Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Carraro Sportive 323 ile cok kısa süre de olsa 66,8km/h vurdum. Eyüp Sultan Bulvarında bir gün gece tenhalıginda rekorumu egale etmeyi düsünüyorum.

Scudo
Carraro sportive 225 ile bursa/ali bostancı yokuşunda 47km yapmıştım pedal çevirmeden tabi.Tehlikeli denemeler yolların geneli çukur veya engebeli en ufak hatada kırık çıkıkla sonuçlanabilir.

Dosyalar

• Screenshot_2016-06-11-12-32-16.png
    Screenshot_2016-06-11-12-32-16.png
    15,2 KB · Okunma: 15
51 km yaptım yokuş aşağı. Çok tehlikeli. Bir anlık dikkat dağınıklığı ölümle sonuçlanabilir. Biz yarışçı değiliz, sakın bunu unutmayın. Keyifli surusler...

https://i.hizliresim.com/AJ3MNp.jpg

O kadar hızlı gidiyordumki bir ara moleküler transportasyona geçmiştim.
Geçmiş gelecek quantum kuyruklu yıldız meteor derken bir kaç güneş sistemi pedalladıktan sonra samanyolu sapağından dünyaya geri giriş yapmıştım.
Anı yaşarken hıza bakmak aklıma gelmemişti.Sanırım 1-2 ışık yılı hızla gitmiştim:)

Tüm bunlara rağmen bazı arkadaşlar gibi düz yolda pedal basarak 55 iniştede 80-90 göremedim.Sanırım bende sorun var yada işkembeden sallayanlarda:)80-90 yaptım diyenlerin ne hikmetse hiç bir kaydı vs yok.Muhtemelen hayallerindeki hızları yazmışlar.Hayal kurmak herkesin hakkı:)

@Candan Biberci yol bisikleti ile düz yolda 55 çok da zor değil. düz sandığınız ama çok hafif aşağı eğimi olan bir yol bile olabilir. gücünüze, yolun kalitesine bağlı olarak yapılmayacak şey değil.
yokuş aşağı yapılan 80-90 km hızlara gelince, yapılmıştır yapan vardır bilemem ama şehir bisikleti ile hiç pedal çevirmeden haramidere rampasında 62 km/s hızı görmüşlüğüm var. hiç pedal çevirmeden kısmını özellikle vurguladım çünkü yoldaki en ufak çukuru bile kaçırmamak ve diğer araçların hareketlerini takip etmek adına tamamen yola odaklanmıştım. pedal çevirip daha hızlı gitmeye çalışmak akıllı adam işi değil.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Yapıldığı iddia edilen hızları strava kaydıyla teyit altına alalım. Kimseyi suçlamıyorum ama şüphe olmaması için en garantisi strava kaydı..

Yol bisikleti ile çok dik olmayan bir inişte tüm gücümle 75 yaptım. Dağ bisikletliler o vites oranlarıyla nasıl çok yüksek süratlere çıkıyorlar, o hızlarda pedal boşa dönmüyor mu?

• Beğen
Yol bisikletiyle 50 55 gibi hızlar bence normal tabi bunu uzun süre koruyan yoktur rüzgara girmeyip yada yokuş aşağı değilse anlık hızlarda 56 gördüğüm oldu düz yolda rüzgarsız ama tabi 10 sn bile sürmüyor yokuş aşağı ise kadroya yatarak 63 km/h gördüm bundan fazlası bisikleti sarsıyor gerçekten :koptum:

• Beğen
@Ahmet Ayaz
Yapan vardır belki ama avcı muhabbeti gibi üç beş üstüne konduğunu düşünüyorum:)
En son Balıkesir'den Susurluğa inişe geçerken arkamada lodosu alarak 68 kmh gördüm.
Yol bisikletiyse 80 kmh belki olur ama 87-90 gibi rakamlar biraz abartılı oluyor bence..

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
86.8km/h ölçmüş strava.
(link)

Strava değilde standart bir kmh saatiyle ölçüm daha sağlıklı çünkü strava bazen sapıtıyor.
Durduğun yerde bile bazen 5-6 kmh hız gösterebiliyor.

@Candan Biberci

Bu başlıkta yazılan hızların bazılarının şişirme olduğu konusunda seninle hem fikirim Candan dostum. Fakat işin içine yol bisikleti girdiğinde düz yolda 55-60 yapmak o kadar zor değil yeterli fizik kuvvete sahipsen. Düz yolda 55-60 yapabildiğin bir bisikletle, yokuş aşağı 100 KM/S bile geçebilirsin teknik olarak.

Daha önceki mesajımda da yazmıştım, bu başlığı görünce son 1-2 sürüşüme baktım ve önceki günkü sürüşümde 87.8 KM/S hıza ulaştığımı gördüm. Nerede olduğunu da tahmin ediyorum, Bahçeköy'den Sarıyer Tüneline inerkenki rampada - %6-7 eğimde ortaya çıktı. KM'saatimin 90+ kayıtları da olmuştu yanlış hatırlamıyorsam 93 görmüştüm bir keresinde ama kaydı yok ne yazık ki.

Bu sürüşte 87.8 görmüşüm > (link)

• Beğen
@Ferhat Karaca aynen. 50km ustu vok tehlikeli. Yokus asagi mksdo dmv acera ile 65 ile gittim. Direkdiyonu azicik oynatiyon virajda karsi seride geciyor. Simdi triban 520 var. Duz yolda 43,5. Rekorum bu. Kafayı kaldırdığım an rüzgardan bisiklet hemen yavaşlıyor. Mosso ilede bu sürate ulaşıyordum. Arka pabuç janta sürtüyor çok hafif. 50km Üstü kazalar ciddi yaralanma nedeni. Fazla basmaya korkuyorum.

@Candan Biberci yokuş aşağıda ben hayvan gibi pedallarken 80 i gördüm arkadaşım beton mikserinin peşine takılıp az bir pedallayarak 90 ı gördü :D yani olabiliyor :)

@gokberk88
MaşAllah ne diyim o zaman:)Hızın her türlüsü sAkıncalı ama beton mikseri filan Allah korusun sonu facia olabilir..

• Beğen
Tepkiler: Biltekin
@Candan Biberci zaten arkadaşta o an hiçbirşey düşünemedim peşine takılmak geldi dedi içimden :D o esnada yolda bozuktu ordan sonra bisikletçiye akord için götürdüm bisikleti adam teli sıkmasıyla telin atması bir oldu yani aslında bir facia dan dönmüşüz. herkese kazasız belasız sürüşler :)

Kilom 130kg (Ne eksik ne fazla)
Bisikletim eşyalarımla beraber 20kg bulmuştur.
Tekerlek ölçüm 27,5
Ayna son dişli 48
Arka son dişli 11
Sonuç 50km düz yol!
Daha fazlası yemedi. Ciğerim yerinden çıkacak sandım.

Yalnız anlamadığım konu, pedalı çevirmeye bıraktığımda zincirin yarısı büyük dişilden çıkıp orta dişliye geçiyor. Sizin de başınıza geliyor mu?

• Beğen
Geri