Scudo Sports

Bisikletinden memnun ol(a)mayanlar baksın !

@CandanC

+1

Not : Aslında yukarıdaki mesaja katılmak dışında ekleyeceğim bir şey yoktu ama forum 2 karakterlik kısa cevabı kabul etmedi :cool:

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Scudo
@can akıncılar

Kronu hemen hemen her ilde bulabilirsin zannımca.. Konya'da falan çok.

@Kemal Çağlayan

neden? Pazardan 2 kilo armut alınca satıcıya teşekkür ediyoruz, iyi veya kötü bize mal bahşeden yaratıcıya şükretme (mantığının :S!) neyini sevmiyorsunuz?

@Kemal Çağlayan

tahminimce yeni hedefleriniz var. Bu süreçte olanlar hakkındaki fikrimi (yeni bisiklet alma plan ve amaçlarını bırakmamalarını) belirttim..

'Şükrü eda edilmemiş malın bereketi kaçar... '

Senin beğenmediğin Kron'dan daha alt seviye bir bisikletim var ve severek biniyorum.İnsan daha iyisini alınca daha önce kullandıklarını neden bu kadar yeriyor anlamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Hayat süprizlerle doludur. İlk bisikletim Specialized Hard Rock Pro Disc modeliydi. Sanırım 1500 liraya almıştım. Aldığım ilk günkü mutluluğu hiç bir şeye değişmem. Sanki dünyanın en iyi bisikleti oydu. Ondan daha iyi bir bisiklet yoktu. O benimdi :) Neyse bisikletimle 3000 km ye yakın yol yaptım. Hayallerimi süsleyen başka bir sevgili vardı. fotoğraflarına bakar hayalller kurardım. "S-Works Stumpjumper".

Bir gün internette gezinirken birinin bisikletini sattığını gördüm. O S-Works'dü :) Fiyatına baktım önce 5000 EU :) Bu benim için ulaşılmazdı. Neyse 1 ay takip ettim arkadaş satamadı bisikleti. Bir gün mesaj attım. 3000 liram var. Gel bu bisikleti bana ver dedim. Kısa bir süre sonra mesaj geldi. Gayet iyi niyetli biri olduğu belliydi. " Yav çok az söyledin be abi dedi". Ben tekrar mesaj yazdım. Başka param yok. İstiyorsan gelip alayım dedim bisikleti :) Ve o mesaj geldi. "Tamam gel al ama hakkını vereceksin. Söz ver dedi" Yerimde duramıyordum. Atladım hemen Bursa'dan İstanbul'a gittim. Ve S-Works le ilk buluşma. İlk dokunuş. bu mutluluk anlatılmaz. Adam benimle konuşuyor ama ben duymuyorum onu. Parasını verdim ve bisikleti alıp Beşiktaş'tan Yenikapıya kadar bindim. Dünyada benden daha mutlu biri yoktu o an her halde. Bisikleti bana hediye eden kardeşime tekrar teşekkür etmek istiyorum. Unutmayın hayat süprizlerle dolu. Yeterki isteyin.... Hayallerinizin peşindne koşun... :)

@CandanC

Bunu ben söylemiyorum.

Hadisi şerifte
'Şükrünü eda ettiğin az birşey şükrüne güç yetiremediğin çok şeyden hayırlıdır' buyuruluyor.

• Beğen
Tepkiler: Raif Korkmaz
canım kardeşim senin gibi milyonlarca var kafan karışmış senin,erişemediğine mundar diyorsun.işte mesele bu.gerisi martaval.
ama şunu dersen hepimizin gönlünde yeri var:çalışacağım,çabalıyacağım daha iyi bir bisikletim olacak.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@Mücahit Kıvrak

"şükrüne güç yetirememek" kısmını biraz açar mısın?

@CandanC

şöyle bir söz vardır ki 'her malın sadakası(şükrü) kendi cinsinden olur.. Imanı sağlam bir insandır sahip olduğun bu güzel meziyetten dolayı şükür olarak Allah için namaz kılarsın. Çok mal sahibisindir. Bunun şükrü olarak nisab miktarınca zekat verirsin...

Çok mala sahip olacaksın. Sahip olduğun maldan dolayı gözün dönecek şükretmeyi unutacaksin. Bir de orta miktarda bi kazancın olacak bunun şükrünü yapabileceksin, senin gözünü döndürmeyecek. Ne oldu bu adam için az mal çok maldan hayırlı oldu..

Bunun gibi...

tamamdır...anladım... açıklama için teşekkürler :)

(gerçekten memnun oldum mu memnun oluyorum zaten... buram buram hissettiriyorum... ki genelde, memnun mesut yaşayan bi insanım...

memnun olmadım mı da... allah babam diil mi... babam... yaparım nazımı :) )

bisklet hepimiz için bir ARAÇ. lütfen onu AMAÇ haline getirmeyelim. bizler pedal çevirmek, ter atmak, dağlara tırmanmak, şehirde özgür olmak, doğaya saygı dumak, daha fazla özgür olmak, meydan okumak, yeni doslar bulmak... gibi pek çok iyi neden için bisiklete bineriz. bunları gerçekleştirebildiğimiz her bisiklet güzeldir. ve tüm bunlar bisiklete binmel için iyi bir araçtır.

"allahım şöyle olmasaydı da böyle olsaydı" gibi... geçiririm içimden manasında :)

(neyse boşver... boş boş konuşuyorum işte :) )

Benim Bir XC 250 bisikletim var. onunla dağda bir yamaçtan düştüm.. hor kullandım.. sizin bindiğiniz bisikletten farksızdı... kırık milin içinden geçen quick release demirinin üzerinde Karabük - Amasra(Bartın) - Çaycuma(Zonguldak) yaptım.. bana yeri geldi işkence çektirdi... Ama şöyle bir durum var ki bisikletimi deli gibi seviyorum.. Çoğu kişi o fiyata onu alacağına salcano al dedi ama ben almadım... neymiş yedek parçaları ona vereceğim paraya göre daha iyiymiş.. yada sizin Scott Aspect 30.. Alamadığım için demiyorum.. Diğer bisikletlerle yan yana koydugumda da aynı şeyi düşünüyorum... sizin bisikletinizin üzerindeki parçalar vs tartışmasız benimkinden kalitelidir.. ancak şöyle bir durum var ki.. BENİM İÇİN şu hali ile sizinkinin yanına koysam açık ara farkla daha şık duran bir bisiklet.. Ama bisiklette sadece duruş yeterli değildir derseniz.. Ben de o zaman sizin bisikletin üzerindeki parçalarıdan benimki için alırım daha iyi derim.. o zaman kalite sorunu da kalkmış olur.. Çünkü Kron ona aşık olanın tarzını yansıtır.. Kron ayrı bir tutkudur.. yedek parçaları düşük bile tutsalar alırsınız... Kalite ararsanız yada paranız çoksa üst modellerini alırsınız... İyi bir scott yerine scott üzerindeki yedek parçaları Kron a alırım daha iyi.. İşte Kron sevdası böyle birşeydir.. :) Keşke Marka ismi vermeseydiniz... Ancak dediğim gibi KRON DURUŞTUR, TARZDIR, AŞKTIR... KRON, SAHİBİNİN ÇİZGİLERİNİN YANSIMASIDIR...

kimin ne söyledigine aldırmamak aldanmamak gerekiyor
özellikle konu bisiklet olunca araştırın bilin ögrenini deneyin kararı siz verin

Geri