Alperen_cvlik
Üye
- Tepki
- 5
- İsim
- Alperen Ç.
- Başlangıç
- 2008—09
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Gocek tunelinden gecemiyorsunuz. Ama alternatif yol var yanindan gecen. Gerci dik bir yokus, eger yukunuz cok ve kondisyonunuz kotuyse keyifsiz olabilir. Tavsiye etmiyorum ama kacak gecenler de oluyor.@trainspotting35 Peki D kodlu yollardan tünel vs varsa ?
Olay Manisa İzmir yolu Sabuncubeli tünellerinde oluyor.Tamam bisikletin tünele girmesi yasak ama bu şekilde de yapılmaz ki,araç sürücüsü kasten yapmıyorsa ahmaklık,kasten yapıyorsa bu resmen cinayete teşebbüs!
Otoyol veya otoyola bağlanan çevre yolu değilse yasak yok, kaskınız ve ışığınız varsa sıkıntı yok. E5'te çok antrenman yaptım, 30 yıl kadar. Onca polis denk geldi, kimse ses etmedi.Arkadaşlar 1 aydır bisikletle işten eve giderken vatan caddesi üzerinden Başakşehire otogar yolunu kullanıyorum.
istoç yoluna girmeden yol ayırımında yada İstoç yoluna varmadan sağda emniyet şeridinde trafik polisi dün beni durdurdu, 2 hafta önce yine durdurmuştu bu yoldan bisiklet sürmenin yasak olduğunu,
Bu seni ikinci uyarışım dedi 3. Ye bisikleti bağlarım cezada yazarım bende eve başka yerden gidemeyeceğimi bisikleti bağlayamayacağını anca ceza yazabileceğini söledim. Poliste bir daha burdan geç görüşürüz dedi bende tamam deyip devam ettim .
Kullandığım rota yasakmı, bisikleti bağlayabilirmi ne tür yaptrımları var. Bilgi sahibi arkadaşların yorumunu bekliyorum.
“Otoyollarda motorlu bisiklet, bisiklet ve hayvanla çekilen araçların girmesi yasaktır.”
polis öyle diyorsa öyledir zıtlaşmayalım çok doğru bir yaklaşım değil videodaki gibi örnekler mevcut yalnız ben olsam bölge trafik şubeye gider bu durumu belirtirdim. Polisin üçüncü defada fikir değiştirmeyeceği aşikar.Polis gelme demiş, iki defa gördüm demiş, ceza yazarım demiş. Bence zıtlaşmayın.
Bağlayamazsın, ancak ceza yazarsın demişsiniz. Polis gel de görelim demiş. İş artık başka bir boyuta geçiyor.
Yasayı gösterince, size daha önce bunları söyleyen memurun, “a pardon siz haklıymışsınız” demesini mi bekliyorsunuz?
Tabelelar yeşil, otobandasınız. Bisiklete yasak bu yollar.Yoldan giderken bu tabelalar mevcut
Polisin durdurduğu yerde yine polis aracı varmış) sondaki fotoğrafta yokun sağından devam ediyorum
Sol tarafta ilerde kuzey Marmara yoluna bağlantı mevcut, ama bu yol 25 yıldır bu şekil trafik, ne sıkıntı yaratıyorsam ablamış değilim
Bu yeşil tabelalarda O-3 yazıyor. Yani burası bir "otoyol". Bu yollarda asgari hız sınırı, 50 km/h. Motorsuz bir bisiklet için azami hız sınırı yerleşim yeri dışında 45km/h. Siz 50km/h'den daha hızlı gidiyor olsanız dahi, "motorsuz taşıt" olduğunuzdan yine yasak.Yoldan giderken bu tabelalar mevcut
Polisin durdurduğu yerde yine polis aracı varmış) sondaki fotoğrafta yokun sağından devam ediyorum
Sol tarafta ilerde kuzey Marmara yoluna bağlantı mevcut, ama bu yol 25 yıldır bu şekil trafik, ne sıkıntı yaratıyorsam ablamış değilim
Yoldan giderken bu tabelalar mevcut