@e.yildiz Nasıl yani hocam söylediğiniz karşısında cahil kaldım kusura bakmayın.. :/ daha açıklayıcı olabilir mi ? Siz en altta ki serial den bahsediyorsunuz sanırım Şuan o boya altında keza ortaya çıkartmam çok zor değil fakat o serial'i nasıl ne şekilde arama yaptıracağım bi fikrim bilgim yok
@Umtdgny orta gobek icin belirli standartlar vardir. bu standartlarin uzunluk, dis sayisi gibi parametreleri vardir. bunlardan, orta gobegin italyan, ingiliz gibi hangi standartta oldugunu ogrenebilirsiniz.
gobek ingiliz cikarsa buyuk bir ihtimalle bisikletiniz italyan mali degildir. mesela isvicre standarti, sinirli sayida uretici tarafindan uygulanmistir.cok yaygin bir standart degildir.
eger gercekten bisikletin markasini ogrenmek istiyorsaniz, bu sekilde aramayi daraltabilirsiniz. ayrica alman markalarindan baslamanizi tavsiye ederim. genelde ulkemizde daha cok bulunurlar.
marka listesi olusturduktan sonra ozellikle orta gobek luglarina bakarak internetten arastirin.
galiba buldum. yuksek ihtimal koga miyata olabilir. orta gobek luglari biryerden tanidik geliyordu. koga miyata gents i incele derim. touring olabilir.
@Umtdgny sadece googla koga miyata gents touring yazin. yuksek cozunurluklu ve ayna tarafinin tersinden cekilmis bir fotografi inceleyin.
ozellikle lug dedigim turkcesini bilmedigim borularin ic ice gecirildigi kisimlara dikkat edin.
mesela son gonderdiginiz fotografta luglarda ki karakteristik oyuklara ve ic tarafta ki girintiye bakin. ayrica arka masanin birlesme yerine bakin. boru kesimi duz ve farkedilecek sekilde kalin.
borular ve luglar cok kalin gozukuyor buyuk ihtimal hi-ten celiktir. bu da touring icin mantikli olabilir.
on taraftaki luglarida ayni sekilde inceleyin derim.
bisiklet gerçekten çok güzel çok işçilikli
şimdi benim de aynı şekilde bir problemim var colnago super diye bir bisiklet aldım muhtemel 83 model. ancak colnago lar kadar kadrosunda hiç bir ekstra işleme, maşa omuzlarında sinek ♣ deseni yok, gidon boynu yok ve maşa da dinamo yeri var.
donanım olarak simplex vites seti ve fren olarak "lam" var. ön göbek de fransız yani alayı fransız arka kaset da shimano Singapur. bu kadarını biliyorum acaba ne olaki bu
@Umtdgny hoş bulduk sağolun colnago nun diğer ülkeler ve uzakdoğu için ürettiği düşük bisikletleri varmış ondan olabilir bir tanıdığım ama 80 lerde de var mıdır öyle bir şey