Scudo Sports

Bisikletim çok yakıyor

@finarod barı nereden alabiliriz acaba?

en başta bisiklet ve bisikletin yanında alınan parçaları saymazsak

staj için iş yerine gidiş sabah 3,6 km kahvaltı+sürüşten önce 2 bardak su (kahvaltıyı sayma su desen çeşme suyu çok 25 kuruş de)
iş yerinden dönüş 1 bardak limonata (1 lt si 2 tl i) ya da bir maden suyu yaklaşık 40 kuruş

toplam 7,2 km maliyet 65 kuruş
toplu taşıma ile gitsem ve dönsem 3,6 tl+otobüsü bekle+klima açmayan otobüste tıklım tıklım git

açıkcası bisiklet ile ulaşım pahalı diyenlere kızıyorum,hatta kulaklarınızı çekmek istiyorum türkiye de bisikletten daha ucuz şekilde nasıl gidebiliriz onu da yazın da bir çözüm verin bize.Araba kullansak sigorta+kasko+mtv+muayene+arızalanan parçaların değişmesi+otopark paraları+ücretli yollar ayrıca bir lt yakıtın 6 tl oldugunu da yazmaya gerek yok

kusura bakmayın da bisikleti aldıktan sonra çok bir masraf çıkarmıyor bir arabanın bir yıllık değişmesi gereken parçalarla,yapılması gereken bakımdan kat kat düşük zaten bir yetkili servise soksan 500-600 den aşağı çıkamıyorsun bir bakım için azıcık mantıklı olun bisikletin bakımı,yıl içinde değişmesi gereken parçalar ne kadar tutabilir ya.

mesela benim
40 tl ye chain zincir yağı (10 aydır kullanıyorum hala yarısı duruyor)
2 iç lastik gitti 30 tl
1 pompa bozuldu (+ yeni pompa )45 tl
bir fren pabucu (3 tl)
çinden aldıgım matara kafesi adi çıktı kırıldı 15 tl

2050 km yol yapmışım bana 135 tl lik zararı var yani 1 km başına 7 kuruş bakım ve eskiyen bozulan parça maliyeti var resmen bedava

Scudo
@finarodReverse osmosis sistemler suyun içindeki bilumum faydalı bileşenleri de yok ettiği için akü suyu gibi saf ve her şeyinden arındırılmış bir su verir. Suyun üçte ikisi lavabodan atılır, geriye kalan üçte bir kullanılır.

Atık su maliyetiniz artar. Tertemiz musluktan gelen 3 ton suyun 2 tonu lavabodan boşaltılır. Su israfıdır.
Filtre ve bakım maliyetleri de her 1 ton için komple yenileme şeklindedir.

Ben tuzlu su akvaryumu kurduğumda bu sistemi almıştım. İçim acımıştı içim. Sonra söktüm attım.

Poğacayi ve gözlemeyi evde yap bence. Suyu da bakkal market harici esnaflardan rica et. Türk milleti su isteyeni geri çevirmez. Maliyetini yarı yarıya düşürürsün

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
@YeniHeves
matara eksiğim vardı 2 tane termoslu matara aldım içlerine buz doldurucam yavaş ericekleri için çeşmeden aldığım sularda buz gibi olucak böyle bir yol izlemeyi düşündüm

efladım terli terli içme şu buzlu suları :hihi:

• Beğen
Tepkiler: keremkucuk041
@Kovalski

Dostum Elite Loli ve Decathlon'un yalıtımlı mataralarını kullanıyorum. Evden çıkmadan önce ikisinin de içine buz atıp buzlukta bir süre bekletiyorum. Decathlon'un yalıtımlı matarası diğerinin en az iki katı daha uzun süre soğuğu muhafaza ediyor. Üç saatlik sürüşlerimde sürüşün sonuna doğru bile soğuk su tüketebiliyorum. Ürün şu:

(link)

100 cc'lik motor lastiği de 90 tl 700 x 28 patlak korumalı vittoria bisiklet lastiği de 90 tl. Nasıl oluyor anlamıyorum. Bisiklet spor olmakla birlikte ulaşım aracıda. En ekonomik fiyatlar bile böyle.

masrafı kısmak için zinciri uzayınca degiştirmek yerine kopmasını bekliyorum şimdiye kadarki yorumum bu şekilde zincirin normalinden 2 kat kullanılabilecegi yonunde tabi bu soylediklerim yokuşta ve duz yolda yuklenilmediği takdirde cunku tarama var trafikte risk alındığıda bir gercek

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Yav geçen gün kamp yaptık dönüşte gözlüğümu kaybettim yaklaşık 20 kampta pişirdiklerim tuttu 80 lira da gözlüktü yaklaşık 90 km yaptım. Km başına 1 liradan fazla yaktım jcjcjcküp siz yine iyisiniz.

Gözlük içinde diğer camları hala elimde onlara ip falan geçirip kullanmayi düşünüyorum.

Taktik veriyorum
Taktik1: gideceğiniz yere hep aynı yollardan gitmeyin yolu değiştirin köy yollarına dalın
Çeşme meyve ağaçları bol oluyor
Suya para vermiyom hiç
Hahahah
Taktikler bu kadar:):)

@finarod

Soğutmalı matara da "kemer sıkma politikası" na bir ekstra çözüm getirebilir belki.

Bu arada CoolGear matara için değerli görüşleriniz nedir?

Elité marka matara almıştım ama hafif te olsa bir koku hissettim..

