Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Aslında yokuş aşağı yapılan hız yokuşun eğimine rüzgarın durumuna göre trafiğin akışına göre değişir bence, mtb ile yokuş aşağı 72 km yaptım en fazla daha fazlada yapılabilir tabiki, yol bisikletine gelince firen tertibatının mtb kadar iyi olmadığı ve lastiklerin ince olmasından dolayı ve yoldaki küçük bir çukura girildiği zaman lastiğin patlama riskinin olduğu düşünülürse yokuş aşağı yol bisikleti ile yüksek sürat yapabilmek için düzgün bir yol olması lazım. Uzun lafın kısası yol bisikleti mtb kadar güven vermiyo :)

• Beğen
Tepkiler: gecekusu333
Scudo
@gecekusu333

Sanırım o bir yanılgı. Ben bu hız olaylarında sallayan çok kişiye rastladım. 82 yaptım diyen adam, sanırım bende km olduğunun farkında değil. Ben 75 ile onun önünden gidiyordum. 126 yaptım diyen biri ile buluştum ve düz yolda 55 km hızla o arkadaşı geçmiştim. Tabii ki gerçekten yüksek hız yapabilen bir çok arkadaşlar vardır, ama o kişiler sayılı kişiler ve zaten şampiyon kişiler. Şimdi kim Gürsel beye inanmıyorum diyebilir, adam bu işin kompetamlarından veya Bora Tirki deseki ben 80 yaptım kim inanmayacak ki? Km ayarlarının bozukluğundan dolayı 99 yapan adam benim müdahelem neticesinde ayarlarını düzelttirip 60 yapabildiğini gördü.

Bu arada ben bu güne kadar en çok 78 yaptım. Bu bisiklet çift amortisörlü Bianchi Ultimate idi, tekerlekleri 1,15 idi. Dik bir yokuşta rüzgar ardımdan esiyordu.

http://img21.imageshack.us/img21/7971/26092009481.jpg

bisiklet buydu.

• Beğen
Tepkiler: Faruk UZUNKÖPRÜ
abi aynı fikirdeyim de ancak ben ortaya konuştum.çünkü abartısız hızlara yok artık diye cevap yazan insanlar ya bugüne kadar bisiklet sürmemiştir yada kendi ömründe 1-2 kez gördüğü hızları burada ben yaptım diyen olunca inanamıyorlar 3. bir ihtimal gelmiyo aklıma ancak parantez açıyorum(ben yaptığı hızı gerşekten bilerek yapan ve buraya yazanlardan bahsediyorum sallayan yada yanlış görenlerden değil)
yani konumuz onlar değil..o yüzden böle bir his uyandı bende ama tabii ki doru olmayabilir...

buarada elbetteki mtb,yol bisikleti kadar güven vermiyor ancak sürücü göze alsa herşeyi mantık olarak mtb ye karşılık daha süratli inmesi gerekir diye düşünüyorum.o yüzden bana,yol bisikleti ile inişlerdeki 100+ hızlar imkansız değil gibi geliyo ama bu demek deyildirki her isteyenin yapabileceği hız gibi geliyo bölede anlaşılmasın..

Yol bisikleti ile Sivas'ta bulunan kardeşler dağının tepesinden aşağı doğru olan yokuşta 92 yaptım daha da hızlanamadım.Mtb ile yine aynı yolda 70...

Aslinda bisiklet yada kisi agirlastikca yokus asagi yapilan hiz daha da artabilir yercekimi kuvvetinten dolayi ama bisikletle hiz rekorlari zannedersem yolda degilde arazi gibi yerlerde kirilmis hutchinson pirenha lastikleri icin boyle seyler yaziyordu.Su ana kadar max 76 gordum ama su andan sonra arkamdan uygun ruzgar esse 80 ni rahat gecebilecegimi dusunuyorum.

@Faruk UZUNKÖPRÜ

Bunnyhop diye birşey var niye girsin çukura :D O hızda ufak bi sıçrama sizin hertürlü çukuru rakatça geçebliceğiniz anlamına gelir.O yol bisikletine de dünyanın havası basılıyor kolay kolay patlamaz merak etme.Yani iş süren kişide.Arabanın ibresi hadi şaşırtsa şaşırtsa yine 10 km şaşırtsın adam ordan 120 ile inmiş :D

@Fırat Ayanyan

Aynen öyle dostum çok güzel bir açıklama :) Bu arada ben 120-130 ile inerken adamlar yanımda kaldılar ama helal olsun arkadaşlara
Acaba bu forumda olabilirlermi marak ettim.

Benim km saatimin 100 mph'yi gösterdiğine şahit oldum.(km olarak 160 km oluyor.Kadıköy numune önünde bu hıza ulaştım.)

