Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Scudo
@soneryen

Sallayanlar zaten belli oluyor sen merak etme :D Yanında rezil de oluyorlar :(

Bunca yıldır 79 km/sa'yı geçemedim dağ bisikleti ile :cool:

Yasin katılıyorum kardeş. Ben daha eski bianchi mtb ile km. saatim yoktu. 50 km. geçmemişimdir. Çünkü ağır bir bisikletti.

Yokuş aşağı 103 km/Sa ... hız saatinden ölçmüştüm .. Yokuş eğimi yaklasık 35-40 derece idi.

Bu sürat denemeleri avcı hikayelerine döndü.
Kamyon arkası 180km'ler ??? bisikleti yerde tutamazsın.

Benim hızım Yıl 1982, terkos gölü dönüşü, Haramidere yokuş aşağı (E5), Araba arkası, 53 ayna x 12 dişli- 170mm Kol, Tubular lastik, yeşilyurt takımıyla Saate 115km yi gördük.Takımda Milli bisikletçilerde vardı. Bidahada pek denemedim.
Mustafa

benim en yüksek hızım,mtb ile bursa-inegöl arası hafif inişli yolda kamyon arkasında 88km idi.sanırım 2005 te idi birdaha denemedim.

valla ben dijital göstergeyle yeni tanisan biri olarak köy yolunda yolun çukurlarini tüm vicudumla hissederek tam gaz pedala abanarak 43 km yaptim :D tabi düz yol henüz inis olmadi en yakinda olucak ama :)

Bugun denizlimizin güzel ormanlarından birine tur yaptım. Dönüşte de uzun ve düzgün güzel bir iniş vardı. Arka frenime güvenmediğim için amacım hız yapmak değildi ama bi ara freni bırakmış bulundum. Daha sonra saatime baktığımda da en yüksek süratimi yaptığımı gördüm.:)
HıZ: 58.2 idi cok değil ama şimdilik bu kadar.:D

yaptıgım düşüşten 1 hafta once 2006 kasım ayında bursa-gürsu yamaç parasutu yapılan yerden ınerken 65-70 arası görmustum pek hatırlamıyorum.sonrasında zaten yaptıgım düşüüşten ötürü km saati 60a yaklastımı kesiyorum hızı:) artık yarışmadıkca hız yapmaya karsıyım. ama itiraf etmeli ki o hızın verdıgı zevk hıcbıyerde yoktur:)

vay be herkesin ne güzel maximum hızları var bende herkes gibi maximum hızımı ölctüm tabiki
düz yolda : 58 km
yokus asagı :75km
düz yolda kamyon arkasında : 70 km

Bu gün, Kartepe'den inerken 67.75 yaptım..inanılmazdı..kimbilir 80- 90 km'ler nasıldır..:eek: :rolleyes:

mtb ile yokuş aşağı 92km gördüm..son vitesimde halen pedal çeviriyordum.o zaman hava kararmıştı.aynı yokuşta daha sonraki zamanlarda da iniş yaptım -ama sabah saatlerinde- yaklaşık aynı hızlarda yine..asfalt yol ağaçların arasından geçiyor ve o ortamda o hızda rüzgarı hissetmek ve rüzgarın sesi harika oluyor..

yine mtb ile düz yolda ise (net hatırlamıyorum ama) 60km küsür görmüştüm...

(hızlarım kamyon arkası değil..kamyon arkasında,yanında gitmeyi hiç sevmem.rüzgarı iyidir ama tehlikeli geliyor bana işte...)

;)

Bugün Serkan'ı Bursa'ya uğurlarken, Serhat hepimizin gözleri önünde ağzımız açık bir vaziyette bıraktı bizleri. Ağır yüklü kamyonun arkasına takıldı. Yavaş yavaş hızlanan kamyon arkasında düz yolda 70 ortalama ve 76 max yapmış MTB ile. Yanımızdan bir geçişi vardı koptuk resmen, kamyonun rüzgarından kopmamak için pedal çevirirken aşırı devirden bisiklet zıpılıyordu :D

• Beğen
Tepkiler: ZaRaKi
Evet Yasin, senin şu son paragrafın bazılarına örnek olsun.
Mtb ile 70km'nin üzerine çıkmak ne kadar kolaymış öğrensinler :)

• Beğen
Tepkiler: Özgür!
Merhaba yeni aldığım Amoeba Hussar ile hız denemesi yaptım. Yeşilköy havaalanından E-5 'e doğru hafif aşağı doğru rampada aferdisiniz kendimi yırtım hemde idman olması açısından fakat 56 km. geçemedim ve çok kısa sürdü. Birde birşey soracağım bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa memnun olurum. Aynı yerde aynı tempoda yol lastiği olsaydı Tam slick hızımı ne kadar etkilerdi

• Beğen
Tepkiler: ali_gülcan
Ankara'da Oran kavşağından Gölbaşına inen yolda 82 km /saat hıza ulaştım.Yanlız ilginç birşey var ki 82 ye eğimi çok dik olan yerde değil eğim bittikten sonraki çok hafif eimli çıktım.Eğimin dik olduğu yerde yol virajlı olduğu için basamadım ama düzlükte resmen kendimi yırttım.
Bu arada bisikletim Drag marka aliminyum kadro yol bisikleti..Ayni yolda yeni bir hız denemesi yapacağım yakında..

@özgüç

bisikletin üstündekiyle alakası yok. rst t4 maşada kitleme olayı yok... ayrıca bozuk yolda yormasın diye de serlik ayarını en yumuşağa almıştım. bu sebepten, benden önce bisiklet zıplamaya başladı.... adam zaten 70 in altına hiç inmedi.... hızlandıktan sonra belirli periyotlarla çok seri pedal çevirerek kamyonun arkasında kalmayı başardım.... o hızda zaten sürekli pedal çevirmek 44-11 dişliyle mümkün değil. kimse bunun aksini söylemesin, çünkü hiç inandırıcı gelmiyor... ayrıca bu hızda 10km den fazla kamyonun arkasında kaldım. bu arada kamyomun arkasına girmeden, kamyoncuya arkasında olacağımı söyledim.. pek inanmadı ama beni selam vererek ayrılırken görünce çok şaşırdı:D ...

Geri