Scudo Sports

Bisikletinizi çaldırmak istemiyorsanız, ne yapacaksınız?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
300
forumda bu aralar bisiklet çalınmaları fazla oldu,dikkat edilecek noktalar var ,bunlar nelerdir,

1-işe bisiklet ile gidenler çok dikkatli olacak,iş yerinde güvenlikçiye emanet ederseniz bisikletinizi ,sorun olmaz,kilitlersiniz.güvenlikçiye yakın olur bisiklet.
2-markete bisiklet ile gitmeyin en fazla çalınma hadiseleri burada olur,
3- evin dışında bisiklet bırakılmaz,deponuza koyun varsa,
4- bir yere gittiniz yemek yiyecek iseniz ,gözünüzün önünde olacak bisiklet ve bisikletten 3-4 metre uzakta olacaksınız
ve kilitli olacak
5- fatura ödemeye bankaya felan bisiklet ile gitmeyin
6-turamı çıktınız ,on günlüğüne pansiyonu boşverin çadırda kalın gerekirse çadıra sokun bisikleti ön tekeri sökün. tedbir tedbirdir.

daima bisikletten en fazla 3-4 metre uzakta onu görecek şekilde konuçlanın ve hep kilitleyin.

Scudo
@Kudret Kurtcebe Geçen sene dershanenin iç kısmında merdivene bisikletimi kilitlemiştim. Ders sonu indiğimde, kilit açılıp kenara atılmış ve bisiklet de kapının yanında duruyordu. Sanırım güvenlik kamerasını görünce götürmeye kalkışmamışlar. O günden beri okula vb. götürmüyorum bisikletimi malesef.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Her sabah iş yerinin orada ki simit evinden simit alırım. Geçenlerde arkadaş tepkimi görmek için bana 'şaka' yapmak istemiş, ben simit alırken bisikleti kaçıracakmış fakat başaramamış. Sırada 1 simit alıp para üstünü bekleyene kadar tam 9 kez dönüp bisikleti kontrol etmişim. Ve ben bunun farkında bile değilim. Artık paranoyak olduk hepten.

Forumda hırsızlık olaylarına maruz kalan arkadaşların yorumlarından anladığım kadarı ile bisiklet fiyatlarını en iyi bisiklet severler ve maalesef hırsızlar biliyor.

Bisikletimi her gün 'dandik' diye tabir edilen bir kilit ile güvenlik nizamiyesinin hemen yanına bisiklet parkına çekip ağaca kilitliyorum.

Bisikletinizin sürekli durması gereken bir yerde sabit duran bir güvenlik gerçekten caydırıcı oluyor, lakin biliyorum ki herkes bu olanağa sahip değil.

İkinci el bisiklet yada parça satan kişiler kimdir nedir necidir bakılmalı, bu şahıslar nakite çevirebiliyorlar ki iştahları artarak çalmaya devam ediyorlar.

@Kara Kartal

hafta içi binerim,kadıköye giderim, iki yerin çoktan keşfi yapıldı,kıymalı lahmacun alırım ,aldığım yer ile bisiklet arası 1 metre,parayı verir bisiklete atlarım şoka giderim o şokki aynen bisikleti basamaklardan çıkartır, içeri sokarım,çıkış kapısı hep açıktır ,ayran alırım ,ayran rafı ile bisiklet arası 3 metre ve bisikleti aynen görürüm ,kasa zati kapıda tek uygun market budur koca kadıköyde ,öyle her markete asla uğramam uğranılacak ise kadıköydeki şok gibi olacak.

Bilen bilir bisikleti kervansarayda at gezdirir gibi market içinde gezdiririm. Bankaya gittiğimde kilitleyip güvenliğin gözü önünde bir yere koyarım. Dışarıda kamera olan yerleri seçerim. Bu arada u kilit kullanıyorum.

Seleyi yanımıza almak da caydırıcı olur belki. Vitesleri de karıştırırsak hırsızın kilidi kırıp bisikleti kamyonete atmak dışında yapacağı pek bir şey kalmaz. Takip cihazları da iş görür herhalde...

Şöyle bir şey var ama... (link)

• Beğen
Tepkiler: Volg ve Üye Adı
2. Madde en sıkıntılı durum benim için. Turda sıvı ihtiyacı oluyor ve ister istemez market türevi bir yere girmem lazım. Antrenman sırasında kilit de taşımıyorum. Bu sebeple bulabildiğim en küçük marketleri tercih ediyorum ki bisiklet göz hapsimde kalsın. Ayrıca markette durduğumda km sayacımı çıkarıp cebe atıyorum. Çünkü ben atmazsam hödüğün birinin cepleyeceğini tahmin edebiliyorum.

En iyisi bu kaç para dendiğinde ya ikinci el aldım ucuza geldi diyecen yada 300-500 dicen %10unu söylemek en mantıklısı bir eliniz hep gidonda olsun şakaya gelmez öyle bir durumu yaşadığımı hayal bile etmek istemiyorum

• Beğen
Tepkiler: Volg ve Üye Adı
bisikleti almadan fabrikadan rica etsek kadronun içine gps mi taktırsak ne yapsak ? gerçi gps taktığımızı anlarlarsa tekeri sökerler seleyi sökerler v.s

hırsıza güç yetmez, en iyisi başından hiç ayrılmamak.

Bende iki tane zincir kilit var, yine de aklımda kalıyor. Zaten daha hiç uzakta bırakmadım bisikletimi.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sırf güvenli park yeri sorunundan dolayı bisikletimi ulaşım amaçlı kullanmıyorum . Zaten 1 bisikletim çalındı. Memlekette çok sayıda gözü kara hırsız olduğundan hep diken üstündeyim maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
günceldir....

1-işe bisiklet ile gidenler çok dikkatli olacak,iş yerinde güvenlikçiye emanet ederseniz bisikletinizi ,sorun olmaz,kilitlersiniz.güvenlikçiye yakın olur bisiklet.
2-markete bisiklet ile gitmeyin en fazla çalınma hadiseleri burada olur,
3- evin dışında bisiklet bırakılmaz,deponuza koyun varsa,
4- bir yere gittiniz yemek yiyecek iseniz ,gözünüzün önünde olacak bisiklet ve bisikletten 3-4 metre uzakta olacaksınız
ve kilitli olacak
5- fatura ödemeye bankaya felan bisiklet ile gitmeyin
6-turamı çıktınız ,on günlüğüne pansiyonu boşverin çadırda kalın gerekirse çadıra sokun bisikleti ön tekeri sökün. tedbir tedbirdir.

daima bisikletten en fazla 3-4 metre uzakta onu görecek şekilde konuçlanın ve hep kilitleyin.

İzmirde mayıs ayında bisikleti aldığımın 15. günü işyerimin karşısındaki hastane bahçesinde aynısından çalındı.Psikolojim bozuldu dükkan önü gözüm önünde kilitli duran bisikletimi alıp arkada depo olarak kullandığımız tır konteynırının içine binbir çile ile sokup içindeki raf düzeneğine kilitleyip konteynırı kilitleyip çıkıyorum.Ben bunu 3 aydır yapıyorum.Her gün işe gidince o bisikleti oraya sokup kilitlerken hırsızlara sağlam küfürler ediyorum bana bu ızdırabı yaşattıkları için.

Geri