Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

@baymineral

evet haklısın bugunde bi iniş yapayım dedimde tam bi fiyasko gibi geçti.
sanırım gece 1 gibi rüzgar arkandan destek veriyo sadece.
Bi ara bidaha deniyeyim gece vakti.

Scudo
21 vites bisiklettle 55 gördüm maltepe köprüsünde ama ön arka amortisör oldugundan dolayı yoksa daha fazla olurdu

bi defa 58 yaptım.bi defa da 57km hızla giderken virajın sonunu göremediğim için kendimi yolun dışına attım.direk kuma çakıldım.üstelik hiçbir korumam yoktu ama nedense bişey olmadı.

antalya turunda özel yapım bisikletimle 90km/h ı geçtim. şimdi olsa asla çıkmam o sürate manyakmışım harbiden.

@TimitY

vites sayısı kadar senin rüzgarı nasıl karşıladığınla da alakalıdır.

ben sadece 40 a ulaştım şimdiye kadar :( ama benimki taka hala bisanın anatoliasından daha ne beklenir zaten en az 30 kg o abartmıyorum ...bi bisiklet alıcam adam gibi bişiy ama ne zaman ben de bilmiyorum :(

Ankara Hacettepe üniversitesinin sağından çayyoluna bir yol var yolun sonu 2 km %32 eğim, şayet 27. viteste deli gibi pedal çevirirseniz 93.7 km'yi görüyorsunuz, haa ama bilmiyorum ben şanslıydım, dikkatsizlik yapar veya bisikletinizin gazabınına uğrarsanız azrail ile tanışmak içten bile değil, insan durunca gerçeği görüyor :D

yokuş aşağı hiç dikkat etmedim ama düz yolda 45 i buldum sizinkiler yanında biraz hafif ama neyse yavaş yavaş geliştiririm:)

@berker91

bence geliştirme ben artık fren ile iniyorum :D yok yok o iş iş değil ya.

@Orkun Oskay

Önceki yıllarda bir tane tırın peşine takıldım. Tır önümden gelen rüzgar akımını büyük ölçüde kestiği için, yol da hem meyilli hem de sıfır asfalt olduğu için analog göstergemde 82 km/saati gördüm. Yaptığım şey çok tehlikeli idi. Düşünün ki bu tır aniden frene bassa yada yolda aniden bir kasis yada çukur olsa ne olurdu? Aynı şeyi bir daha hiç denemedim, kesinlikle siz de denemeyin.

@avidus

%32 eğim mi ? Burda yanlış bir ifade olmadığına emin misiniz ? karayollarında %7 eğim sınırı var. Kaldıki %7 eğimli 4 km mesafe bir yolda 50-70 arası pedalsız gidiyor bisiklet. %32 değilde 32 derece olmasın %32 ise 93.7 az olmuş bence :D

bnm çamlıca yokuşundan inerken 98.9 km/s ortalama hız 58.2 km/s biskletim salcano NGF24 valla manyaktı yani hızdan derim kaşındı

@eYa

Bence 32 derece de çok. 32 derecenin tanjantı 0,625'dir. tan x = eğim = karşı dik kenar / komşu dik kenar = %62,5 eğim eder.

%32 eğim 17 derece olur. Bu durumda hipotenüs 2 km olduğuna göre arkadaşımız 2 km'de 585 m irtifa kaybetmiş demektir (sinx = karşı dik kenar / hipotenüs). Çankaya'nın 864 rakımlı tepe diye anıldığını hatırlatmak isterim. Belki de %3,2 demek istemiştir, tuşların kemiği yok:ci:

Bu arada ben, Dereköy dönüşü Kırklareli'ne inişte, yol yarışla 83 km/h'i; Bartın-Karabük yolunda da Safranbolu'ya inerken, 20 kg yüklü bisikletimle 74 km/h'i gördüm. İlki daha korkunçtu, incecik tekerlekler üzerinde virajı alamayıp savrulacağım diye ödüm koptu:eek:

@Emir Alaca

Bir pedalda 8,92 m ??????

Nerden çıktı bu hesap?

52/12=4,3333333
yani bir pedal tam turu eşittir 4,333333 teker turu.

26" eşittir 26x2,54x3,14 =207,3656 cm yani 2,07 cm.

Bu hesapları bir kere daha yamıştım. Nereden giridim bu konuya?????

Devam.

Bir Pedal turu eşittir 2,07 m.

İbre 72 km/h gösteriyor.

72 km/h = 72.000 metre/saat

72000 m / 60 dk = 1200 m dakika

Bu demektirki: Halil 1 dakikada 1200 metre gitmiş.

Yani: Halil 1200 metre gitmek için 1 dakikada (1200/2,07=589,372) 589 defa tam tur pedal çevirmiş.

589/60= her saniyede 9,822866 defa tam tur pedal çevirmiş.

Kolay gelsin.

Arkadaşlar biraz gerçekci olun lütfen. 100 kmH demek saniyede 28 metre hız demek.

@sgba

@sgba

Saniyede 9,82 pedal devri yapmıyor; tekerlek o kadar dönüyor. Her pedal devrinde tekerlek 4,33 defa döndüğünden, pedal devri = 589 / 4,33 = 136 d/d eder. Ben küçük ve orta viteslerde bu devire kısa süreli çıkabiliyorum. Yarışçılar, saate karşı yarışlarında, bir saat süreyle sert viteslerde 100-120 d/d çevirebiliyorlar.

1992'de Dawes Raw nerve ile Çanakkale-İzmir yolunda bir rampada 82.5km. Yıllarca silmedim. Bir daha da o hıza ulaşamadım ne yazık.

Mrb. arkadaşlar.... Konak meydandan vapur iskelesine giderken köpekler tarafından kovalanınca 40-45 arası bişiii yaptım.:) yokuş aşaaaa olsaydı coşardık.... ama yinede iskeleye nası girdiğimi bi ben bi de güvenlikçi biliyo:) Hoşçakalın :)

• Beğen
Tepkiler: Levent Temiz
Arkadaşlar,

Antalyada bir kampanya başlatacağım ve konuyu buradan Antalya bölgesine taşıyacağım ve para ödülü için bir girişim yapacağım. Şu, 100 km hız yapan arkadaşları davet etmek gönlümden geçiyor. Bir de isteyene Kamyon ayarlarım isterse rüzgar gölgesinden gitsin.

Geri