Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Oda birşeymi bee biz 400 km hızla gidiyoduk grup şeklinde kalkış halindeki jet'i solladık bide kanat taksaydık uçardık herhalde :D, arkadaşım 160 km yi bırak 100 km bile çok yüksek bir hız yapamazsın diyorum başkada birşey demiyorum, senin km saatin kafayı sıyırmış at onu çöpe adam gibi doğru gösteren bir km saati al hem kendini kandırma hemde bizi kandırmaya çalışma. Bak bukadar çaban boşa kimse inanmıyo işte inanmayacakta, biz safmıyız hemşerim bu forumda binlerce bisikleklet kullanıcısı var hemde her şehirden aramızda birçok profesyonel de var sanamı kalmış 160 km yapmak. 125 cc lik motorlar bile maksimum 120-130 yapabilirken sen insan gücüyle standart bir bisikletle 100 km üzerine çıkmanın çok kolay olduğunu söylüyorsun, pedalı nasıl çevirdiğini çok merak ediyorum, ama 160 km ile giderken pedal çevirince görmemiz çok zor sivrisineğin kanat çırpmasına yakın bir hızda çeviriyorsundur muhtemelen.

Scudo
Aşağıdaki videoda 110 mph yani 177 km gibi bir hıza ulaşıyor, dikkatli incelerseniz bisiklet standart bir bisiklet değil çoklu makara sistemi var yani onun bir kere pedal çevirmesi bizim 3 kere çevirmemizle eşdeğer aşağı yukarı.

(link)

bu videodada gördüğünüz gibi 163 km yapıyorlar inişteki eğime ve uzunluğada bakarmısınız, gaziosmanpaşadada böyle rampalar vardır belkide biz görmemişizdir :D, şahsen ben görmedim gören varsa söylesin :D

(link)

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
Süleyman Uzunköprü 13:30 bana uyar.İstediğin yere gelirim.Nime bende diyorumki bu mesele büyüdü ilk fırsatta bende deneyeceğim o rampada.ve tahmimim o dediğin kişiler yabanacıdır.Eğer Türk vatandaşı olsalardı bu foruma bakarlardı.
Mustafa Kemal Güler hakkatende senin bisiklet tecrübeni merak ettim.Bolu dağını yaya çıkmış biri olarak rüzgar desteği uygun hızlanma ve asfalt ile rahatlıkla 100 km sürat yapılır.Faruk Uzunköprü sanada şunu söyleyeyim videodaki rampa toprak ben sana asfalt yoldan bahsediyorum.Aradaki sürtünme katsayısını sor bakalım mühendislere ne derlere sana.Ve diyorumki Adana Pozantı otoban rampasını bilirmisin.Rakım 1050 metre çok uzun ve düz rampa üstelik otoban asfaltı.Tek sorun otobana bisiklet girişi yasak.

Tamamdır. Edirnekapı şehitliğinin önünde, bir dostluk ve tanışma fırsatımız olsun. Dilersen daha erken bir saatte Küçükköy Merkez camiinin orada buluşalım. Eyübe iner biraz gezeriz.

@Ahmet Fatih Yavuz

Çalışmayan havuz da neresi bilmiyorum ki?

Bu sabah fren yaparak indim yol bisikletimle çok trafik vardı önüme bir taksici dana çıktı ve gene 80 km ile indim ama daha erken saatte denemek gerekicek.

Eveeet sayın forum üyeleri; 160 mph yaptığını düşünen Ahmet Fatih Yavuz kardeşle buluştuk, tanıştık. Sağolsun çok iyi bir arkadaşımız.
Kısa bir tur yaptık. Bayram münasebetiyle yollar pek uygun olmasada 70-80 km hız yapma imkanımızın bulunduğu küçük fırsatlar yakaladık.
Edirnekapıya inen yokuşta 48 kmh yaptığım halde Ahmet arkadaş geride kalmıştı. 48 yaptığımızı söyleyince pek inanamadı, 78 olarak duydu.
Sonra oradan Haliç köprüsüne inen kısa bir yokuş vardı, orada bir hız denemesi yaptık 58 ile giderken bu kardeşimiz yine gerilerde kaldı.
Daha sonra Eyübe inen yokuşta bir hız denemesi yaptık 63'e çıkabildik. Ama Ahmet arkadaşımız çok çok gerilerde kalmıştı. Basmadım diyordu ama ne mümkün 100-110'u az göre bir basmasa bile 48-63 arası bir hıza ulaşan bizi rahat rahat geçmeliydi.
Sonra düz yolda da arkadaşımız çok gerilerde kalınca, artık killometresinin kesinlikle hatalı olduğunu, 100-110 yapabilemesi için gereken performansı asla kendisinde görmediğimizi ilettik. Tabi bahaneler çoktur, ancak lütfen rica ediyorum önce düzgün bir kilometre edinip hızlarınızı buraya öylece aktarınız. Bende heveslenmiştim; 100-110 km yapan birini göreceğim diye. Hadi bırakın 110'u 70 yapsaydı yine yeterdi.

zaten belliydi böyle olcağı attığı bariz ortada yani :D arkadaşın motorla 80e geldiğimde gözün sulanmasından önümü zor görüyorum ankara çiğdemdeki yokuşlarda inerkende öyle(km saatim yok malesef ölçmedim hızımı ama 70-80km hızı geçmediğime eminim)

