@ozgur908
Kısmen katılsam da karşı Olduğum noktalar var, şöyle özetleyebilirim;
Cari Açığın akaryakıt tüketimi ile kompanse edilmeye çalışılması oldukça hatalı, şöyle örnek verelim, El kadar Hollanda'nın tarımsal ihracatı bizim yaklaşık 10 katımız kadar. Yakıt tüketiminin düşmesinden oluşacak cari açık, üretim ve ihracat kanallarının verimli hale getirilmesiyle Fazlasıyla kapatılmış olur, ayrıca istihdam artar ve Köyden kente göçün önüne geçilmiş olur. Vatandaşlar arasındaki gelir adaletsizliği oranı düşer.
Geri kalan tüm noktalara sonuna kadar Katılıyorum, ayrıca şu da var, ülkede sosyal ve ekonomik anlamda bir devrim gerekIyor, bu da şu andaki devletin ve yurttaşların mental yapısıyla olasılığı oldukça düşük bir halde, çünkü devrim deyince ülkemizde maalesef akla hemen dinsizlik, Komünizm gibi kavramlar geliyor. Emperyalist güçler böyle bir devrime asla izin vermez.
Bisiklet tek başına elbette hiçbir şeye çözüm olamaz, ayrıca hiçbir şey tek başına bir çözüm değildir. Olumlu etki yaratacak bir çok faktörün Senkronize bir şekilde gelişmesiyle refaha kavuşulur, bunların başında da eğitim sistemi geliyor.
Eğitim sistemi düzelmedikçe gökten para da yağsa, sistem olmadığı için ülkede hiçbir şey düzelmez.