Jant zıplaması deniyor . Jant akordu ile alakalı . Jant sabit bir çizgide dönmediğinden zıplıyorsunuz. Jantı boşta döndürün , dönüş çizgisine dikkat edin.Yeni konu açmak istemedim burdan sorayım dedim. Benim aluminyum yol bisikletimin üzerinde yamasız iç lastik, yeni sayılabilecek continental gp 4000SII lastik, Mavic Ksriyum EliteS jant var. Jant akordu düzgün. Hızım 60 km üstüne çıktığında pedala basmaya devam ettiğimde selede zıplama başlıyorum (tabiki inişte), pedala basmayı kesince zıplama olmuyor, yani bisiklet değilde ben zıplıyorum sanki. Bu sorun normal mi? Değilse Bisiklette mi, ben de mi bir sorun var acaba? Ha bir de bana normalde büyük olan 175 mm lik aynakol kullanıyorum boyum 1.71 (iç bacak hatırlamıyorum) normalde 170mm kullanmam lazım, belki sorun burdadır diye sahibindene ilan koydum takas düşünüyorum.
Ne yaptin yahu? 50-34 aynakol, 11-28 ruble ile 90km hiza ulasicak nasil bi yokus var orda?![]()
Aynı özelliklere sahip bisikletimle bu sene hedefim 90'ı görmek (yokuş aşağı tabi ki). %5, 1453 rakım, yaklaşık 1 km uzunluk, olmaz mı?
52/36 11/28 tırmanışlarda biraz zorlayabilir.Teşekkür ederim. Kadansın zirvesi yani, belki de 12-28olan rubleyi 11-28 yada 50-34 olan aynakolu 52-36 aynakola geçirmek lazım.
Yeni konu açmak istemedim burdan sorayım dedim. Benim aluminyum yol bisikletimin üzerinde yamasız iç lastik, yeni sayılabilecek continental gp 4000SII lastik, Mavic Ksriyum EliteS jant var. Jant akordu düzgün. Hızım 60 km üstüne çıktığında pedala basmaya devam ettiğimde selede zıplama başlıyorum (tabiki inişte), pedala basmayı kesince zıplama olmuyor, yani bisiklet değilde ben zıplıyorum sanki. Bu sorun normal mi? Değilse Bisiklette mi, ben de mi bir sorun var acaba? Ha bir de bana normalde büyük olan 175 mm lik aynakol kullanıyorum boyum 1.71 (iç bacak hatırlamıyorum) normalde 170mm kullanmam lazım, belki sorun burdadır diye sahibindene ilan koydum takas düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Kadansın zirvesi yani, belki de 12-28olan rubleyi 11-28 yada 50-34 olan aynakolu 52-36 aynakola geçirmek lazım.
@Burak B. O hızlarda kaza yaparsak asfalta yapışıp spermman de olmak var.
@vatanamillete Önce tedbir sonra tevekkül. Yarışta değilim neticede elbette hızlı giderim ama max hızım 2 km fazla olacak diye proflar gibi üst boruya oturmaya çalışmam.
Sevgili arkadaşlar belanızı aramayın. Bir iki kere yarışın içinde olmak kaydıyla -%12 eğim ve arkadan rüzgarda 81 km hıza çıkmış bulundum, bir daha tövbe ettim. Fren tutmuyor, hakimiyet sıfıra yakın ve en ufak bir aksilikte öldün...Bisiklet, zevk işi, ortalama bir hızda tadını çıkara çıkara gitmek varken, ne gerek var diyorum...belki de ihtiyarladım...![]()