Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

@SeRHaT_

tebrikler abicim zaten anlamıştım ben seni maşallah gerçekten yarışçı gibi kullanıosun bisikleti valla 44-11 ile deilde 52-11 ile afyon yoluna kamyonun arkasında 92 yi gözlerimle gördüm tabi yarış bisikletimle

Scudo
kemerburgaz yolu 110,7 km 52 elips ayna ve 23 / 11 dişlim vardı bir de videom var. kamyon daha hızlı gitse 125 e çıkardım bunun için aynanın dişlisinden çok ruzgarına gırdıgın kamyonun noktasını çözmek önemlidir. pedal çevirmenize gerek kalmasın istiyorsanız damperin altına kendınızı sokun ölmessiniz.

COLNAGO C40 yol bisikleti ile 92 km/H arkdaşların hızları abartılı geldi, forumdaki arkadaşların performanslarıını pek tanımıyorum ama o hızda giden bisikletin dengesinden titreşiminden habersizler galiba ki böyle uçuk hızlar yazıyorlar. İlginç.

bana pek mantıklı gelmedi, 92 km/h hız pedal diş sayıları ile devri hesapla 192 km /h hızda kaç devir çevirmen gerEkiyor ve bu kadar hızlı kasın açılıp kapanma(kasılıp-gevşeme) şansı var mı onu düşün ? ve bide km sayacının doğruluğunu düşün. bence direk en sonuncusunuz düşün ! :D

SAYGILAR
ALİ AKTAŞ
PAMAUKKALE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOSİ YÜKSEKOKLULU ÖĞRENCİSİ
MİLLİ BİSİKLETÇİ

bu konuçok sıkıcı çok saçma, adam 170km/h hızlardan bahsediyor ya. inanamıyorum, memeleketin tek büyük forumu ve buna meydan veriliyor. 170 ile pedal çeviriyorum diyor. bu kadar olur. ben artık f16 kanadına takıldım diyenleri bekliyorum

Artı böyle kamyon arkası sözleri yeni yetişen sporculara kötü örnek oluyor, lütfen bahsetmeyin ve yapmayın.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Nevres
Merhaba Ali, forumumuzda olduğun için teşekkür ederiz.Milli sporcuların aramızda olmasından gurur duyarız.
Yalnız çabuk galeyana gelmeyelim, 170km yaptım diyen arkadaş forumumuzdan ömürboyu uzaklaştırılmış bir dengesizdi.
Forumdan ban'landıktan sonra 10 tane farklı kullanıcı ismiyle tekrar forumda ortalığı karıştırıp tatmin olmaya çalışan dengesiz birinin sözlerine kanmayın.
Aylar önce söylediği sözün üzerine bizler ve konunun uzmanı forumdaki diğer arkadaşlar cevabının mümkün olamayacağını açıkladık, sanırım konunun 18.sayfasındaydı.
Yeni mesajlarını ve paylaşımlarını bekliyoruz arkadaşım.

bu yaz kendi rekorumu kırdım: 56.7 km. gelecek yaz yol lastikleriyle bakalım kaç yapıcam.

evet yeni sd671 im ile bugun 50km ye ciktım. km saatimi yeni aldıgım icin simdilik rekorum bu:)

arkadaşlar sizlere yemin ediyorum tam 140 km yaptım hemde bir kamıyonun arkasında kamıyoncu delirdi gerçi altımda pevgeot 206 vardı olsun o kadar :D:D:D:D:D:D:D:D:D

şaka bir yana bu akşamki denememde rüzgarı arkama alarak 53 km yaptım olcek baya :D

• Beğen
Tepkiler: ZaRaKi
Yüksek hız denemesi yapmak için her şey mükemmel olmalı:
Akortlar, bisikletin hava dinamiği, bisikletçinin güçlü ve soğukkanlı ve deneyimli olması, frenlerin sağlam olması, rüzgarın hiç olmaması, yolun virajsız ve tamamen düz bir zemin olması, yolun boş olması, yolun mümkünse otoyol gibi ihata altına alınmış olması, zeminin tamamen kuru, lastiklerin iyi şişmiş olması ve bisikletçinin dizlik ve dirseklik dahil tüm koruma önlemlerini almış olması gibi koşullar tam olarak sağlanırsa olabilecek en güvenli biçimde hız denemesi yapılabilir.

Fakat aralarında benimde olduğum grup hız yapmaktan pek çekinmiyor. Rampanın cazibesine dayanamıyor, salıveriyor frensiz. Kendimi iyi hissetmezsem asla hız denemsine kalkmam. Eğer hız denemesi yapacağım diye evden çıkarsam bende stres olur. Hiç hesapta yokken deneme yapmak daha iyi.

2002 yılında falan bianchi bisikletim vardı Antalya - Kemer yolunda yokuş aşağı 82 km/h görmüştüm. Pedalla çıktığım max hız ise 75 civarı falan artık km saati ne kadar yanılıyordur bilemem...

Sahil Yolunda 150 yaptım :D

Sahil yolunda yeni rekorum 80 Civarı Yine arabaya sordum :D

@gurkankas

Düz yolda 60 km.'mi helal olsun. Bisikletiniz yol bisikleti mi? Yoksa dağ bisikleti mi? Birde her ikisinde de düz yolda 60 yaptıysanız yokuş aşağı 70 km. rakamınız çok az değil mi? Size göre

Arkadaşlar konu içeriği düzenlenmiştir.

geresiz yazışmalar ve polimik yaratacak mesajlar silinmiştir..

Konu başlığı üzere doğru paylaşım ve bilgilendirme yapmanızı temmeni ediyorum,yanlış yönlendirme yapmamaya özen gösterelim lütfen.Bildiğiniz üzere konu içeriğinde gerçekten faideli bilgiler ve sağlam kaynaklar var.Herkesin doğru yararlanmasına dikkat edelim...

Hız verilerini açıklama yaparken bisiklet modeli,lastik modeli,yer, gibi özellikleri dip not olarak düşerseniz bilgi paylaşımı açısından daha iyi olucaktır..

Ben..;)

Trek 6500 hidrolik..19,5 inç
27 vites..
Lastik mıchlıne xc dry 2.0.
Son hız..68 km gördüm, e-5 okmeydanı yokuşunda..gerçekden denge kaybı yaşadım bu süratlerde titreme yapması ilginçdi.(herhalde bakımsal bir sorun olsa gerek)

91.3 km/h.. Ankara TRT-Kızılay inişi(Turan Güneş Bulvarı).
Tarih :13 Ağustos 2007
saat: 18.50 civarı
bisiklet: bianchi orion

Bisiklet cok uzun süredir bakım yapılmadığı için 50 km/h den sonra hareket eden aksamların neredeyse tümünden ses gelmeye baslamıstı:D 80 kmh ye cıkana kadar 3 araç sollamıştım..80den sonrasında önüm bostu ve rampanın bitisindeki düzlüğe inerken bu hızı yaptım..(pişman değilim Ama tekrar yapacağımı sanmıyorum:D)

Geri