geçidinde (3030 m. de) ilk bisiklet. , 3030 m.'den Yaylalar köyüne inen ilk bisikletli grubu, Kaçkar'larda 3000 m.de buzul gölünde de yüzen ilk çocuk (4,5 yaşındaki kızım), Mesut beylerin Tuz Gölü, Serkan'ın Türkiye turu falan gibi uzar gider liste:))
Çevremizde bisikletin teker değdirmediği bir sürü coğrafya var. Herhangi birine bir bisiklet götürdüğünüz zaman o belki bir ilk olur ama dünya rekoru olmaz..Ama birileri Everest'e bisiklet çıkartırsa bu gerçekten rekor olur çünkü bisikletin gidebileceği bir yükseklik daha yoktur dünya üzerinde..:)(Bisikletçinin ayağı yerde olduğu halde.. Yoksa koy bisikleti uçağa,rekor olsun:)
Bu uyarım yalnış anlaşılmasın lütfen.. Konuya biraz yakın olan kişilerin (doğa sporcuları, dağcılar vs) tepkisini çekebilir ve olayın küçümsenmesine neden olur bu "dünya rekoru" kavramı. Olayı eleştirmelerine fırsat vermiş olursunuz..

Bol şans, hepinize kolay gelsin valla, çok zor iş..

Dikkat çekici, güzel bir çalışma basının ilgisinin yoğun olmasını ve bunun da bisiklet sporunun gelişimine katkı sağlamasını umuyorum.

Aklıma birşey takıldı, zaman zaman bisikletten inmek zorunda kalınacak mıdır 4500-5000 li irtifalarda bisiklete binilebilecek bir coğrafya o dağda var mıdır? yoksa bisikletler sırtta mı taşınacak? teşekkürler.

Gürsel abicim rekor tabiki Ağrı Dağı'na ve Türkiye'ye özgü bir şey :) İlki biz olacağız. Yorumlarından dolayı da teşekkür ederim. Ağrı Dağı'na çıkarken yanımızda iyi rehberler ve dağcılar olacak. Eli köyüne kadar daha önce gittiğimiz için orada sorun yok. Ondan sonrasıda da pek binilecek düzgün bir yol yok. Hatta hiç yok. İşte rekorun adı buradan geliyor. Belki hep sırtımızda olacak ara ara bisiklete binebileceğiz. Zaten amaç bisikleti zirveye taşımak en zor olanıda budur. Geçmişte bazı tecrubelerin olmuş ağırlığın ne olduğunu biliyorsun.

Bisikletlerimiz normal hafiflikte bisikletler olacak 9-13 kg civarlarında.

Katırlar konusuna gelince dağa çıkılır da katır olmaz mı :) Belli bir yere kadar katır da olacak tabi.

Görüşmek üzere

Merhaba,

Bu "inanılmaz" faaliyette yeralacak herkese başarılar diliyorum. Merak ettiğim bir konu var. Ekipte yeralan isimler bir dağcılık, yüksek irtifa vs eğitimden geçtiler mi? Ya da bazıları dağcı olabilir, bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Aslında yapılmak istenen dağcılık sınırlarını da aşacak bir kondüsyon ve bünye gerektirecektir. İnsanın yaşam ve normal günlük hayat, çalışma yükseklik sınırı 5500 m olarak verildiği düşünüldüğünde özellikle 2500 m'den sonra sanırım oksijen azlığı dolayısıyla inanılmaz efor gerekecektir. Çalışma hayatımın bir bölümü 2500 m yükseklikte geçtiği için yüksek irtifada efor harcamanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Belirli bir irtifadan sonra arazi yapısının bisiklete binmeye uygun olmayacağı herkes tarafından dile getiriliyor. Bu taktirde bisikletleri taşımanın binmekten çok daha zor olacağı aşikar. Gerçekten çok merak ediyorum. Yapılacak çekimlerin bu anları yansıtması biz uzaktakiler için çok iyi olacak...

İlgiyle ve merakla takip edeceğim :) Tekrardan sonsuz başarılar, güç, kuvvet...

• Beğen
Tepkiler: tuncdemir
Geri