@pırtık
Öncelikle sayın diye başlayarak yazdığınız yorumunuz ve keyifli forum dilekleriniz için teşekkür ederim. Oldukça dikkat çekecek puntolarda ve renklerde yazılmış bir yorum olmuş, ayrıca cevap yazma zahmetine girdiğiniz için de tekrar teşekkür ederim.
Burada hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki 2 teker üzerinde yollarda gitmek arabaya göre daha zor, bu araç motor da olabilir bisiklet de. Bisiklet bunun içinde apayrı duruma sahip, yolda giderken dengeyi sağlamak gibi bir uğraş barındırmıyor 4 tekerli araçlar, doğal olarak 300km hıza, düzgün ve pürüzsüz pistlerde varmaları kadar anormal bir şey yok. Bu hız olayını dağ veya köy yolunda denemiyorlar. İstanbul trafiğinde imkansız zaten, bakımsız olan yurdum yollarında cesaret ister hem.
motorlara kafa tutacak kadar hızlı gidebilmeyi gerektiren bir araç olsaydı bisiklet, o zaman bisiklet kullanırken hepimiz yüzümüzü ve boynumuzu da saran motosiklet kaskı takardık şu an kullandığımız köpükten yapılmış 8-10 delikli kasklar yerine. Zaten çoğu kaskların üzerinde motorlu taşıtlarda kullanılması kalıcı hasarlara ve ölümlere sebep olabilir yazıyor. Bizim o ne demek istediğimi anlamışsanız motor kasklarından neden daha farklı olanını taktığımızı da düşünebilirsiniz. Çünkü motor kadar hız yapmıyor bisiklet, yapabilen özelliklerde üretilen bir vasıta değil çünkü. Yapmadığı için bunaltmasın diye, ve bisikletlerin yapabileceği ortalama hızlara göre oluşacak kazalarda sadece kafatasını e etrafını koruyacak biçimde tasarlanmıştır. Hatta mümkün olduğunda delik sayısı ne kadar fazlaysa o kadar rahat olur bisiklet kaskı.
Motorsikletlerin zaten tasarımı, hatta onları kullanırken giyilmesi gereken kaskı veya o koruyucu elbisesi motorsiklet standartlarına göre yapılıp üretiliyo. Kaskları daha fazla sarıyo yüzü ve boynu, özellikle boynun kırılmamasını sağlayacak biçimde o kasklar da.
Tabiki isteyen istediğini paylaşsın, ben de aynı hevesle başka sayfalarda aktarıyorum paylaşımlarımı, ayrıca sadece buraya uzun yazılar yazmadım, diğer ve önceki yazdığım başka sayfalardaki yorumlarımı da incelerseniz burnumdan solumadığımı anlayabilirsiniz.Herkesin tabiki anlayışı farklıdır birbirine göre, kimse kimseyi zorlamıyor ayrıca, yazan yazıyor, yazsın istediğini, ben zaten ilgilenmiyorum artık.
Ben ayrıca fikrim neyse onu yazdım sadece, ve bir kamyonun arkasına geçip rüzgarı kessin diye dibine kadar yüksek süratlerde takip etmenin risklerinden bahsediyorum, yani yollarda ilerlerken herhangi bir vasıta ile giderken en az 30 metre ilerisini görebilmek çok önemlidir, eğer bir çukur veya bir kasis olduğunu görmeden hızınızı azaltmadan inatla girerseniz tabi gerisi de sadece sizi ilgilendiren bir şey.O kamyonun arkasına yapışıp da ilerde yolda nelerin olup bittiğini görmeden gidilince, mıcırlı yollara girildiğinde öndeki kamyon arkaya taş fırlatabilir, öndeki araç kaza yapıp durduğunda siz de arkadan yapışabilirsiniz o kamyona. Ben olası şeylerden bahsediyorum.
Madem benim bir yanlış yaptığımı düşünüyorsunuz, yanlışımı eleştirirken de yanlış yapmamaya da gayret edin lütfen. Kimseden saygıyı öğrenecek değilim, saygısızlık etme niyetinde de değilim. Yanlış anlaşılacak biçimde yazmışımdır farkında olmadan en fazla, saygısızlığım görülmüşse kimse kusuruma bakmasın.