Scudo Sports

Bisikletin ispatı

dozer112

Üye
Tepki
0
Merhabalar. Bisikletimin faturasını garantisini kaybettim. Herhangi bir şahış uzaktan çekilmiş bisiklet fotoğrafıma istinaden bu benim bisikletim, çalıntı bu benim diye bana söylemekte. Sizce ne yapabilirim.

Scudo
nereden ne zaman alindi?

aldığın yerde faturanın nüshası vardır. Yalnız sen değilde bahsettiğin kişi fatura yada nüshasını çıkartırsa yandın.

Biraz size şüphelendim ama neyse ön yargıya gerek yok.İlk defa karşılaştım böyle bir konuyla. @dozer112

Bildiğim kadarıyla şase(genelde kadronun en altında kalan kısım yanı orta göbeğin takıldığı kısmın altında olur) numarası senin üzerindedir ve bu noterden çıkar(emin değilim olmaz diyen de var)

Zamanında çalıntı bildirimi yapmamışsa ve bisikletin uzun süredir sizde olduğuna dair tanıklarınız varsa. Bisikletin detaylarını anlatamıyorsa sorun olmaz. İnşallah böyle bir durum yoktur ama en yakın karakola gidip bilgi isteyin derim. En azından samimi iseniz yazdıklarınızda karakola bu şahıs beni bu şekilde tehdit ve şantajla korkutmaktadır diye dilekçe verin. O kişi de onun olduğunu ispatlamak zorunda.

Sizden önce onun kanıtlaması lazım. Karşı tarafta fatura var mı?

Ayrıca bisikleti aldığınız yerde faturanın bir nüshası arşivlenmiştir. Oradan rica edebilirsiniz.

onemli olan konusmasi degil belge gostermesidir. seri numarasi ustunde yazili bir fatura yada garanti kagidi gosterirse bisiklet ona ait diyebiliriz

Carraro marka bisiklet. bisikleti aldığım bayi ile görüştüm, slip üzerinden aldığım tarih ile filtrenerek faturasının nüshasının verilebileceğini söyledi. fatura üzerinde ise marka model olarak geçiyor. ancak bayi şase numarasının fatura üzerinde olmadığını sadece garanti belgesi üzerinde olduğunu söyledi. sizlerin aldığı bisiklerde fatura üzerinde şase numarası yazıyor mu bilginiz var mı.

kendi adına faturan olsun yeter gerisi onun derdi..

• Beğen
Tepkiler: SOZUAK
Geri