Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

@trial_tuna

bmx le 75.7 ........ helal olsun diyorum başka bişey demiyorum. veya bulamıyorum...

Scudo
@Abdullah Hakkı

abartiğım bir durum yok isteyen sitede ki lostman nickli üyeye veya beni tanıyan arkadaşlarada sorabilir bmxim professional bir street bmxidir ve ağırdır ancak site yönetimini:boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: banlıyorum ne demek burada yalan knustuğumuzu idda edip puanımı düşürüyorsunuz :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: kabahat bizde sizlerle bir şeyler paylaşıyoruz abarttığımız bir şey varsa oda sizin tavrınzıdır yıllardır bisiklet kullanıyorum ancak sizin gibi insanlar yuzunden insan paylaşım yapmak istemiyor isteyen kayserideki arkadaşlara sordun hepsi beni tanırlar zaten saygılar

arkadaşım ben sadece düşüncemi paylaştım. düşünceme göre hareket ettim. banla ilgili herhangi bir kelime geçmedi benim söylediklerimde. site yönetimiyle ilgilide bir kelime geçmedi. belki başkasına söylüyor olabilirsin ama üzerinde bana cevap olarak yazıyor. ben şu ana kadar 1.5 km uzunluğunda bir yokuştan aşağı rüzgarsız havada 62.5 gördüm. pedallarım boşta dönüyordu. dişlilerim ise 42-11 deydi. senin deyimine göre sen bmx kullanıyorsun, bir otobüsün arkasındasın. diyelimki şehir içindesin o kadar hızlanacak mesafe varmı acaba kayseri içinde, diyelimki şehir dışındasın, profesyonel bmx le şehir dışınamı çıktın diyeceğim. veya boşver bişey demeyeceğim. kimse kimseye cevap vermek zorunda değildir. umarım ben haksızımdır. ben bugüne kadar bine yakın mesaj yazdım, belkide 30-40 taneye yakın konu açmışımdır. foruma ilk girdiğim zamanlarda bi mesaj yazmıştım. sadece orada - puan aldım oda bir kişi tarafından sebebini anlamadığım bir şekilde varilmişti. onun dışında bugüne kadar - puan almadım. demekki arada bişeyler fark ediyor. ağır ve kırıcı olmak istemiyorum. eğer hatam varsa affola. ve eğer dert ettiğin puansa seni eski puanına getirene kadar bütün mesajlarını bulup + puan verebilirim.

@Abdullah Hakkı

ben diger arkadasın yapabilcegine inanıyorum cunku ben 20 km rampada 64 km hız yaptım daha sonra korkaklıga verdim frene bastım street bisikletle cıkılmıyacak yerlere cıktım ispatı forumda ihsan ahmet ozkan gibi arkadaslarımıza sorabilirsin ben karısmak istemem ama arkadasın yapmıs olabildigini dusunuyorum benim gittigim yoluda soruyorsan altınapa barajından konya akyokus assagısına gore gece saat 2 olmalı ben kimseyi haklı veya haksız bulmuyorum sadece mantıklı oldugu icin soyleme geregi duydum eger hatam varsada yonetimden ve sizden ozur diliyorum

@FURKAN YAVUZ

dostum rahmet ormanları cok kıvrımlı ve toprak yol yarış bisikleti biraz kotu olmus .. o yolla anca mtb bisiklet giderdi

nakkaştepeden iniş gördüğüm max.hız 57km basmaya devam ederken gelen ani virajlar sebebiyle tırsış ve fren sıkma :D

@Fırat Ayanyan

Sonunda 82 gibi yüksek bir hız iddiası olan forumdan bir arkadaş ile buluşma şerefine erdim.

Bahsettiğim arkadaş ben 70 yaptığım halde deryarime girdi ve ardımdaydı. Bana 80 yaptığını söyledi bende dedim ki, yahu ben 70 ile senin önünden giderken sen nasıl 80 yaptın beni geçmen lazımdı, o zaman kabullendi.

Yine söylüyorum, 80-90-100 yaptım diyen arkadaşlar ben bisikletle 80 yapan arkadaşla tanışmak ve 80 nasıl yapılıyormuş görmek istiyorum. 80-90-100 yapamazsınız demiyorum, sadece görmek istiyorum.

Kimse üzerine alınmasın arkadaşlar. Ben yapılamaz demiyorum, sadece görmek ve bisikletteki şu 80-90-100 olaylarını gözlerimle görüp o anı yaşamak istiyorum. :) :) :)

GPA ya katılanlar bilir. 2007'de Balıkaşıran'da (Marmaris yakınları) 85, 2009 'da 90 KM hız yaptım.. 90 'ı da GPS kaydetti. KM saatiyle falan değil. Hava da açıktı, etrafta bina vs yoktu. Yani GPS alıcısı en hassas alımdaydı.Bisikletim Scott Scale 20 idi. Üstelik arka jantta ciddi bir yamukluk vardı( Tubeless lastik takarken gümleyip jantı mahvetmişti)
Her iki seferde de grubun (2. de 160 kişi kadardık) en hızlıları benden 1 dakika kadar sonra yanıma geldiler. 2007 de polis eskort aracına yetiştim. Beni görünce hızlandı (beklemiyordu herhalde bir bisikletliyi!)Daha fazla yaklaşmayayım diye frenlemek zorunda kalmıştım.. (sollayacak da süratim yoktu. Kaldı ki bu durumda ceza yiyebilirdim:)))Virajlardaki süratim 70-75 civarıydı..Bu süratte nasıl viraj aldığımı başka bir bölümde uzun uzun yazmıştım..
Beni tanımayanlar yazdıklarıma inanmayabilir.. Kendilerinin sorunu..İsterlerse GPA da görüşürüz..
Genç arkadaşlar dikkat.. Kendinizin psikolojik, fizyolojik, bisikletinizin teknik sınırlarını zorlamayın.. Yazdığım süratler bisiklet için ciddi süratlerdir.Yılların deneyiminin yanında başka özelliklere de sahip olmak gerekir..