• Beğen
Tepkiler: nime
160 km/h ?
Bu hiza hangi bisiklet ve ekipmanla ulastiniz?Buyuk yarislarda bile bisikletciler normal de 9O la falan iniyorlar bazilari 110 yaptiginda digerleri o hizi ornek gosteriyorlar, sasiriyorlar. Bunu eurosportta duydum; yanlis duydugumu da zannetmiyorum.
Kendi yaptigim hiza gelince; bugun onumdeki tir tam hizlanacagim duzlukte fren yapmasa 80 ni rahat gececekmisim cunku orda baya fren yaptim eve gelip tam ayarli polar marka km saatime baktigimda max hizimin 74.6 oldugunu gordum.Benim bu suruslerden edindigim tecrube normal olarak 90 km/h' e ulasilabilecegi bunun ustundeki hizlara ben bisikletle ulasilmasi icin anormal etkilerin olmasi gerektigini dusunuyorum ki bunun icin ozel bisiklet, ekipman, gozluk ve uzun inis duzlugu sart.Ben 90-100 km/h' in ustundeki hizlara supheyle bakarim.

• Beğen
Tepkiler: kron_xc4000 esk
@Ahmet Fatih Yavuz

Bu hıza ulaşabiliyorsan senin heykelini dikmek lazım :D. Valla bana çok uçuk geldi. Açıkcası 80 üstüde bana uçuk geliyordu ama gözümle gördüğümde olabileceğine inandım . Fazla uçmadan haydin hayırlısı kazasız belasız

national geographicte adamin biri vardı ismini hatırlamıyorum 220 km hıza ulaşmak içn deli ekipmanlar kullanıyodu ve bir volkanik dagın yamacından asagıya gidiyordu guiness kitabına girmek için adamın bisikleti parcalandı ölümden döndü, ben inanmıyorum hiçbir özel alan yok bu hızı düz yolda yapıyorsunuz ve altınızdaki bisikletin 160km hızı kaldıracagına kesinlikle inanmıyorum km saatinizin ayarını düzgün yapın bence forumda yanlış bilgiler vermeyin....

Ben aslında fazla hız yapmayı sevmem ama şeytana uydum yol bisikletimle 73.7 bu hızda bile rüzgar sizi nerdeyse uçuracak gibi oluyor 160 km/h hız yapmak bence imkansız ...

Assize takometre kullanıyorum.Hata payının %15 yada 20 olmasını tahmin ediyorum.Hatta daha fazla olabilir tabiki.Doğru 160 rakamı olmadığını kabul etmem lazım ama ben ne yapayım takometre gösteriyor.Yalnız yapılamaz diyen arkadaşlara benden çağrı sizlere eğer kendinize ve bisikletinize güveniyorsanız 100 km/h hızı garanti edebilirim.İstanbul GOPaşada oturuyorum.G.O.Paşadan Eyüpe inen 45 derecelik 80 metrelik rampa var.Bunun devamında 20 derecelik 300 metre uzunluğunda bir rampa daha var.Trafiğin olmadığı bir saatte (pazar sabahı) deneme yapabilirsiniz.Ben burada frene basmayla 40 kmh hız elde ediyorum.Serbest olarak indiğinizi siz düşünün.Eğer hızlanarakta indiyseniz rekor kırarsınız.Tek sorun dengesiz yapılmış mazgallar.Yok ben bunlada yetinmem diyenlere bir yer daha gösterebilirim.Gop Bağlarbaşından dere yoluna inen yokuşta 130 yapmanız mümkün.Ama yokuş yola çıkıyor.Hız sizin sonunuzu getirir.

@Ahmet Fatih Yavuz

lütfen inerken birgün fotoları atın beraber inanalım tabi km sayacına ayar yaparkende bide teker capınızında fotosunu atarsanız cok daha güzel olur

@Ahmet Fatih Yavuz

En kısa zamanda tanışalım. Bende Küçükköyde çalışıyorum. Edirnekapı şehitliğinden aşağı çok uzun bir yokuş var, sizi orada bir görelim. Yada Edirnekapıdan Haliçe inen uzun bir yokuş var orasıda olur. Hem tanışmış oluruz, hem turlarız.

arkadaşlar bu konu fazla uzadı yurtdışı forumlarında bile aynı bu konuda bu kadar uçmuyorlar onların en uçukları bile 60 mph den fazla pek yazmıyorlar burdan yeni başlayanlara ya da başkasına gaza getirip kazalara sebeb olmayalım:Benim nette aramalarım sonucu bulabildiğim en yüksek normal bisikletli hızı 117 km/h.(link)

Geri