Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Bende varken en son belediye otobüsünün altına girmiştim hız yapayım derken ön teker kabak olduğundan kaydı viraja girince sonra bisiklet çöpe 2000 yılında metrogrostan 50 liraya almıştık hey gidi hey 2005 ten beri bisikletsizim ...

Scudo
Peki bu hızları GPS ile ölçtüğünüzde ne derece değerler elde ediyorsunuz.

Eğer km saatinde yanlışlık yoksa;

Max speed 98.9
Average speed 29.2

ama yanlışlık var gibi geliyor.

Bisiklet Salcano NG255 SRD Stock
Km saati: Tchibo Bisiklet bilgisayarı

(link)

@Orkun Oskay

Bak abicim 178 km/sa hız ve çöp kamyonuu çokk saçmaa burası tamamda. hesabın yanlış . varsayki yol 18 km olupta hız 180 km/sa olsa 1/10 oran olur o da 60 dk 6 dk eder. Nerede 9 sn. Dediğin gibi olsa 950 km lik giresun yolu 178 km ile 950/17 =55,5.. burdanda 55*9 =495 sn = 8 dk 15 sn. ne kdar kısa olurdu değil mi ? oysa biz arabayla ortalama 120 km/sa hızla gitsek yklaşık 8 saate varırız.

Yani 17 km 178 km/sa hız yaklaşık 5,7 dk eder. 9 sn etmez ..

@bymodifieci

Tchibonun saati sapıtabiliyor, bende 180lere çıktığı oluyor uzun süreli kullanımlarda.
Hafta içi genelde okuluma bisikletle gidiyorum. Sakarya üniversitesinin yokuşunu bilenler vardır. Hız yapmak için çok ideal bir yokuş. O yokuşta yarış bisikletiyle de mtb ile de hız ölçümleri yaptım. Km saatim yokken motorlu arkadaşım yanımda giderek ölçmüştü. Mtb ile düz yolda 77 yapanlara ya da 80 km üstü hızlara çıkanlara hayret ediyorum:) Yokuş aşağı ful pedal artı pozitif rüzgar ile belki yapılabilir ama diğer türlü zor yani.

Bugün okulda zincirim koptu, kampüsten evime zincirsiz geldim. Yokuş aşağı bindim, düzlüklerde ve yokuşlarda yürüdüm. Kampüsten aşağı inerken maks. hızım 74,9du:)

ben 44'e 11 dişli takımıyla uzun ve tatlı bir yokuşta 77,5 vurmuştum ama lastiklerim çok kalındı(2.00)pedal boşta dönüyodu daha vites olsa hızımı 85-90'a falan çıkarabilirdim:))

ben samet arkadaşımla yarış yaptık we samsun amisos tepesinden aşagıya doru bir arabayı sollarken adamın bana 80 dedigini hatırlıyorum ben o korkuyla yavaşladım ama bir anlıktı tabi yarışı samet kazandıydı heralde ama bende rahat durmadımki bütün tümseklerden zıplatarak indim gerçekten ölüm tehlikesi atlattım bizim hız 80 ama arabanınkine göre en kısa zamanda bir km saati taktırıp resmini çektirmeyi düşünüyorum

kısacası 80+ diyebiliriz

he samsunlu olanlar bilir otogara giderken askeriye var onun alt yolu dümdüz yol ve neredeyse 15 dakika pedal çevirmeden gidebileceginiz yol ve yolun başındaki askeri tabelada min 70 km yazıyordu. Biz o yolda arabaların sagından solundan hızlıca geçiyorduk artık gerisini siz düşünün...
Kahretsin yine km saatimiz yoktu
bi ara benim gözümdeki gözlügün yukarıya dogru rüzgardan dolayı kaydıgını hissettim ama mütiş bi gündü
Yine yapacaz ama bu sefer tam miktarları yazarım

Arkadaşlar geçen hafta ileri sürüş teknikleri ve güvenlik eğitimimin 4. ve sonuncu kursunu aldım.Mercedes s600 v12 saatte 100 km hızla arabaya arkadan çarptıgında mercedes yarıya kadar göçüyor.Bu birinci bilgi size.İkincisi araba testleri hani şu çarpışmalar varya mankenli falan arabalar 5 yıldız yok 4 yıldız aldı diyorlarya standart hızı 60 65 km.Bundan sonraki hızlarda hangi araba olursa olsun hiçbir üretici garanti vermiyor kısaca ölürsünüz yada şanslıysanız kurtulursunuz diyor.Şimdi sizler yok 70 dir yok 50 dir yok bimnenedir diyorsunuz.Muhtemelen bayır aşa boş yolda biryerlerde basıyorsunuz 2.5 tonluk v12 mercedes bile akardiyon gibi olurken sizin 9 kglık bisikletinize ve vucudunuza ne olur bir düşünün.O kask denilen şeye çok güvenmeyin.Ben kendimide eleştirmeye başladım hayvan gibi basardım arabayla motorla bisikeltle inanın son 1 haftadır şehir içinde 50 yi bile geçmiyorum inanın yani.Felaket tellahı olmim ama olay aynen bu.

minasera galerya arasındaki düz yolda 58,4 düz yolda
baytapa köyü inişi 42 aynakolla 85

Bisan İhlas ile 2006 senesinde 61 km/h yaptım. Daha hızlısı olmadı şuana kadar.

@derşan sezer

Çarpma durumunda zaten kurtulmak imkansız gibi. Kask ancak düşülürse bir ihtimal işe yarayabilir.

Düşmekte çarpmak demektir.sonuçta yere çarpıyorsun.oldugun yerde dururken düşmekden bahsediyorsan ok :) hız yaparken dikkat yani adam gibi tehlikesiz biryerlerde yapın.

Hayır hızlı giderken düşmekten bahsediyorum. Düz duvara ya da atıyorum kamyon kasası gibi bir yere çarpmayla oluşacak darbe direkt geliyor. Ama giderken düşüldüğünde yerde sekerek sürüklenme oluyor (motor yarışlarında sıkça görmüşsünüzdür). Onlarda koruyucu giysiler falan var, koruma etkisi büyük tabi. Ayrıca pist içi ambulanslar falan... Neyse girmeyim o kadarına.

İyidir, bir şey olmaz demiyorum. O hızda düşmek hiç olmazsa bir sürü kemik kırığı demektir. Kask sadece ilk yada ilk bir kaç darbede kafayı korur o kadar. Ama boyun kırılması gibi sonuçlar da muhtemeldir. Ayrıca sürüklenme esnasında kafayı tekrar tekrar çarpmak da muhtemel. Sonuçta ilk darbelerden sonra paramparça oluyor.

Tabiki tehlikeli, aksini savunmuyorum...

Doğru ama birde şu durumda var.O adamlar düşmeninde eğitimini alıyorlar.Burdaki kaç arkadaş almıştır sence :)

Geri