Scudo Sports

Bisikletin taş atması

ratm

Forum Bağımlısı
Tepki
1.960
İsim
Hakan Engin
Eskiden lastiklerim bu kadar ince ve basınçlı değildi o yüzden pek başıma gelmiyordu, artık 95psi ile kullandığım lastikler var ve bu aralar çok fena taş atıyor lastik. oraya buraya taş fırlatıyor, çarptığı yerden de ciddi ses geliyor. Dükkanların aşağıda kalan camlarına , arabalara vs artık nereye gelirse. Benim asıl korktuğum sokakta oynayan küçük çocuklar falan var, bir yerlerine gelecek diye korkuyorum, o tip yerlerden geçerken daha dikkatli geçiyorum. Bu konuda dikkat eden ve başına birşey gelen var mı acaba onu merak ediyorum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Ben neredeyse sırf bu yüzden çamurluk taktım

• Beğen
Ben fazla şehiriçinde sürmüyorum ama bana da sürekli oluyor. Geçen gün arabanın birinin yanından geçerken çok sert bir şekilde sekti, baya çat diye ses çıktı, üzüldüm gerçekten, umarım adamın arabasına önemli bir zarar vermemiştir :(

• Beğen
şehir içinde ufak taşlı yollardan geçerken bende bu tür şeyler ile karşılaşıyorum.teker taşa basınca zınk zınk diye taşları atıyor yan kısımlardan.

Ben de aynı durumdan muzdaribim işe giderken kullanıyorum ve ana yol araçların yoğun olduğu bir yol dikkat etmeye çalışıyorum ama günde bir iki arabaya taş fırlatıyor lastikler ve sırf bu yüzden bisikleti bırakmayı bile düşündüm. Sürücüler nereden geldiklerini bile anlamıyor kötü bir durum.

• Beğen
Tepkiler: veyselkln
Lastiğe 40 psi hava bastığımda pek taş fırlatmıyor ama özellikle 45 psi ve üstü yolda ne görse fırlatıyor. Bu yüzden 40 psi üstüne çıkmıyorum. Konforda kalmıyor zaten..

@pohuman
40 PSI çok düşük değil mi? Lastiğinizin üstündeki Minimum değeri okur musunuz?

• Beğen
Tepkiler: veyselkln
@pohuman
O zaman normal. :)
Sizin lastiklerde taş atma durumu olmaz zaten, geniş lastik taşı altına alır. :)

bilinçli olmanız çok güzel @ratm :harika: ben 110 psi ile açıkçası sizin kadar düşünmüyorum. bu durum belediyenin ayıbı, yolları temiz tutmaları gerekiyor. Aynı taşı bir arabanın size attığını düşünün, ciddi yaralanma sebebi olur. İzmir belediyesinin hemşehri iletişim merkezi'ne konuyu yazarsanız belki temizlerler, ama en azından siz bildirmiş olursunuz.

Viyadükten geçerken fırşatmıştı aşağısı köprü bağlantısı idi artık kime gitti bilemem. Arada oluyor. Yapacak bit şey yok.

bence hiçbir sakıncası yoktur

@veyselkln

Bence sakıncası var arkadaşım o arabanın suçu değil ki bence kimsenin bir suçu yok belediye temizliyor ama yine oluyor benim lastikler 120 psı cama gelse kırar adama gelse kafasını yarar dikkat etmek lazım.

Geçen sene benzer durum başıma geldi, taşın fırladığını hissetmedim bile ama arabada bir şey çatt etti ve taş sekti.
Sürücü aracın içinden çıkınca ben de sanki birisi taş atmış gibi arkadaki ara sokağa baktım adam beni görünce o da taşı kim attı diye görebilmek için ara sokağa bakmaya gitti:)

Bazen trafikte araçların aralarından geçerken oluyo. Adam araç içindeyken taş fırlıyor benim bisikletin tekerinden. Yapacak bişey yok, pedala basıp gidiyorsun artık :)

26x2.1 lastiği 47 psi basınç ile kullanıyorum. Sağa sola taş fırlatma olayı sadece asfalt yolda tek tük taş gelirse oluyor ama öyle çok uzaklara fırlatmıyor. Ama bir ara çok iri dişli IRC marka lastiklerim vardı. Taşı dişlerin arasına sıkıştırıp yoldan alıyor, kadro alt borusuna atıyordu. Hatta kadroyu yamultmuştu, çatlar mı diye korkup konu açmıştım hatta burda. Sene 2007 falan olmalı. 1 cm göçmüştü kadro. :)

Geri