Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Ben son hız bilgilerimi toplu halde tekrar yazayım:

IRC Avantajge Pro lastikler. Matrix 375 model bisiklet, krom-demir alaşım kadro.

Düz yol: 52-53 km gibi bir şey. İzmit Eski Gölcük yolu Galericiler sitesi önü. Rüzgar arkada.

Şehir içi: Kartepe-Maşukiye yolu Maşukiye içi, 65 km. Bagaj, uyku tulumu, çadır, mat ve sırt çantam dahil. O iniş sırasında 60 ve üstü gördüğüm an sayısını hatırlayamıyorum o kadar çoktu ki.

Genel rekorum, Kandıra-İzmit karayolu Çubuklu inişi 66.5 km. Sadece sırt çantam var. Denge kaybı yaşarım diye inerken pedal çevirmedim. Yoksa 70 kesin görürdüm.

Kamyon arkası tecrübem henüz yok.

Önemli not: Rüzgar karşıdan geliyorsa ve hız denemesi yapıyorsanız çok dikkatli olun. Yanınızdan geçen bir aracın (özellikle geniş araçların) rüzgarı ona eklenince dengeniz fena bozulabilir. İzmit-Kandıra yolu Çubuklu inişinde bagaj yüküyle rüzgar önden gelirken 60 la seyrederken beni sollayan bir otobüs, dengemi fena bozmuştu. Zor toparladım.

Scudo
@soneryen

bisiklet dağ bisikleti ama düz yoldayken çok rüzgar vardı ve arkamdan esiyodu 2 km yolu 1 dk 52 sn de bitirdim buda 60-62 km arası bişi oluyo yokuş aşağı ise kasis vardı bazı aralar bende temkinli olmak için yavaş gidiyodum ondan ...

kron xaos 2004
24 vıtes

valla arkadaslar bende samsunda kamyon arkası 70 gordum gercekten kamyon arkasını herkeze onermem tecrubesızler lutfen denemesın cunku pekte ıyı sonuclar olmuyo.....

evet Sedona 671, fabrika donanımı artı standart aksesuarlar. yeni rekorum orta egimli yokusta 53 km. 3km geliştirdim rekorumu.

Evet arkadaşlar, daha önce forumda yayınladığım iki guinness rekorunu tekrar buldum...

Bisikletle Max Hız : 268 km/sa
Bisiklet ile yapılan max hız guiness rekoru 268.831 km/sa. Fred Rompelberg, 3 Ekim 1995 te, Bonnieville Salt Flats, Utah, USA da, bu rekoru kırmış. Bu adam 11 tane dünya rekoruna sahipmiş.

Bu rekorla ilgili detaylı fotoğraf ve açıklamaları yeni bir başlıkta yayınlayacağım...

Kar üstünde en hızlı bisikletçi : 212.139 km/h
Fransız downhill yarışçısı "Christian Taillifer", Mart 1998 de, Fransa, Vars bölgesinde, Buzuldan inerken, (Hızlı kayak pisti gibi biryer) Peugeot marka bisikleti ile saat 212.139 km/sa hıza ulaştı.

Bisikletçinin pozisyonu aerodinamic pedallar ile ayarlanmış. Rüzgar geçirmez elbise giymiş. Kol ve bacaklarının arkasına da yüzgeç takılmış. (adamın kontrolünü sağlaması, uçmaması için)

Birde büyükçe ve fazlasıyla sağlam bir kask giymiş. Başka bişi yok. Sonra da dağdan inmiş işte :D

@eYa

kuzi naptın yahu 286 yok canım nasıl yapar abi akıl var mantık var alla alla yok canım :D:D:D:D:D

@tnt

Az sabret. Biraz sonra fotoğraflar ve açıklamalar geliyor :) Ama emin olun ki gerçek bir guinness rekoru

KM saatimi yeni aldım ve şimdiye kadar 2 kere sürdüm.Rekorum 48.3 daha uzun bir yokuş bulabilirsem daha çok yaparım sanırım

210-220 km/s en yuksek hızdı benım :D
hemen hooop demeyın(soruda bısıkletle yaptıgınız hız dıye bısey yazmıyodu:D benım yaptıgım hızda budur:D )
;)

ya ne cesaret anlamıyorum arkadaş. 50 den sonrası bi bisiklet için ölümcül bence. gerçi hertürlü motorlu araç için durum bu. tecrübe ve cesaret sanırım

eveeet uçansu gezimizde yaptığım rakam 67 km bayır aşşağı sedona 741 ile müthişti gerçekten rüzgar ve frenin sesi ama elbette sağlıklı bir hız olmasına imkan yok altınızda 14 kilo bir konstrüksiyon yordamıyla potansiyeli kullanarak 67 km bi an korktum ama adrenalin ve heyecan gerçekten mükemmel

Ben taksimden şişhaneye doğru yanımdaki arabanın kadranına bakarak ortalama 80 yaptığımı gördüm.

Unkapanı yokuşundan aşağı da ortalama 70-80 km hızla

Haliç caddesinide ortalama 50-60 ile bir hızla indim.
(Ve en tehlikeli olanından çünkü ne gözlük ne kask vardı, bisikletten aldığım adrenalini başka hiçbirşeyden alamıyorum)

@sertacr88

Şehir içinde 80 km/h.. Dehşet verici.. Hele birde o hızı yaparken yandaki aracın kadranına bakmak..

ya daha hızlısını yapmak isterdim fakat bisiklet el vermiyo.

Bir gün tarlabaşından aşağıya inerken son vitesde ve hızlı giderken dur birazdaha hızlanayım dedim ve en son vitesde olmama rağmen o pedallar boşa dönmüş gibi oldu ve o hızda yere düşme gibi bir tehlike yaşamıştım, ammaaaa düşmekten kurtuldugum andaki o zevkin açılımı yok.

Haftada 1 kere falan yapıyorum bari tam yapayım diyorum:)

Bide muammer abimi görün birde, aynı mahallede oturyoruz taksimden biz arabayla o bisikletlen başladık köprünün sonunda yakalayabildik ona ne demeli:D :D

@sertacr88

Unkapanı yokusundan aşağıya kesinlikle 70-80 km hızla inemessin,
Taksimden şişhaneye belki o hızı yapmış olabilirsin ama Diğerlerini kesinlikle yapılması güc ve tehlikelidir...

yok ben kafamdan söyledim onu ama kesinnlikle 65 veya 70 den aşağı olcağını sanmıyorum

Yol dar ise hız daha fazla hissedilir ve 40 km/h bile 60 km/h gibi gelebilir. Aynı zamanda yol çok genişse 60 km/h, 40 km/h gibi hissedilebilir.

Geri