yani ben gerçekten 93km mi yaptım? yok artık ya, 70i aştığımda sarsılıp hatta hız küçültmeye karar verdim, ben 86kiloyum, hatta o 70 bile çok fazlaydı,
ben hatta o 72.2ye de inanmıyorum bile, çok samimiyim aynı.
ama 93le hiç ilgisi yoktu dün çamlıca turuna katıldım, tamamlayamadan yarıda bırakmak zorunda kaldım ama hep yokuş yukarı çıktım ve yokuş yukarı çıkarken en yüksek süratim 20yi asla geçmezken 93ün doğruluğunu savunamayız.
ben 90km nin de 70kmnin de ne olduğunu çok iyi biliyorum arabayla da gittim defalarca, araba da sürüyordum bir süre yani, km saatine bakmasam da kestirebiliyorum.
düz yolda 80-90 km gidebilen bisiklet olsa kebapçılar dürümcüler pizzacılar motor yerine birer tane 1.5milyarlık bisiklet alırdı, mazota vergi verir gibi para vermezdi.çünkü zaten ideal hızları da şehir içinde 40-50kmden fazla olmaz onların da.
bence en iyisi yanınıza arabası olan birini alın, hatta kamerayla çekmek için de co-pilotluk yapan bir başka arkadaş bulun o da arabanın göstergesini çeksin kamerayla siz yapabileceğiniz en yüksek hıza ulaşırken o sırada. gene artık kamyonmu bulursunuz nasıl yaparsınız bilmem artık ama düz yolda ben 90kmnin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum yani, hemde bir bisiklet ile sıfır açılı dümdüz yolda asla ulaşılamayacak bir hız olduğunu çok çok iyi biliyorum.km saatinizde kayıtlı da olsa yetersiz, en iyisi arabalı bir arkadaş bulun sizi takip etsin en sağlıklı öyle ölçersiniz.
o km saatleri palavra yani, markası ya da menşeysi değil, mekanizması abuk bir şey, ufacık bir mıknatısın sensör etrafında dönmesiyle ölçüm yapan bir sistem alt tarafı, arabalardaki çok değişiktir, tekerlerdeki bilyeleri takip izleyen bir km saati olsa doğruluğu olabilir, yani saniye saniye her an takip edebileceğiniz bir km saati daha ideal olur. Yani hızlanırken 1er 2şer artan km saati olabilirse daha sağlıklı olur, o da tek mıknatısla olucak şey değil.
bence siz km saatlerinin şaşmayacağını sırf kendi düz yoldaki hızınızı burada 90km olduğunu da ıspatlama çabasına ıspatlamak için savunuyosunuz.
yani bi motorcunun motoruyla zaten trafikte zar zor çıkabildiği 90km'ye siz bisikletle çıktınız? hem de düz yolda?
ben bu ıspata dayalı bir kayıt veya video falan çekmedikçe inanmıyorum bu tür hikayelere..
koskoca konya-antalya yolcusu adamlar var konaklamalı uzun yollarda adamlar pedal çevirdi, onlar bile 62-63kmnin üstünde değillerdi.Adamlar bir de en yüksek hızlarını söylemişler, o yol içinde bayır aşağısı da var bunu unutmayın.
siz 90km diyorsunuz, ya da en kolay yolu bir taksiye binin adamdan 90km yapmasını isteyin bir yolda, siz bile inanmayacaksınız asla.ister kamyon arkası ister traktör arkası fark etmiyo, kamyon zaten 90km yapabiliyor mu ki? bari oldu olucak kamyonu durdurup adama kaç km ile gidiyor olduğunu sorsaydınız, da ben gene bunu yaptık deseniz de inanmam asla, yani imkansız bir şeyden bahsediyorsunuz, böyle bir şey olsa insanlar motor veya araba almazdı.