Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Scudo
26 nisan 2019 cuma, saat 22:04 sularında izmit gölcük istikametinde tır arkası 53/11 diş oran ile 89.3 km/h ulaştım. Teorik 150 rpm çevirmişim... Bu sürat benim için limit idi... 80 km/h üstü hızlara çok defa ulaştım. Yokuş aşağı bu hızlara ulaşmak zor.... Gps ile çalışan saatler tam doğru ölçemeyebilir sapabilir. Benim saat direk tekere bağlı anlık ölçüyor ayarıda doğru...

Dosyalar

• IMG_20191203_090551.jpg
    IMG_20191203_090551.jpg
    280,1 KB · Okunma: 40
(link) Uçak arkası yaptığım doğrudur. ? :) 4 aydır kullandığım yol bisikletinde şuana kadar gördüğüm hız 65 km (Km cihazında) ki hala inişlerde tırsıyorum.

Geçen yaz başına kadar iniş segmenti benimdir der dalardım yola, üst boru üstünde oturup pedal çevirmeler falan. Sonra bir gün düz yolda orta bir hızda asfalttaki küçücük bir yarıkta lastiğim yarıldı jantın üstüne oturması saniye sürmedi. O gün aklıma aynı durumun 80 km/s hızda ön tekerin başına gelebileceği geldi bıraktım iniş segmentlerini zorlamayı. Simdi sadece üst boruya yatıyorum ki amacım hızlanmak değil 50 profil jantlar olunca üst boru ve gidona yatmak savrulmayı engelliyor. 70 kiloyum zaten ortalama %6 inişte hız çabalamazsam 75 lerde kalıyor. Bisikletle 100 de çıkılır sorun değil ama olası bir kazanın sonuçları ölümcül olur.

Aşağıda yükseklik profilini eklediğim yolda ilk denememde hiç pedal çevirmeden 61km/h, bir hafta sonra ikinci denememde 64km/h gördüm. Biraz daha hızlansa frenlerdim. Bisikletim Carraro RC 022.

Aynı yolda MTB'li yakın bir arkadaşım kalkışta biraz zorlayarak 63km/h yapmış.

Ölçümler GPS değil, km saatiyle.

Tekrarlamayı düşünmüyorum.

Dosyalar

• Y.Profil.JPG
    Y.Profil.JPG
    63,2 KB · Okunma: 14
Hıza önem verenler için, hız ölçerin tekere takılan mıknatıslarından 180 derece açıyla 2 tane takmaları halinde çıktıkları en yüksek hızı 2 ye katlamaları mümkün. 3 mıknatıs 120 derece ile yerleşirse hızınız 3 katına çıkar. Dahası gittiğiniz mesafe de 3 e katlar. Ortamlarda dün ankaradan eskişehire gidip geldim işte dün yaptığım yol der sayacı gösterisiniz. Kim bilecek mıknatıs sayınızı.

Hıza önem verenler için, hız ölçerin tekere takılan mıknatıslarından 180 derece açıyla 2 tane takmaları halinde çıktıkları en yüksek hızı 2 ye katlamaları mümkün. 3 mıknatıs 120 derece ile yerleşirse hızınız 3 katına çıkar. Dahası gittiğiniz mesafe de 3 e katlar. Ortamlarda dün ankaradan eskişehire gidip geldim işte dün yaptığım yol der sayacı gösterisiniz. Kim bilecek mıknatıs sayınızı.
Her tele bir mıknatıs takınca Mars'a gidiyoruz o halde.

En fazla 65 ti sanırım. Uzun süredir kesinlikle hız yapmıyorum.

Benimki 42 valla ne yapalım bizimki de bu kadar gidiyor veya ben bu kadar çıkarabiliyom

Beylikdüzü yokuşunda deneme yapılabilir, orta şeride geçmek zorunda kalmıştım sağ şeritteki araçtan daha hızlı olduğum için :D İnanılmaz karizmatik bir andı. Hız 90’lardaydı

Hocam o yolda illa ki bize denk gelir mıknatıslı eleman. Takke düşer, mıknatıs görünür.

tam yüklü halde yaptığım turda km saatimde max. hız 46km görünürken strava 90 küsür göstermişti, buraya yazan arkadaşlar hep stravayı baz alıyor sanırım. :d

26 jant 2.35 dış lastiklerimle 15 kg lık dağ bisikletimle bugün 50 km hız yapdım ama düz yolda ;)acaba diyorum lastikleri 1.50 slick yapsam 65-70 km hızları görürmüyüm:hımm:

Superman pozisyon ile 119km/s iddia ediyorum!

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
lastikteki bombeyi düşünürken, freni unutmuşuz..😐
@Adı Soyadı kesinlikle, kabul rüzgarı arkama aldım..😆

Geri