Scudo Sports

Bisikletle 40 km hızdan sonra hava akımın devreye girmesi

slm deniz çelik;ben ankara üniversitesi nde fizik alanından doktoramı tamamlıyorum;senin yapmaya çalıştığın bu deney üzerinde bir çok çalışmalar yapılmıştır.bisikleti olumlu bir yönde az miktarda hızlandırıyor ama hevesini kırmak istemiyorum hiç bir zaman bisiklet kendiliğinden gitmeyecektir,eğer ki böyle bişey yaparsan dünyada bir ilk olur.boşuna masraf yapma güneş enerjisiyle bişeyler olabilir.

Scudo
Bir yerde magnetik çalışmalara başlıyacam demişin bu videolar şuanda yapılanlar hakkında bilgi verir sanırım:eek:

(link)

(link)

@resul çelik

slm resul bey;aramıza hoş geldiniz aramıza resul bey;güneş erjisini zaten herkes biliyor ki;benim çalışmamın hiç bir anlamı kalmaz sizin denediğiniz sadece pelet üzerinedir bu doğal olan birşey,bisikleti zaten hızlandırıyor ama benim derdim süreklilik kazanma;hiç huni sistemi denediniz mi denendi de saklanılıyor mu acaba ama manyetik geri dönüşümlü enerji neden gümdeme çıkmıyor resul bey;yoksa petrol mafyalarından mı çekiniyorsunuz? zaten devlet izin vermez böyle şeylere,ülkemiz petrolden çok yüksek vergi geliri elde ediyor yani petrol kullanması daha mantıklıdır,mesala suyla çalışan yakıt elde ettiler ama gündeme çıkmadı benim:Görüşümce hava akımıyla enerji elde etmek daha mantıklı,manyetik alana biraz soğuk bakıyorum görüşleriniz için teşekkür ederim.

@deniz çeliksiz huni sistemi kullancağım demişsiniz huni sisteminde hava akımının yönünü değiştireceğim demişsiniz bu hava akımını huni sistemi yavaşlatmayacak mı acaba o an sürtünme yapmayacakmı acaba bu hesplamayı giç düşünmediniz mi deniz bey gerçekten çok mantıklı düşünüyorsunuz ama birada dengeli düşünseni çok daha iyi olur

@resul çelik
ön tekerde iki huni var her bir huni de 4wat lık enerji tekere aktarılıyor biz toplam 7.5 wat lık tekere aktara bildik bu yüzden bisiklet olağan hızda hızlanıyor ama sürekli gitmiyo çünkü wat eksikliği oluşuyor /
yukarda bassetmiştim resul bey;lütfen konunun tamamını okuyun ona göre dengeli yorum yapın,ben diyorumki ikitane hüni var birtanesi 4w lık enerji oluşturuyor toplam ise 8wlık ama tekere akterdığımız enerji 7.5wlık dedim ya zaten,0.5w lık huni sürünmesine gidiyor zaten direk enerjiyi aktarmamız imkansız ne kadar hızlı giderseniz gidin süreklilik enerji nin hep altında bir enerji oluşuyor çok çok garip bir durum ama milimetrelik enerjinin altında takip ediyor ,süreklilik doğa enerjileri gerçekten bilinçi bir durum.

@castelloterminatorselam castelloterminator;verdiğini ilgi için teşekkürler

meraba deniz bey;bu foruma göz atarken bilimsel bir başlık benim ilgimi çekti bu başlığın detayını okumak için foruma kayıt oldum;bizim gurup arkadaşlarımız var sürekli deneyler üzerin de çalışmalar yapıyoruz,devletin bize sunduğu moderim laboratuar ortamlarda deneyler yapıyoruz,şuan uçan kaykay üzerin de çalışmalar yapıyoruz;sizin yaptığınız deneyi maket uçaklar uzerin de yaptık ama hiç bir olumlu sonuç alamadık;sadece karşıdaki gelen hava akımını %30 a indire bildik:Hava akımını kırmak için çok yakın zaman paletli tekerler gündeme çıkacak,bu deneyler üzerinde çalışmalarınız varsa bizim laboratuar ortamında yapabilirsiniz,elimiz de hertürlü malzeme var size imkan sağlaya biliriz;bilimsel çalışmalar yapan gençlere yardım etmek ne mutlu bize :Bu adresten bana ulaşabilirsiniz (yalniz_29_@hotmail.com)msn den görüşebiliriz.

aramıza hoş geldiniz ahmet beyler;yani siz maket uçaklara benim yaptığım sistemlerimi yerleştirdiniz ama ben tam olarak malzemeleri bu sayfada sunmadım ki;yani huni sitemi,jet rüzgar sistemi ve paletleri tam olarak yerleştirdiniz öylemi;lütfen sizin yaptığınız sistemle benim yaptığım sistem arasında dağlar kadar fark var ahmet bey,kendi yaptığınız deneylerle bizim yaptığımız deneyleri aynı gruplar içerisine koymayalım lütfen;sizin gibi ünlü kişilerin olumsuz tavırları inanki benim araştırma iştahımı kaçırıyor:Labortuvor teklifi için çok teşekkür ederim;bizim labarotuvor ortamı yaterli.Siz daha uçan kaykay mı yapıyorsunuz biz yaptık bile hatta joponlar çoktan önce yaptı ahmet bey,bizim yaptığımız biraz farklı ama hiçr bir şeye yaramaz.

