Yaklaşık 9 yıldır kullandığım Cube SL Road marka model bisiklet her zaman park ettiğim park yerinden çalındı. Kayseri Mimarsinan Parkı Gevhernesibe Camii nin yanında bulunan bisiklet park yerinden geçen hafta salı günü satiat 15.30 ile 16.00 saatleri arasında çalındı. Polis olay yerinde yasak savma kabilinden bir tespit yaptı. O yönden bir ümidim yok. Anca bisikletlilerin sağduyusu ve dikkati ile bulunabilir.
Bu noktada şunu söylemek istiyorum. Vatandaş tamamen kendi haline bırakılmış durumda. Dernekteki arkadaşlardan son bir yılda üçünün bisikletleri çalındı. Birde boşa karbon ayak izi ajitasyonu yapılıyor. Karbon ayak izini küçültmek için yıllardır trafikte cambazlık yapıyoruz. Şimdiye kadar bisikletlilere yönelik yerel yönetimlerden pozitif bir ayrımcılık yapıldığını görmedik. Bisiklet hırsızlığı adeta lümpenlerin önüne atılan bir kurban gibi. Yani büyük miktar ve zenginden çalmıyorsan hadi bununla bir süre idare et der gibi. Nerdeyse lümpenlerin, itin uğursuzun finansörü olduk. Emniyet biraz ciddi takibini yapsa bir şekilde hırsızlara ulaşır. Her taraf mobese. Bu durumda hırsızlara ulaşılamadığını söylemek kayıtsızlığı gösteriyor. Memlekette çok başıboş tip var vede gün geçtikçe bunların sayıları artıyor. Gidişat iyi değil. Söylenecek çok şey var ama ne söylesek boş.
Bisiklete ait görseli burada paylaşıyorum. Görenlerin ve duyanların bisikletliler dayanışması namına dikkatine…