Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Dün en yüksek hızıma ulaştım. Uğur Mumcu'nun arkasından Kartal'a inen çevre yolunda en yüksek viteste pedallarım boşa dönmeye başladı. Bu durumda daha fazla hızlanmam mümkün değildi. Hızımı km saati ile değil GPS'li saatimle ölçüyorum. Çok az hata ile ölçüyor. Hızım 61,48 km/saat olmuş. Bisikletim 3x9 Trek FX 7.4 şehir bisikleti. Bu kadar hız çok tehlikeli geldi bana. Daha fazla hızlananlar nasıl yapıyor merak ettim.

Scudo
Bianchi barracuda 18 vites mtb Niğde Borda 1.75 sıfır ayarında Rubena flash ile kamyonsuz otobüssüz 73.3km\h

çok az eğimli yokuşta 60 km\h arka fren janta sürtüyor tabi daha fazla yapardımda bisikletten sesler gelmeye başladı

51 gördüm ama tırstım güvenemedim biraz deli cesareti olsa ve arkamdan gelen arkadaş yavaş yavaş diye bagırmasa 60 olurdu gibi :)

67 gördüm bir daha da denemem. Bisiklet çok titriyor ve en ufak hatada o hız ölümcül olur.

Bana göre 60 ve sonrası çok tehlikeli gözüküyor.
100 kmh dan sonrasına ise inanılması çok güç.
Geçtiğimiz haftasonu ben bisikletle arkadaşım motorla düz yolda dolaşırken (hızımız kaç bilmiyorum tahminim max 25-30 felandır.) ben önde gidiyorum arkadaşımda hemen arkamdan geliyormuş, farkında olmadığım için ani fren yaptım, epey kısa mesafede durdum ve arkama baktım arkadaşım motoruyla yerde sürüklenerek bana geliyor tabiki kaçamadım bana çarparak durdu.
Fren yapmış ve bana çarpamak için sol tarafa yönelince yere düşmüş, bende herhangi bir problem yok ama arkadaşım kaskı olduğu için birkaçgün kol ağrısı çekerek bu kazayı atlattı. O hızda bu derece bir kaza yapılıyorsa daha yüksek hızda neler olur bilmiyorum.

pazartesi günkü rüzgarda, 55'i 2-3 dakika koruduk. Daha fazlasına güç yetmedi.

@tolgahansaygili

kepez yokuşunu kamyonun veya sizin 80le dönebilmesi imkansızdır.

• Beğen
Tepkiler: adem er
Benim rekorum; 3 arkadaşımla birlikte 16 Haziran 2012'de saat 00:30'da Konya garından yola çıktık. Sabah 5:30 gibi Seydişehir'e ulaştık. bütün gece 100 km civarında yol aldık. Toros Dağları'nı aşıpta Manavgat'a vardığımızda saat 18:00 idi. yola devam edip Evrenseki halk plajında sabahladık. unutulmaz bir tecrübeydi.
Sıfır uyku.
35 derece civarı sıcaklık.
bitmek bilmeyen rampalar.
otalama hız: 22km.
en yüksek hız 56km.

düzde 55km/h, şile yolundan dönerken eğimde 77.5 km/h, virajda hız denenmemelidir, moment tehlikeli olabilir.

%10 luk bir yokuşta 65-67 daha az eğimli ama uzun bir yokuşta da 70-75 arası bir şey görmüştüm

Dün Spilden inişte %10'luk eğimde 69,3 gördüm. Bir kaç kez de yoldan çıkma tehlikesi atlattım :) İlk kez bu kadar sürate çıktım, tırstırıcı :D

Ben 75 i gördüm.. ve gerçekten insanı korkutuyor.. :) O an insanın aklına gelen ya düşersem.. ?

Trenle geliyorum, geçtim en arka vagona. trenin geride bıraktığı yolu izliyorum; raylar altımızdan adeta akıyor. Üztelik yht de değil bildiğin ekspres. baktım trenin hızı dijital göstergede 60 km. Ama bir saniyede aldığımız mesafe öyle böyle değil. Hatta memura km doğrumu gösteriyor diye sordum. Bu 60 km hız bisikletle yaptığımız olağan hızlar. Üstelik birkaç cm yere temas eden bir teker üzerinde. Dedim ki çoğu kez kask bile yokken bu deli cesaretini göstermişiz ya, aşkolsun bize be bu kadarda mı olur.

Geri