merhabalar,

bo konu başlığına girdiğimde kendimi bisiklet değil fizik forumunda gibi hissettim :)
newton'un yasalarından biri ne diyor enerji yoktan var edilemez ancak birbirine dönüştürülür. benim anladığım anlatılanlardan, bisikleti yavaşlatma eğilimi olan rüzgar direncini siz bisikleti sabit hızda goturmeye veya baska deyişle yawaşlama eğilimi olan bir kütleye ivme verme niyetinde olduğunuzu anlıyorumki bir mühendis olarak pek kafama yatmadı. enazında bana ögretilen fizik kanunları cercevesinde. ha tabi siz yeni fizik kanunları bulduysanız veya yerçekimsiz havasız ortamda deney yapıyorsanız ayrı ona lafım yok.

bu konu başlığını okuyunca şu geldi bide aklıma :;) geleceğe dönüş filminde 80 mil hız yapınca zaman içinde yolculuk yapılıyordu yakında bu konuda bu teoriyi duyarsam şaşırmayacağım.
kıssadan hisse eğer buluşu yapacağınıza inanıyorsanız inatla devam edin ve bizi şaşırtın derim azminizi yitimeyin, ama temel fizik kanunlarınıda yok saymayın.

@Tuonela selam tuonela ; bu konu hakkında yorumda bulunduğunuz için teşekkürler

Siz daha uçan kaykay mı yapıyorsunuz biz yaptık bile hatta joponlar çoktan önce yaptı ahmet bey,bizim yaptığımız biraz farklı ama hiçr bir şeye yaramaz.

meraba deniz bey;hiç bir fizik kitabın da uçan kaykay hakkında herhangi bilgi verilmemiş,siz neye dayanarak uçan kaykay yaptığınızı söylüyorsunuz,şuan da resmileşmemiş buluş yapmanız bana çok garip geliyor;uçan kaykayın yapılışını bana söylermisiniz,foruma açıklayın gerçekten doğru tarif mi;bir dinleyelim şu an bilgi bekliyoruz en ufak bir uydurmada sizleri direk uyarırım deniz bey

@fizikçiahmet

meraba deniz bey;hiç bir fizik kitabın da uçan kaykay hakkında herhangi bilgi verilmemiş,siz neye dayanarak uçan kaykay yaptığınızı söylüyorsunuz,şuan da resmileşmemiş buluş yapmanız bana çok garip geliyor;uçan kaykayın yapılışını bana söylermisiniz,foruma açıklayın gerçekten doğru tarif mi;bir dinleyelim şu an bilgi bekliyoruz en ufak bir uydurmada sizleri direk uyarırım deniz bey

selam ahmet bey; u şeklin de bir mıknatıs birin ci bölüme 60 tur bobin teli sarılır ikin ci bölüme de 60 tur sarılır alamünyüm tüp içerisine yerleştirilir bobin teller tüp daşarısına çıkarılır tüpe sibob başlığı takılır tel deliklerinden hava alınmayacak şekilde atomik jel sürülür bigün bekledikten sonra tüp içerisine sıvı hidrojen doldurulur ve tellerin uçalrına akım verilir tüp bir an hava uçtuğunu görürüsünüz yer çekimini yendiğini göreceksiniz ama yüksek volataj gidiyor wat gücü gidiyor nokatlamaları yapamadığım için özür dilerim

@deniz çelik

selam ahmet bey; u şeklin de bir mıknatıs birin ci bölüme 60 tur bobin teli sarılır ikin ci bölüme de 60 tur sarılır alamünyüm tüp içerisine yerleştirilir bobin teller tüp daşarısına çıkarılır tüpe sibob başlığı takılır tel deliklerinden hava alınmayacak şekilde atomik jel sürülür bigün bekledikten sonra tüp içerisine sıvı hidrojen doldurulur ve tellerin uçalrına akım verilir tüp bir an hava uçtuğunu görürüsünüz yer çekimini yendiğini göreceksiniz ama yüksek volataj gidiyor wat gücü gidiyor nokatlamaları yapamadığım için özür dilerim

cidden fazla discovery channel izlediğinizi düşünmeye başladım..:) ancak sizden uzun süredir istenen birşeyi bende isteyeceğim..lütfen resim koyarak yada bir video koyarak sisteminizi daha anlaşılır hale getirebilir misiniz.?( bisiklet üstünde kullandığınız sistemden bahsediyorum)

@ozan_

cidden fazla discovery channel izlediğinizi düşünmeye başladım..:) ancak sizden uzun süredir istenen birşeyi bende isteyeceğim..lütfen resim koyarak yada bir video koyarak sisteminizi daha anlaşılır hale getirebilir misiniz.?( bisiklet üstünde kullandığınız sistemden bahsediyorum)[/farz edelimki resimleri size verdim bu resimlerden yararlanılarak bu projeyi başkaları yapsa patentin ne anlamı kalıyor... patent almadan resim koyamayacağım

Geri