• Beğen
@Süleyman Uzunköprü

size teşekkür ediyorum ben 1 yaşından beri bisiklet kullanıyorum ve bisiklet tecrübeme laf eden arkadaşın hayal aleminden atmaca tutmaca pembe yalanlarını ortaya çıkardığınız için mesajlarınıda kontrol edin adana pozantı yolunda 60km hızla tırla kapıştığını yazıyo sonra 100km hıza cıkabileceginden bahsediyo sonra 160 yaptıgından bahsediyo sonra fizikten bahsediyoki fizik bilgimle boğarım arkadaşı quantum fizigine bile girerim fakat forum yeri değil en sonunda diyecek lafı kalmadı kaska laf attı arkadaşım milletin can güvenliği sanamı kaldı sen iddianı yapabildinmi millet 100 km ye bile razıydı??sen boşver kaskı felan süleyman arkadaşım hızını kesmesin diye takmamıştır kaskını 161 km yapabilmek için
ayrıca forumda fon oluşturcam adminlere danışıp sana bi km saati hediye edelim hatta illk bağışıda ben yapabilirm

• Beğen
@mustafa kemal güler
Askerde bir slogan vardır.''Önce emniyet sonra hareket'' diye.Diyorsunki onların kaskından sanane.Eğer sen arkadaşın ölümünden yada yaralanmasını umursamıyorsan o zaman sana birşey demek kalmıyor.Evet arkadaşlar benden daha süratli daha atik daha dengeli kabul ediyorumda.Hayatın amacının istenilen yere güvende gitmek mi yoksa biraz daha hızlı gitmek mi olduğunu sen söyle.Kask konusuna gelince ilk zamanlar bende kask takmayı düşünmüyordum.Ne zamanki Kağıthane yolunda ölümcül bir kaza yapana kadar.Alibeyköydeki Haliç hospitaldaki Murat Bey şahidimdir.Bizzat dediği verilmiş sadakan varmış.Kazada ise 2-3 metreden asfalta balıklama çakıldım.Hata gerçi bendeydi(Belediye mazgalları paralel yaptığı için kaldırımdan gittim ve direğe çarptım)Şimdi Giro rift kask var.Hatta motorsiklet kaskı kullanmayı bile düşünüyorum.Onlada yetinmem ileride askerdeki çelik başlıklardan alabilirim.Onlada yetinmem av bayinden çelik yelek(kevlar) almayı bile düşünüyorum(Kaburgalarım kırılmaması için)Şimdi ne kadar hızlı olursan ol önce güvenlik diyorum.Önemli olan tek parça halinde gitmek süratli değil her ne vasıta ile olursa olsun.

bence gereksiz mesajlar silinsin arkadaş attığı hızdan girdi yalan çıktı güvenliğe daldı oda geçti kendi hatasından doğan bir kazayı anlattı artık onuda geçti hayal kurmaya başladı :D kazada çelik yelek iyiymiş onlardan tak(!) :D :D ayrıca asker kaskı çelik kask yani hem ağır hantal ve takla attığında kafanda kalcak şekilde tasarlanmamış olaki fizik açısından darbe emme özelliğine sahip değildir...bisiklet kaskları darbeyi emip kafatasında belirli bir yerden bütün temas yerlerine yayıp gelen darbeyi minimuma indirmektir...neyse konu gereğince dağıldı zaten bende dağıttım az kusura bakmayın ama komiğime gitti...motorcu kaskıyla napcaksın forum komşum?onlarda oldukça ağır ve arkaya anlık bakışlarda hantaldırlar görüş açısıda çok olmasada bisiklette olamıcak kadar kısıtlar ve terden içeride artık ne oluruz bilemiyorum :) pardon yaş kaç?

Barış Topçu bende sana diyorumki kullandığım kaskla bırak terlemeyi kafam donuyor.Sebebi gece esen kuvvetli rüzgar.Tabiiki kapalı kasklar yazın sıcakta çekilmez olur.

@Ahmet Fatih Yavuz

şimdi asker konusunu hiç açma "ben askerim" askeriyede emirler kaideler en gerizekalı insanın anlayacağı şekilde düzenlenir "fişi prizde unutma" "musluğu gereksiz açma gibi" ibareleri her yerde görürsünüz o yüzden ayrıca forum askeri bir ortamda değil bende kasksız kullanıyorum kaskım var ama kasksız kullanmayı tercih ediyorum bide kullanışsız olan miğferlerden istiyorsanız ben bi tane bulurum sizin için ama ufak bi kazada yere düşerseniz beyniniz patlar içinde onlar mermi gecmesin diyedir yere düşüldüğünde başı korusun diye değil...

Evet bir problemi daha cozduk sanirim:)
Bizim yol bisikletleriyle 80 km/h rahat yapilabilir belki ama 90 km/h I gormek biraz zor gibi duruyor!Benim tavsiyem 90 km/h yapacagim diye kendinizi riske atmayin ve kilometre saatlerinize tekerlek olculerini dogru girin ve km saatiniz duzgun calisiyor olsun:)

• Beğen
Geri