Scudo Sports

Bisikletinizi nereye koyuyorsunuz?

Bugün bende duvara aparat montajı yapıp astım ay sonu gibi öteki bisikleti tamamlamış olurum. Alan daraltmaması adına altlı üstlü koymak istedim. Durduğu yer balkon ama cam balkon perde falan olunca evin odasından farkı yok.

IMG_20221110_122341.jpg

Scudo
Bugüne kadar evin içinde sakladım hep. Abimde bi odasında tutuyordu. Şimdi abimden bisikletini ödünç aldım . Odamın balkonuna panjur yaptırıp kaplattım . Yağmur Güneş Rüzgar almıyor . Ama geve gündüz arasında ısı farkı ve nem Bi etki eder mi bisikletlere ? Balkonda durması bi problem yaratır mi ? Panjur varsa ?

Bugüne kadar evin içinde sakladım hep. Abimde bi odasında tutuyordu. Şimdi abimden bisikletini ödünç aldım . Odamın balkonuna panjur yaptırıp kaplattım . Yağmur Güneş Rüzgar almıyor . Ama geve gündüz arasında ısı farkı ve nem Bi etki eder mi bisikletlere ? Balkonda durması bi problem yaratır mi ? Panjur varsa ?
O kadardan bir şey olacağını sanmıyorum. Nem falan da sauna veya hamam gibi bir ortam olmadığı için sıkıntı çıkartmaz gibime geliyor.

IMG_20221127_204601.jpg

Asla gözümün önünden ayırmam. Son 10 yıldır düzenli olarak bisikletimi çaldırdığım, hepsi aynı senaryo kabuslar görüyorum. Sonuncusu geçen haftaydı. :komik:

Bazen bir arkadaşa falan gidecek olursam bisikleti eve ya da balkona koyamayacaksam gelmeyeceğimi açıkça söylüyorum. Çünkü hanımlar sorun çıkarıyor. "Apartmana kilitle" gibi saçma muhabbetler oluyor. Salondan geçip balkona götürürken surat düşüyor. "At değil bu yenge hanım, merak etme salonunun ortasına sıçmaz..." denmiyor tabi...

298261 dosyayı görüntüle

Asla gözümün önünden ayırmam. Son 10 yıldır düzenli olarak bisikletimi çaldırdığım, hepsi aynı senaryo kabuslar görüyorum. Sonuncusu geçen haftaydı. :komik:

Bazen bir arkadaşa falan gidecek olursam bisikleti eve ya da balkona koyamayacaksam gelmeyeceğimi açıkça söylüyorum. Çünkü hanımlar sorun çıkarıyor. "Apartmana kilitle" gibi saçma muhabbetler oluyor. Salondan geçip balkona götürürken surat düşüyor. "At değil bu yenge hanım, merak etme salonunun ortasına sıçmaz..." denmiyor tabi...
Tabi kötü niyetli olmadan naif bir şekilde "ya canım ya apartman girişinde demire bağlasan ya ya da merdivene koy ne olacak bir şey olmaz" dediği zaman birisi, ölüm sessizliği olur. İyisi mi baştan pazarlığı yapıp öyle gitmek lazım.

Çok dert anlatmaya gerek yok, açıp 2023 fiyat listesini göstermen yeter yahu :D

99be4c468cedd25cd7979cd37a030a53.jpg

iki bisikletim var. MTB evin bodrum katındaki kilerde duruyor. yol bisikletim evde duruyor. MTB kaba olduğu için onun bakımlarıyla çok uğraşmam gerekmiyor ama aynısını yol bisikleti için söyleyemem.

4 bisikletim var, ikisi (yol ve trekking) çalışma odamda arkamda, ikisi (2xşehir) aşağıda, apartman giriş katındaki merdiven arkasında kamera önünde duruyordu.
Bir komşumuzun apartmanın içine "elektrikli bisiklet" tabelalı elektrikli motosikleti bırakma ısrarı yüzünden, "öteki bisikletler duruyorsa benimki de duracak" dediği için "ortak alandaki her şey kalkacak" kararı alındı. Hiç ikiletmeden bisikletlerin birini yukarı çıkardım, birini (çelik alışveriş bisikleti) de aynı yerde duran diğer komşularınkiyle birlikte bisiklet parkedilmesi için apar topar hazırlanan 4 binanın ortak kullanımındaki rutubet kokan, bisikletlerin üst üste durduğu kulübeye taşıdım. 4 binada evlerin içindekiler hariç 50'ye yakın bisiklet olduğunu böylece öğrenmiş oldum.
O günden beri apartmana her çıktığımda kapıların önünde çocuk bisikleti, scooter, bebek arabası, şemsiyelik, ayakkabı, ayakkabılık, geçici konulmuş çöp torbası v.b. ne varsa zillerini çalıp "biliyorsunuz, kararı siz aldınız, apartmanda bir şey bırakamazsınız" diyerek içeri aldırıyorum. Artık ben bir şey söylemeden beni gören eşyasını içeri alıyor. Bakalım ne zaman pes edecekler.

Terasımda duruyor. Her turdan sonra temizleyip asıyorum ve üzerini örtüyorum. 20230305_144641.jpg

Son düzenleme:
Evin tam ortasında duruyor kendileri.Sele boyu neden bu kadar düşük diye soracak olan arkadaşlara cevabım asansör tek kişilik olduğu için bisiklet zor sığıyor. Bisikleti aşağı indirdikten sonra ise sele boyunu uygun ölçüye getiriyorum.
IMG_20230308_140333.jpg

İki bisikletim de satışta şu an o yüzdn bisikletçide bekliyorlar yeni sahibini :)

• Üzgün
Tepkiler: can^
Bende peteğe yakın yerde nemden rutubetten uzak tutuyorum. Beni taşımasada kendim Roller yaptım kışın süremediğimden batarya sağlığını korumak amaçlı belli bir şarj döngüsü yaratıyorum.
BA9FFAF5-19B6-46F9-8551-11ABE86E295F.jpeg

Nerede sakladığınızı ve resimlerini neden paylaşıyorsunuz hırsızlara davetiye çıkarıyorsunuz, değerli bisikletleriniz planlı şekilde çalabilirler.

Geri