CoolGear ın çok emin olamadığım yerlerden oldukça iyi olduğunu duymuştum. Elité'ten hafif koku algılayınca ve hepsiburada'da çok uygun fiyatla (12-13-14TL gibi birşeydi) kampanyalı bulunca 650 ml'lik soğutucu jel tankı olan bir CoolGear matara sipariş ettim..Henüz elime ulaşmadı.

Tecrübenize dayanarak görüşlerinizi söyleyebilirseniz benim gibi merak edenler için de bir hafıza notu olur..Boşa 13-14TL mi harcadım yoksa iyi birşey mi yaptım anlayacağız.

@Şeffaf Ters ozmos sistemlerin son tüpün mineral ve tercihe göre aroma içeren bir tüp oluyor genelde. Bu da bahsettiğiniz durumu telafi ediyor. Atık su maliyeti var ancak markadan markaya değişmekle birlikte sistem kendini 1-1buçuk yılda kurtarıyor. Akabinde filtre değişim maliyetleri oldukça cüz'i kalıyor. Damacana fiyatları aldı başını gitti malum.

@Desert Fox Bir online alışveriş sitesinde var, google'layınca hemen karşınıza çıkar. Kargo ücretsiz değil. Birden fazla kutu sipariş etmek mantıklı oluyor. Satıcıyla son kullanma tarihi konusunda irtibata geçtiğimde, ürünleri sipariş geldiği gibi tedarik ettiğini ve 6 ay sonrası için son kullanma tarihleri olduğunu belirtmişti, hakikaten de öyle geldi.

@TuTKuN Bu taktiğe bayıldım. Geçen hafta Akfırat Çeşmesi'nin yanından geçtiğimi son anda fark ettim, ani frenle durdum, büyük nimet.

@mfmayliba Geçmiş olsun. Bir de gözünüz bozuk olsaydı ne olacaktı? Benim aliexpress'ten dolar düşükken 8 dolara aldığım, içinde optik cam takmalık plastik aparatı olan, birkaç renk sözümona polarize camı olan gözlüğüm var. Ona bir şey olsa ne yaparım?

@irfananar daha önce hiç kullanan duymadım, merak ettim. Koku yapan matara için benim çözümüm limon ve sirke. Oldukça etkili.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bende de bu sorun kendisini göstermeye başladı. Şöyle ki; haftada 2 gün işe bisikletle gidiyorum (toplamda 10tl tasarruf, gün sayısını artıracağım) ve haftada 3 gün de yemeği evden götürüyorum(toplam tasarruf 30tl civarı,yemek çeşidini artırmam gerek haftada 5 gün olması için). ancak oo güzel, ne de iyi tasarruf ettim derken diğer alanlarda elim bollaşmaya başlıyor. bu yüzden normalden daha fazla masraf etmiş oluyorum. gerçi amaç bu mu değil mi, onu da kestiremiyorum. ama yine de güzel tabi.

Temmuz Ağustos sıcağında uzun turlara çıkmayarak da maliyetten tasarruf edilebilir. Nisan-Mayıs-Eylül'ü öneririm. :)

Bu cennet vatanda yaşamanın bir bedeli var. Öyle bedava gezeyim tozayım yok.

zaten ülkemizde yapılan her türlü güzel hobi ateş pahası değilmi bisiklette çok pahalı bir spor olmaya başladı hatta oldu bile :bsmagryr:

@mtsemiz
Yok yahu o aylarda çok yağışlı be. En iyisimi kış ayları. O aylarda çok soğuk, salep, giysi masrafı olacak. Ha buldum 29 şubatta çıkalım. 4 yılda bir bisiklete bineriz hemide masrafta olmaz.

Vallaha benim ki gayet verimli

Benim tur maliyetim
- evden su(ücretsiz)
- enerji barı (tanesi 2.50)
- çikolata(3tl)
- kahvaltı (börek ayran 4tl)
TOPLAM:9.50
Ben bu paraya yaklaşık 80 km yapıyorum yani kilometre başı 12kr yakıyor arabayla gitmeye kalksam yaklaşık kilometre başı 47 Kr harcıyor buda en verimli araçta bağziları 70-80kr bile harcıyor yani bunun birde bakımı en az 500-600tl buda yetmezmiş gibi her mevsim lastik dağistirmek lağzım onlarda en ucuz 800-900 kafadan zaten 1600 TL oldu bisiklet bu fiyata 13000 kilometre gidilebilir hadi birde bakımı var yıllık ek parça olmadan 300 TL olsun hadi birde kaliteli bir şeylerde ekledin Max olsun sana 600 bu arabanın sadece bir bakım parası yani ben gayet memnunum şikayet etmiyorum ha diyebilirsiniz arabayla yorulmuyorum 1-2 saate 200-300 km yapmak istiyorum tamam ona bir şey demem ama benzine zam geldiğinde itiraz etmiyeceksin çekiceksin :krnz: araba fiyatlarından bahstmiyorum bile KDV si ÖTV sigortası bunlara dahil değil bunlar zaten karbon bir bisiklet almaya yeter :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bu başlık altında yazılan mesajlar bence şunu gösteriyor: Eğer şehirlerimiz ve ülkemiz bisikleti "ana ulaşım aracı" olarak gören bir anlayış tarafından tasarlanıp yönetilse, ülke olarak çok büyük tasarruf edip cari açığımızın azalmasına büyük katkıda bulunabiliriz.

Ha, tabii böyle bir şey olmayacak.

Geri