Bu konuya mesaj göndermemin amacı da biraz bu olayın ciddiliğine dikkat çekmek idi..
Lütfen bu yazdıklarımı dikkate alın..
Selamlar,bol pedallı günler..

@gürsel

Sayın Gürsel bey, ben gerçekten bu hıza ulaşnalar olabileceğine inanıyorum. Ancak önüne gelen 80-90-100 yaptım deyip atıyor mesajı. Mesela Faruk kardeşimiz bir örnek eklemiş.

Bende bisikletimin KM'sinde çok yüksek hızlara çıktığım bir zamanda 92 km yazısını gördüm, ama km'nin hatalı olduğu kanaatine vardım. Halbuki kaliteli ve doğru ölçüler girilmiş bir kilometreydi.

Bu arada benimde mtb ile yaptığım en yüksek hız 72 km (yokuş aşağı), yol bisikletiyle kaç yaptığımı bilmiyorum çünkü km'si yok :), en kısa zamanda km takıp deneme yapmam lazım

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
@Süleyman Uzunköprü

Süleyman bey..Özel mesajda da sormuşsunuz ama burdan yanıtlayayım..
GPA bir yarış değil bu yıl 3. sü yapılan Gökova Pedallarımın Altında turudur. Muğla Akyaka'da başlar, Bodrum, Datça ve Marmaris'te biter. Her yıl 24-29 Ekim arasında yapılır.

Balıkaşıran bir kaç km süren hafif virajlı asfalt bir iniştir.(Kaymak asfalt değil ama)

Ayna dişlim Deore XT (44 diş en büyük. Kaset 11 en küçük..)
Bu konumda aşağı yukarı 60-65 KM sürate kadar pedal basılıyor (Bazı arkadaşlar buna inanmayabilir ama cidden yüksek devir çevirince boşa dönmüyor. Bu süratten sonra iniş devam ediyorsa gidon üstüne yatmak lazım.(düzlüklerde) Orada ciddi bir iniş var.Bunun sayesinde o süratlere çıkılıyor. Yatmadan hızlanmak ve virajlarda o sürate pedal çevirmek mümkün olmuyor.. Zaten denge bozulabilir. Virajlarda kontrol için biraz yükselmek gerek. (hem ileriyi görmek hem de kontrayı daha rahat yapmak için)..Dıştaki pedala iyi yüklenmek önemli. Gerçi zemin kaygan değil ama olsun daha güvenli oluyor.Bu kadar dik ve hafif virajlı yol her yerde yok..(Başka yerler de var ama o zaman bisikletli değildim)Kartalkaya asfaltından da indim ama sık ve keskin viraj dolu . Orda 50-60 pek geçilmiyor..Bir de çok eskiden Fethiye'den Ölüdeniz'e inen yolda 82.5 yapmıştım. Yüklü halde.. Yük sayesinde bu hıza ulaşmıştım..
Üzerinizde uçuşan giysi olmamalı. Tayt ve dar forma en iyisi..Ben dizlik-dirseklik kullanmıyorum.. (Fransa turunda da bu süratlere hatta fazlasına çıkıyorlar. Orda da kullanan yok.. )Ama tabii ki iyi bir kask ve eldivenim var. Lastiklerde patlak önlemi Stans no Tube sıvısı var. Ha burada lastikler tubless (Hutcinson)

@gürsel

İlk defa sizden, aklı başında ve doyurucu bir cevap alabildim şükürler olsun. Viraj tekniklerinizi de uygulmaya başladım, ancak herkese kabul ettirmek kolay olmuyor, bende kafama göre takılıp sizin bahsettiğiniz teknik ile virajlara giriyorum.

Teşekkürler.

gürsel abi gerçekten çok güzel yazmış ve paylaşmışsın. hızı yaptığın yeri, hızın neyle hesaplandığını, tekerlerini, sistemini vs. ama öyle arkadaşlar varki 'lan geçen gün bi kamyona takıldım 110 dedi beee' cinsinde konuşuyorlar. yol neresi, neyle ölçtün, tecrüben nedir kaç yıldır bisiklet kullanıyorsunda o hızda dengede kalıyorsun gibi şeyler sorunca biz yalancımıyız diyolar. anlaşılmıyor çoğu şey.

tekrardan paylaşımın için teşekkür ederim gürsel abi.

Ben en yüksek bu güne dek 45 civarı gördüm. Km saatimin doğru olduğunu varsayarak bunu söyliyorum. Dağ bisikleti ile 55-60 üzerine çıkılabileceğine inanmıyorum. Çünkü 45 le giderken bile rüzgar ile savrulmaya başlıyorsunuz. 55-60 km hıza ulaşmak için de bence tamamen bisiklet üzerine yatmanız ve uzun boş bir yola ihtiyacınız var.

@Ayberk Türk

zaten eve döndüğümde kollarım tutmuyordu daha kötüsü birkaç saat oturamadım :)

@Sedat YUKARIÇUKUR

Maximum hız kullanıcıya göre değişir, yolun boş yokuş aşağı ve havanında rüzgarsız olduğunu göz önünde bulundurursak 55-60 üzeri hızlara rahat ulaşılabilir, hatta kamyon yada otobüs gibi büyük araçların arkasından rüzgarına girildiği taktirde düz yolda bile 55-60 yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
Düz yol rekorum 54.3 hiç bir kamyon falan yok. Eğer uygun koşullar olursa 60'a çıkılabilir bence.;)

Geri