Ogulcandaan
Daimi Üye
- Tepki
- 183
- Bisiklet
- Merida
Geçenlerde foruma bisikletimin fotoğrafını koymuştum görmüşsünüzdür... Bisiklet bana Mersin'den geldi, ikinci el olarak aldım. Aldığım arkadaş SPD pedal ile kullanıyordu kendi pedalını çıkardı ve yollarken bana ayrı olarak platform pedal yollamıştı ucuz olanlardan. Benim SPD pedalım vardı fakat bisiklet alamayacağım düşüncesiyle pedalımı yazın satmıştım. Bisiklet bana geldiğinde evimde alet çantası olmadığı için bisikletim elimde düştüm yollara... Bütün mahallemi gezdikten sonra bisikletçi bulamadım, kış dolayısıyla kapatmışlar -sanki kışın bisiklet sürülmüyor- her neyse geze geze karşıya halkalı'da bir mahalleye geçtim. Saat akşam 8 civarı. Ara sokakta bir yerde hem bisiklet hem motosiklet tamiri yapan bir yer buldum. İçeri girdim adama bisikleti yeni aldığımı gerekli düzeltmeleri yapmasını söyledim. Pedalı taktı -zorlayarak- gidonu sabitledi, vites ayarı yapmaya çalıştı fakat bozuldu, senin ayahlığın yoh deliganlı sana bi ayahlıh verelim istersen dedi(yol bisikleti) bu pedallar kötü başka pedal verelim sana falan dedi. Ben de abicim söylediklerimi yap gideyim dedim. Ön vites ayarı yapmaya çalışırken teli alakasız bir yere sokmaya çalışıyordu vidanın altına sıkıştırması gerekirken, ben doğruyu söylediğim zaman da bana sen bisikletten anlıyor musun diye karşılık verdi. Çıkarken de bana ne kadar diye sorduğumda 15 lira ver yeter dedi. Adama dedim ki abicim pedal taktın, istemediğim şeyleri yapmaya çalıştın zaten bisikletten anlamıyorsun 15 lira istiyorsun dedim. Yeni pedal alıp taktırsam 15 lira zaten.Dört lira verip çıktım ses etmedi... Her neyse gel zaman git zaman ben bisikleti sürdükçe bu ters takılan pedallar zamanla içlerini yedi ve yalpalamaya başladı. Sefaköy'de gerçekten işinin ehli bir usta buldum ve bana acı gerçeği yani pedalların ters takıldığını söyledi. E abi çıkar yeni pedal takalım dediğimde de istersen çıkarırım ama garanti vermem yeni pedalın oturmama olasılığı var dedi. Yani şuan Aynakolum ve sol taraftaki kol çöp... Bugün ya da yarın adama yaptığı hatayı söylemek için ziyaretine gideceğim... Umarım yeni bir grupset alana kadar beni idare eder...