Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

@Berat Öztürk

Demek ki neymiş? 178km ile çöp kamyonu arkasından gitseniz bile geliyormuş çöp kokusu. Siz siz olun 178km ile giden bir çöp kamyonuna takılmayın daha temizinden taşıtları alın önünüze.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Scudo
dünyanın en yavaş hızlı treni bizde olabilir, ama çöp kamyonlarımız dünyada birinci efenim :p

178 km/h yapan arkadaş'ın üzerine hız çıkmaz buradan :) işin ilginç yanı 17 km. boyunca bir çöp kamyonunun 178 ile gidebileceği düzlükte bir yol varmı acaba Türkiyede ? :) çöp kamyonu sehirler arası yolda mıydı yoksa ? Şehirler arası yolda otomobille bile 150 ile 17 km gidebilecek yol bulamadım(virajsız yol yok). İlginç bir durum.

Atan atana be birader. Hayır madem bu kadar muazzam adamlarsınız, niye rekorlar kırmadınız, yarışlara katılmadınız onu anlamadım. Tüm atılan rakamlara eyvallah dedim, sineye çektim, olur yahu herkes ego sahibi dedim ama şu son atan arkadaş beni cidden çileden çıkardı. 17 km yol boyunca sabit 178 km/s hızla gitmiş çöp kamyonu arkasında. Vay anam be. Nerede var öyle düz ve sürtünmenin çok az olduğu 17 km uzunluğunda yol? 178 diyor arkadaş! Ben sporcu fit bir insanım, bisikletim ince yol lastikli bir şehir bisikleti, gece 3'te trafik yokken deli gibi rampa aşağı yardıra yardıra indim, 80 km/s bile göremedim ve bisiklet 75 km/s görünce zangır zangır da sallanıyordu ve pedal zaten boşa döndüğünden hızımı arttırmam söz konusu da değildi. Adam 178 km/s yapmış helal olsun o zaman :D

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
ben carraro athos şehir bisikletiyle 52-53 km/s yaptım yokuş aşağı k. çamlıca bağlar yolundan aşağı ve koşuyolundan aşağı. tabi bu hafta içi sabah normal trafikte, iniş yönüm açıkken. normal şartlarda bununüzerine çıkmayı bu tarz bisiklet ve İstanbul yollarında tehlikeli buluyorum. bir gün geçtiğiniz yolda ertesi günü birisi mobese-trafik için 10-20 cm genişlik, 7 cm derinlikte çukur bırakmış olabiliyor; geçen pazar arka lastiği patlattım böyle bir çukur yüzünden.

42 diş, 2.25 lastik yokuş aşağı 74km/s.

http://img708.imageshack.us/img708/9567/img5226001.jpg

1990'ların sonlarına ait bir Atala Distance şehir bisikletim ile Yenifoça girişindeki 'kaymak' asfaltta yokuş aşağı 51,3 KM gördüm.
21. viteste de pedal basıyordum. Yokuş biraz daha uzun ve dik olsa 60'ı geçmek de zor olmazdı sanırım,
zira asfalt gerçekten 'kaymak' gibi, 'yağ' gibi yeni ve pürüssüzdü.
Zaten pürüzlü bir yolda denemeye cesaret edemem muhtemelen...

(link)

(link)

Valla millet çıldırmış ya, 70ler 90lar. Ben benim 18kg-2.1lastik market bisikletimle fındıkzade yokuşunda 55, sultanahmet gülhane arası yokuşta da 65 yapmıştım ama tehlikeliydi, aradan bi çocuk fırlasa veya bi adam arabasının kapısını aynaya bakmadan açsa vsvs. Şehir içinde güvenli bi şekilde ancak sabah 4.30 5.00'de falan denenebilir heralde!?

Hız meselesini abartmamak dileğiyle..güvenli pedallar..

endomondo ile ölçüyorum hızı anlık bakamıyorum tel cepte olduğu için bazen elime alıyorum deabi biraz yavaşlıyorum tehlikeli olmasın diye max 45 oluyor hız bisiklet salcano nova lastikler dişli ama arka lastik slick :D süre süre slick oldu kabaklaştı nasıl +60 yapıyorsunuz dişli sayınız mı fazla?21. vites ful hız + arkadan rüzgar olsa 55 üstüne çıkamam diye düşünüyorum.

21. 24. falan filan viteste değilde dişli oranını yazın daha açıklayıcı olur...

@emircan Başbuğ06

Düz yolda zor da yokuş aşağı kolay ulaşılıyor. Bi de lastiklerin havası iyi olması lazım.

@emircan Başbuğ06

Yüksek hıza çıkılmasında çok etken var. Dik oturmak veya bisiklete yatarak sürmekten tut da, kıyafetlerin rüzgarı tutarak hızını kesen kıyafetler olmasına kadar çok sayıda etken.

1,95 lastik vardı antalya kepezyokuşu kamyon arkasına yapışmış seksen le iniyordum :) denemeyin rüzgarına kapıldım :)

Geri