Scudo Sports

Bisikletinizin hangi tamir ve bakım işini kendiniz becerebiliyorsunuz?

İç lastiği yamaladım. Ama yamalı pek hoşume gitmedi. İlk defa iç lastiği söküp taktım ama elim bu işlere yatkındır ve bizimki zaten bir ev sayılmaz neredeyse atölye :)

Vitesler biraz zor geçiyordu telle oynayarak onu ayarladım. Şimdi güzel geçiyor.

Ön lastiğin frenleri pek iyi tutmuyordu. Fren telleri ile oynadım ve fren pedallarının üstündeki vidalar ile oynadım. Şimdi güzel sıkıyor.

Zinciri yağladım. Zincir yağı aldım.

Eskiden de pedalları komple söküp değişmiştim. (Göbek kısmından sökmüştüm)

Tamir işlerini yaparım. Dolap yaparım. Ayakkabı dolabı yaptım.

Bunun dışında tv, müzik seti tamiri yapıyorum. Bilgisayarın ana kartı üstündeki slotları söküp değiştiriyorum. İşlemci soketini de değiştim.

Aztech, cnet, e-con marka adsl modemlerin tamirini yapıyorum.

Aslen yazılım ile uğraşıyorum ama tamiratı severim. Evin tüm elektrik tesisatı bana ait.

Yavaş yavaş sizlerinde yardımı ile bisiklet konusunda her şeyi öğrenmeye çalışacağım.

Scudo
Bende süspansiyon bakımı hariç her türlü tamirini kendim yapabilirim yapıyorumda

Bende turlara ciktigimda devamli bu soruyla karsilasirim.:)
Hatta bazilari lastik patlayinca ne yapiyorsun diye bile soruyor.:eek:
Zamanla tum anahtarlarin hafif olmasi icin en ufagini edindim. Hele gecen sene bir ruble sokme anahtari aldim ki 2-3 cm uzunlugunda ve en fazla 50 gram.
Yollarda aynakol ve furs harici mecburen herseyi kendim tamir ediyorum, eger cantlarda kaza sonucu asiri bir deforme olmazsa. Simdiye kadar hic yollarda kalmadim sayilir.
Ve birde insan bisikletin bakimini kendisi yaparsa maksimum surati de ona gore ayarliyor.:Skull-175
Turkiyeye Selamlar

bnm babam bisikletçi olduumdan benm öğrenmeme pek gerek kalmıo ama tabi lastik takmasını ws. bilirim onun dışında zaten babam ben sölemeden bisikletin baqımını yapıo:)

utanarak söylüyorum,neredeyse hiçbişi..
yani zincirlerimi yağlayabiliyorum,ön tekerleğin lastiğini değiştirebiliyorum ama arkayı beceremiyorum..

malesef sadece frenlerden anlarım o da sayılmaz ztn:)
arabalardan bıle daha cok anlıyorum yaa:D

Bisikletimin tek tamircisi benim diyebilirim çünkü benden başka alet vuran şuana kadar olmadı
akordundan jant dizimine, vites fren ayarından lastik bakım onarımına kadar herşeyini ben yaparım.
RST Gila T-5 yükseklik ayarlı amartisörümü de ben tamamen söküp temizler yağlar tekrar montajını yaparım.
hatta sipariş olarak aldığım hidrolik disk fren setinide daha önce hiç montajını görmemiş olmama rağmen ben taktım (ince ayarları vs. 6 saat sürmüştü :) )

Geri